Постанова
від 02.06.2015 по справі 813/2084/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 червня 2015 року                                                                                 № 813/2084/15

          Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Дем`яновського Г.С., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в м.Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області до Стебницької міської лікарні про стягнення боргу,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява управління Пенсійного фонду України в м.Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області до Стебницької міської лікарні про стягнення боргу в сумі 25104,37 грн. Позовні вимоги обґрунтовано тим, що за січень - березень 2015 року Відповідачем не сплачувались витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону в частині пенсій, призначених відповідно до пункту «а» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», підприємство нарощує суму заборгованості чим порушує норми Закону, а саме ч. 2 Прикінцевих положень Закону. Відповідно до розрахунку суми заборгованості Відповідач повинен відшкодувати нараховану пільгову пенсію в розмірі - 25 104,37 грн.

Скорочене провадження у справі відкрито 24 квітня 2015 року. Відповідачу надано строк для подання заперечення на позов або заяви про визнання позову, роз'яснено наслідки такого неподання.

Оскільки відповідач повідомлений належним чином та з врахуванням того, що від нього не надходило заперечення проти позову, суд вважає за можливе, відповідно до частини 3 статті 183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

З матеріалів справи судом встановлено, що Стебницька міська лікарня зареєстрована в управлінні Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області як платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до пункту 1 статті 14 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» зазначеним платникам розмір страхових внесків становить 100 відсотків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень цього Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списками № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Згідно до пункту 6.10 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663, у разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає повідомлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї Інструкції для зазначених підприємств, у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем його реєстрації.

Відповідно до розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій , призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсій, призначених відповідно до п. «а» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за січень березень 2015 року, заборгованість Стебницької міської лікарні перед управлінням Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області становить 25 104,37 грн.

Доказів погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області відповідачем до суду не представлено.

З врахуванням вищевикладеного суд прийшов до висновку про обґрунтованість та підставність позовних вимог і вважає, що позов підлягає до задоволення.

Відповідно до статті 94 КАС України судові витрати з сторін не стягуються.

Керуючись ст. ст. 7-14, 69-71, 86, 94, 160-163, 183-2, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України суд

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м.Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області до Стебницької міської лікарні про стягнення боргу задовольнити повністю.

Стягнути з Стебницької міської лікарні (вул.. С.Стрільців 2,м.Стебник,82172,код ЄДРПОУ 13821460) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Дрогобичі та Дрогобицькому районі Львівської області (пл. Ринок , 3,м.Дрогобич, 82100,код ЄДРПОУ 37893404) заборгованість в сумі 25 104,37 грн. (двадцять п'ять тисяч сто чотири гривні тридцять сім копійок)

Судові витрати з сторін не стягуються.

Постанова виконується негайно.

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі протягом десяти днів з дня одержання копії постанови апеляційної скарги, яка подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя                                                                                          Дем'яновський Г.С.

Дата ухвалення рішення02.06.2015
Оприлюднено08.06.2015
Номер документу44502176
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/2084/15

Постанова від 02.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Дем’яновський Галій Семенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні