Постанова
від 26.02.2009 по справі 2-а-461/09/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2-а-461/09/1970

ПОСТАНОВА

іменем України

26 лютого 2009 року, Тернопіль ський окружний адміністрати вний суд в складі:

Головуючої Подлісної І.М

секретаря Найдущак О.В.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Те рнополі адміністративну спр аву за позовом Козівської мі жрайонної державної податко вої інспекції до Виробничо - к омерційної фірми «Будіндуст рія ЛТД» про припинення реєс трації юридичної особи

встановив:

Козівська міжрайонна держ авна податкова інспекція зве рнулася до суду з позовом до В иробничо - комерційної фірми «Будіндустрія ЛТД» про прип инення реєстрації юридичної особи.

В суді представник позивач а позов підтримав повністю т а просив його задовольнити.

Відповідач в суд не з»явивс я з невідомої на те суду причи ни, хоча про день та час слухан ня справи був повідомлений н алежним чином.

Суд, заслухавши пояснення с торін, проаналізувавши матер іали справи вважає, що вказан ий позов підставний та підля гає до задоволення, виходячи з наступних міркувань.

Відповідно до довідки № 156 - 01 в иданої Відділом з питань реє страції юридичних осіб та фі зичних осіб підприємців Козі вської районної держшної адм іністрації, то Виробничо - ком ерційна фірма «Будіндустрія ЛТД»» була зареєстрована 24.0412. 1992р., з наступним присвоєнням к оду ЄДРПОУ 21148184, за адресою смт. Козова, Козівського району, Т ернопільської області.

Згідно підп. 2 п. 1 ст. 9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" усі суб'єкти господарю вання зобов'язані здійснюват и первинний (оперативний) та б ухгалтерський облік результ атів своєї роботи, складати б ухгалтерську звітність та ін ші документи і відомості пов 'язані з обчисленням, сплатою податків і зборів (обов 'язков их платежів) та подавати їх до державних податкових органі в та інших державних органів , відповідно до чинного закон одавства.

Неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності дає право органам Держ шної податкової служби на пі дставі п. 17 ч.1 ст. 11 Закону Україн и „Про державну податкову сл ужбу в Україні" та п. 4 ч. 2 ст. 38 Зак ону України „ Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців" (да лі - Закон України) від 15.05.2003р., зв ернутися до суду з позовом пр о припинення юридичної особи в порядку, передбаченому ст. 3 8 Закону України.

Як випливає із матеріалі в справи, то Виробничо - комерц ійною фірмою «Будіндустрія Л ТД» податкова звітність не п одавалася, заборгованості пе ред бюджетами та державними цільовими фондами, які підко нтрольні податковим органам , немає, що підтверджується до відкою № 8264/10/24-112 виданою Козівсь кої міжрайонною державною по датковою інспекцією 25.12.2008 року .

Відповідно до довідки Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Козівському районі від 24.11.2008 р. № 2337/02 Виробничо ~ комерцій на фірма «Будіндустрія ЛТД» станом на 24.11.2008 р. заборгованост і по страхових внесках на заг альнообов'язкове пенсійне ст рахування не має.

Рішення суду про припиненн я реєстрації юридичної особи , яке набрало законної сили, є підставою для внесення держа вним реєстратором Тернопіль ської міської ради (за місцем реєстрації юридичної особи) запису до Єдиного державног о реєстру про судове рішення щодо припинення діяльності юридичної особи та вчинення дій, встановлених ст. 38 Закону України.

керуючись ст.ст. 160, 162, 163 КАС Укр аїни, Законом України „Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підпри ємців", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити. Припи нити реєстрацію юридичної ос оби - Виробничо -комерційна фі рма «Будіндустрія ЛТД» за ад ресою смт. Козова, Козівськог о району, Тернопільської обл асті, код ЄДРПОУ -21148184.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження або апеля ційної скарги.

Заява про апеляційне оскар ження або апеляційна скарга може бути подана протягом 10 дн ів з дня проголошення постан ови, а апеляційна скарга прот ягом 20 днів після подання заяв и про апеляційне оскарження до Львівського апеляційного адміністративного суду чере з Тернопільський окружний ад міністративний суд.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.02.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4451715
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-461/09/1970

Постанова від 26.02.2009

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні