Ухвала
від 15.10.2014 по справі 190/1763/14-к
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/1763/14-к

Провадження №1-кс/190/35/14

Номер в ЄРДР 42014040550000011

УХВАЛА

15 жовтня 2014 року Слідчий суддя П"ятихатського районного суду

Дніпропетровської області

ОСОБА_1

за участі секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. П`ятихатки Дніпропетровської області в порядку ст.107 КПК України клопотання прокурора прокуратури П`ятихатського району Дніпропетровської області про надання дозволу на проведення працівниками ДФІ у Дніпропетровській області позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності обласного комунального закладу освіти « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат»,-

ВСТАНОВИВ :

14.10.2014 року до П"ятихатського районного суду Дніпропетровської області надійшло клопотання прокурора прокуратури П`ятихатського району Дніпропетровської області про надання дозволу на проведення працівниками ДФІ у Дніпропетровській області позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ОКЗО « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат» , за фактом кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014040550000011 від 30.09.2014р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України, та за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем службовими особами, слідство по справі проводиться СВ П`ятихатського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області.

В обґрунтування вказаного клопотання прокурор посилається на те, що, при досудовому розслідуванні вищезазначеного кримінального провадження, виникла необхідність провести фактичну перевірку окремих питань фінансово-господарської діяльності ОКЗО « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат» щодо правильності використання бюджетних коштів на виконання робіт з поточного ремонту заміни огородження, поточного ремонту гаража, поточного ремонту навчально-спального корпусу на предмет наявності фактів порушення законодавства та достовірності бухгалтерського обліку і фінансової звітності при виконанні цих робіт.

В судовому засіданні прокурор підтримав вищезазначене клопотання, посилаючись на обставини, викладені у клопотанні, та на матеріали кримінального провадження.

Вислухавши прокурора, вивчивши матеріали вказаного клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ст.2 ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» головними завданнями органу державного фінансового контролю є: здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності в бюджетних установах, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують кошти з бюджетів усіх рівнів, або використовують державне чи комунальне майно, та інше.

Відповідно до п.1.3 Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України, затвердженого Наказом Головного контрольно-ревізійне управління України N 346/1025/685/53 від 19.10.2006р., ОКЗО « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат», відносно якої прокурор просить надати дозвіл провести позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності, є суб`єктом господарювання, який віднесено Законом до підконтрольних установ.

Згідно п.6 ст.11 Закону, позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Також згідно ст.11 Закону - зустрічні звірки, які проводяться органами державного

фінансового контролю, не є контрольними заходами і проводяться у

разі виникнення потреби у їх проведенні на підставі направлення,

виписаного керівником органу державного фінансового контролю.

Згідно ст.14 Закону, посадові особи органу державного фінансового контролю вправі приступити до проведення ревізії за наявності підстав для їх проведення, визначених цим та іншими законами України, та за умови надання посадовим особам підконтрольних установ, інших суб`єктів господарської діяльності під розписку:

2) копії рішення суду про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії, в якому зазначаються підстави проведення такої ревізії, дата її початку та дата закінчення, а у разі проведення ревізії щодо суб`єктів господарської діяльності, не віднесених цим Законом до підконтрольних установ, - також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Згідно п.29 Постанови Кабінету Міністрів України N 550 від 20.04.2006р. «Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами», позапланова виїзна ревізія об`єкта контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним: клопотання слідчого або прокурора про призначення позапланової виїзної ревізії та ухвали суду про дозвіл на її проведення, в якому зазначаються підстави проведення, дати її початку та закінчення, а також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (для ревізії суб`єкта господарської діяльності, не віднесеного Законом до підконтрольних установ).

Згідно п.2.4. Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України, затвердженого Наказом Головного контрольно-ревізійне управління України N 346/1025/685/53 від 19.10.2006р., позапланова виїзна ревізія на об`єкті контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним:

- постанови про призначення ревізії та відповідного рішення суду, яке є дозволом для органу ДКРС на проведення ревізії, у якому зазначаються: підстави проведення ревізії, дата її початку та дата закінчення, номер, дата та підстави порушення кримінальної справи, орган, що порушив кримінальну справу, - для ревізії у суб`єкта господарювання, який не віднесено Законом до підконтрольних установ;

- постанови про призначення ревізії, винесеної після порушення кримінальної справи проти посадових (службових) осіб об`єкта контролю - підконтрольної установи. Якщо справу порушено не проти цих осіб, а за певним фактом, що стосується діяльності підконтрольної установи, до постанови додається дозвіл суду на проведення ревізії;

- інформації про факти, що свідчать про порушення об`єктом контролю - підконтрольною установою законів, та рішення суду про дозвіл на проведення ревізії, який надає органам ДКРС право на проведення ревізії, у якому зазначаються підстави проведення ревізії, дата її початку та дата закінчення.

Як вбачається з матеріалів провадження № 42014040550000011, справу порушено за певним фактом, що стосується діяльності підконтрольної установи - ОКЗО « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат», що завдало істотну шкоду охоронюваним законом інтересам комунального підприємства у вигляді збитків.

Згідно ч.8 ст.11 Закону, орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Як вбачається з матеріалів клопотання, постановою прокурора від 13.10.2014р., який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, призначена позапланова виїзна ревізія фінансово-господарської діяльності ОКЗО « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат» із зазначенням обґрунтування підстав такої ревізії.

Враховуючи вищезазначене, а також дані, наявні в матеріалах клопотання, суд вважає необхідним надати дозвіл на проведення працівниками ДФІ у Дніпропетровській області позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності ОКЗО « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат» .

Керуючись ст.93 КПК України, ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», суд

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення працівниками ДФІ у Дніпропетровській області позапланової ревізії, тривалістю 15 робочих днів, з 21.10.2014 року по 10.11.2014 року, фінансово-господарської діяльності обласного комунального закладу освіти « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат» (ЄДРПОУ 23067136), розташованого за адресою 52173, Дніпропетровська область, П`ятихатський район, с. Саксагань вул.. Леніна будинок 8, з питань використання бюджетних коштів при здійсненні фінансово-господарської діяльності за період з 01.04.2013 року по 12.11.2013 року та з 11.03.2014 року по 12.05.2014 року.

В задоволені клопотання про надання права на проведення зустрічних перевірок та постановки конкретних запитань на розгляд ревізії відмовити так як зазначені питання не відносяться до компетенції суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення15.10.2014
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу44509311
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення працівниками ДФІ у Дніпропетровській області позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності обласного комунального закладу освіти « Саксаганська середня загальноосвітня школа інтернат

Судовий реєстр по справі —190/1763/14-к

Ухвала від 14.10.2014

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

Ухвала від 15.10.2014

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Митошоп В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні