Ухвала
від 28.04.2015 по справі 751/4719/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/4719/15-к

Провадження №1-кс/751/735/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Чернігів 28 квітня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,- , -

В С Т А Н О В И В :

До суду з даним клопотанням, звернувся старший слідчий з ОВС ВКР слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , вказавши, що у слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області знаходиться кримінальне провадження №32015270000000009 від 24.02.2015 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. З ст. 212, ч. 1 ст. 205 КК України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що громадянин ОСОБА_4 та ОСОБА_5 перебуваючи на території Чернігівської області, створили шляхом реєстрації на підставних осіб ряд суб`єктів підприємницької діяльності у тому числі ТОВ «Укркоресттранс» (код ЄДРГІОУ 38776943), ТОВ «Колд Транс» (код СДРПОУ 38270885) реквізити та рахунки яких використовувались для прикриття незаконної діяльності, що полягала в наданні послуг по незаконному формуванню податкового кредиту реально діючим СГД шляхом документального оформлення безтоварних господарських операцій, що призвело до заниження податкових зобов`язань з податку на додану вартість на суму 1 908 103 грн. та податку на прибуток на суму 1 717 292 грн., всього на загальну суму 3 625 395, 7 грн.

Також, встановлено, що згідно реєстраційних документів директором ТОВ «Укркоресттранс» являється громадянин ОСОБА_6 , засновником громадянин ОСОБА_7 . Згідно пояснень останніх встановлено, що вони не мають до даного підприємства ніякого відношення, підприємство реєструвалося за винагороду, ніяких бухгалтерських та податкових документів не підписували.

Крім того, встановлено, що директором ТОВ «Колд Транс» являється громадянин ОСОБА_8 , який пояснив, що до господарської діяльносте підприємства не має ніякого відношення.

Організатори конвертаційного центру ОСОБА_5 та ОСОБА_4 нещодавно орендували офісне приміщення №233 в готелі «Славутич» за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1. Зроблено це у зв`язку з тим, що протягом січня-лютого 2015 року, у зв`язку з суттєвим зростанням обсягів сум незаконного конвертування безготівкових коштів у готівку організатори частково перейшли на обслуговування до Центрального відділення Укрсоцбанк (м. Київ).

Таким чином, частина бухгалтерських документів, оргтехніки, а також електронні ключі до системи клієнт-банк фіктивних підприємств, їх печатки та інші документи, які можуть мати відношення до незаконної діяльності були переміщені до даного офісного приміщення.

Згідно отриманої у ході досудового розслідування інформації, на теперішній час підприємства з ознаками фіктивності ТОВ «Колд Транс», ТОВ «Укркоресттранс» та інші фіктивні підприємства продовжують здійснювати незаконну діяльність, яка фактично контролюється громадянами ОСОБА_5 та ОСОБА_9 .

У ході проведення слідчих (розшукових) дій по кримінальному провадженню встановлено, що офісне приміщення та бухгалтерія «конвертаційного центру», який надає послуги з конвертації коштів, знаходиться в офісному приміщенні №233 в готелі «Славутич», за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1, яке згідно відомостей отриманих з реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції вцілому належить на праві власності ВАТ «Готель Славутич» ( код ЄДРПОУ 22907628).

За таких обставин, у органа досудового розслідування маються достатні підстави вважати, що в приміщенні №233 готеля «Славутич», за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1, знаходяться документи, що складались для документального оформлення безтоварних операцій підприємствами реального сектору економіки з ТОВ «Колд Транс», ТОВ «Укркоресттранс» та іншими підприємствами з ознаками фіктивності, що входять до складу «конвертаційного центру», за 2014-2015 роки, печатки підприємств, що мають ознаки фіктивності, комп`ютерна техніка, носії інформації, засоби мобільного зв`язку, грошові кошти, не обліковані по бухгалтерському обліку та призначені для видачі клієнтам-замовникам конвертації, чорнові записи, що свідчать про порушення податкового законодавства, які самі по собі та в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та з метою ухилення від відповідальності можуть бути знищені.

Тому слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку вказаного приміщення .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав .

Вислухавши слідчого, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання обгрунтоване і підлягає задоволенню, оскільки достатньо підстав вважати, що предмети, речі і документи, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1, в офісному приміщенні №233 .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234-236 КПК України, суд, -

Ухвалив:

Надати дозвіл слідчим слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області на проведення обшуку в офісному приміщені №233, яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 1 та вцілому належать на праві власності ВАТ «Готель Славутич» (код ЄДРПОУ 22907628), з метою відшукання та вилучення речей і документів, що складались для документального оформлення безтоварних операцій підприємствами реального сектору економіки з ТОВ «Укркоресттранс» (код ЄДРПОУ 38776943), ТОВ «Колд Транс» (код ЄДРПОУ 38270885), ТОВ «Сіверпромторг» (код ЄДРПОУ 39171861), ТОВ «Укрімпортгруп» (код ЄДРПОУ 38812499), ТОВ «КБЕ Транс» (код ЄДРПОУ 39152807), ТОВ «ТТК Стрім» (код ЄДРПОУ 39171919) та іншими підприємствами з ознаками фіктивності за 2014-2015 роки, статутних та інших документів, кліше, штампів, печаток підприємств, що мають ознаки фіктивності, комп`ютерної та оргтехніки, інших носіїв інформації, що містять відомості, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, засобів мобільного зв`язку, якими користуються особи, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, готівкових грошових коштів, що використовуються для вчинення кримінального правопорушення, а саме: не облікованих по бухгалтерському обліку та призначених для видачі клієнтам-замовникам конвертації або отриманих злочинним шляхом, чорнових записів та інших речей, предметів, цінностей, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу44598328
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —751/4719/15-к

Ухвала від 28.04.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мурашко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні