Постанова
від 06.05.2015 по справі 243/4087/15-п
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

06 травня 2015 року м. Слов'янськ Єд. унік. № 243/4087/15-п

Провадження № 3/243/493/2015

Суддя Слов'янського міськрайонного суду Донецької області Мінаєв І.М., розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов з Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН: НОМЕР_1, уродженку ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянку України, працюючу керівником (головним бухгалтером) товариства з обмеженою відповідальністю «Арісмаш», код ЄДРПОУ: 34798869, що розташовано по вул. Зінківській, 19 м. Полтава, заміжньої, неповнолітніх дітей на утриманні не маючої, мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1,

за ч. 1 ст. 163 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), -

ВСТАНОВИВ:

06.05.2015 року до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області з Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області надійшов матеріал про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 163 2 КУпАП, відносно ОСОБА_1 (протокол № 382/15-03 від 28.04.2015 року на бланку серії АА № 669544).

Розглянувши даний матеріал про адміністративне правопорушення, вважаю, що дана справа підлягає поверненню до Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області для належного оформлення та усунення недоліків.

Відповідно до п. п. 2, 3 ч. 1 ст. 278 КУпАП, під час підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішується питання - чи правильно складений протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення, чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду.

Відповідно до ч. ч. 1-2 ст. 254 КУпАП, про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженими на те посадовою особою або представником громадської організації чи органу громадської самодіяльності. Протокол про адміністративне правопорушення складається, у разі його оформлення, складається в двох екземплярах, один з яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Згідно з вимогами ст. 256 КУпАП, у протоколі про адміністративне правопорушенні зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по-батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами.

У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання.

При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз'яснюються його права і обов'язки, передбачені статтею 268 цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі.

В даному випадку до протоколу про адміністративне правопорушення № 382/15-03 від 28.04.2015 року на бланку серії АА № 669544 не додано відомостей стосовно вручення копії даного протоколу правопорушниці ОСОБА_1, а також, в порушення ст. 256 КУпАП, як вбачається з матеріалів справи, протокол про адміністративне правопорушення був складений без участі винної особи.

Зазначені вимоги закону особою, яка склала протокол про адміністративне правопорушення, не виконано, відомості про їх виконання в матеріалах справи відсутні, що перешкоджає розгляду справи про адміністративне правопорушення.

Відповідно до п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 23.12.2005 р. (з наступними змінами та доповненнями), визнано правильною практику тих суддів, які вмотивованими постановами повертають протоколи про адміністративні правопорушення, складені без додержання вимог КУпАП, відповідному правоохоронному органу для належного оформлення.

На підставі викладеного, керуючись ч. ч. 1-2 ст. 254, ст. 256, ст. ст. 277-278 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ :

Матеріал про притягнення до відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 163 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повернути до Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області для належного оформлення та усунення недоліків.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя

Слов'янського міськрайонного суду ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення06.05.2015
Оприлюднено09.06.2015
Номер документу44617231
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —243/4087/15-п

Постанова від 06.05.2015

Адмінправопорушення

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мінаєв І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні