Ухвала
від 29.05.2015 по справі 915/910/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

29 травня 2015 року                                         Справа № 915/910/15

м. Миколаїв

          Суддя господарського суду Миколаївської області Ржепецький В.О., розглянувши заяву боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Торг-11», 54056, м. Миколаїв, а/с 86, код ЄДРПОУ 37031411)

про порушення справи про банкрутство,

          

встановив:

           29.05.2015 на адресу господарського суду Миколаївської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Торг-11» від 26.05.2015 про порушення справи про банкрутство боржника та визнання боржника банкрутом за ознаками ст. 95 Закону України «Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом».

          Розглянувши матеріали заяви, суд дійшов висновку про повернення її без розгляду на підставі наступного.

          Відповідно до ст. 9 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі – Закон), справи про банкрутство юридичних осіб та фізичних осіб розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

          Статтею 11 Закону визначено вимоги до заяви про порушення провадження у справі про банкрутство.

          Частиною другою вказаної статті встановлено, що до заяви про порушення справи про банкрутство додаються, зокрема, докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті.

          Частиною дев'ятою статті 11 Закону встановлено, що за подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку, передбаченому законом.

          Заявником до заяви не додано належних доказів на підтвердження сплати судового збору в порядку та розмірі, передбачених чинним законодавством.

У відповідності до п. 2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013 року платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором. Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Додана до заяви копія квитанції 0.0.391128790.1 від 27.05.2015 не може вважатись належним та допустимим доказом сплати судового збору.

          Крім того, суд звертає увагу заявника на те, що відповідно до ч. 2 ст. 36 ГПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

          Пунктом 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації «Вимоги до оформлення документів» (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держаспорживстандарту України від 07.04.03 №55, відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви, особистого підпису особи, яка засвічує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

          Всупереч вказаним вимогам додані заявником до заяви докази на підтвердження обставин викладених у заяві не засвідчені належним чином.

          Відповідно до ч. 1 ст. 15 Закону, господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі, якщо, зокрема, не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі та з інших підстав, передбачених статтею 63 ГПК України, з урахуванням вимог цього Закону.

          Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

          Керуючись ст. ст. 11, 15, 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 36, 86 ГПК України, господарський суд –

УХВАЛИВ:

Заяву та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

Суддя В.О.Ржепецький

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення29.05.2015
Оприлюднено08.06.2015
Номер документу44500069
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/910/15

Ухвала від 29.05.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні