Постанова
від 15.01.2009 по справі 2-а-11684/08
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія 6.6.2

Справа №2-а-11684/08

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.01.2009 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Кисильо вої О.Й.

при секретарі Митко В.В.,

за участю: представника поз ивача Сененького М.Б.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом державної податкової інспек ції у Теребовлянському район і до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Агросерві с», третя особа без самостійн их вимог на стороні позивача -державний реєстратор Тереб овлянської РДА про припиненн я юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспек ція у Теребовлянському район і звернулась до суду з позово м до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Агросерві с», третя особа без самостійн их вимог на стороні позивача -державний реєстратор Тереб овлянської РДА про припиненн я юридичної особи.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав в повному обсязі, суду поя снив, що відповідач не подає д о державної податкової інспе кції у Теребовлянському райо ні декларації та передбачену законодавством звітність бі льше одного року. Остання под аткова звітність подана 20.09.2005 р оку. Заборгованість перед бю джетом відсутня. Це є підстав ою для припинення юридичної особи.

Належним чином повідомлен ий відповідач в судове засід ання не прибув, однак надав су ду заяву про розгляд справи з а його відсутності, позовні в имоги визнає, проти припинен ня юридичної особи ТзОВ «Агр осервіс» не заперечує, а тому суд вважає за можливе розгля нути справу без його участі з а наявними у справі доказами .

Представник третьої особи без самостійних вимог на сто роні позивача в судове засід ання не з»явився, проте надіс лав суду заяву про розгляд сп рави без його участі.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з на ступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Агросервіс» зареєстрована як суб'єкт під приємницької діяльності-юри дична особа 28 липня 1992 року Тер ебовлянською районною держа вною адміністрацією, розпоря дження представника Президе нта України № 99.

Як платник податку відпові дач з 01 серпня 1992 року знаходит ься на обліку в державній под атковій інспекції у Теребовл янському районі. Остання под аткова звітність підприємст вом подана 20 вересня 2005 року. За боргованості перед бюджетом та державними цільовими фон дами не має.

Згідно до вимог статті 9 Зак ону України «Про систему опо даткування» від 18.02.1997 року № 77/97-В Р платники податків і зборів зобов'язані подавати до держ авних податкових органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи та відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів.

Строки подання податков их декларацій встановлені ст . 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платн иків податків перед бюджетом та державними цільовими фон дами» від 21.12.2000року № 2181-ІІІ.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів» підставою для постанов ления судового рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд вважає, що ви моги позивача щодо припиненн я юридичної особи - товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Агросервіс» є обґрунтова ними.

Керуючись ст.ст. 160-163 КАС Украї ни, суд,-

постановив:

Позов задовольнити повніс тю.

Припинити юридичну особу - т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Агросервіс», іде нтифікаційний код-21153216, місцез находження: с. Мшанець, Теребо влянського району, Тернопіль ської області.

Копію постанови направити державному реєстратору Тере бовлянської районної держав ної адміністрації.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня с кладення постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після ц ього протягом 20 днів апеляцій ної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осі б, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4451891
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-11684/08

Постанова від 15.01.2009

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 21.11.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Бойко С.С.

Ухвала від 18.09.2008

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Бойко С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні