Вирок
від 14.08.2012 по справі 1-184/12-1012
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-184/12-1012

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2012 року Іванківський районний суд Київської області у складі головуючого судді Ткаченка Ю.В., при секретарі Хомич В.М., за участю прокурора Іващенка С.А., в смт. Іванків розглянув кримінальну справу за обвинуваченням

ОСОБА_1 , 31.05.1987 р. н., уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_1, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_2, не одруженого, не працюючого, раніше не судимого за ч. 1 ст. 121 КК України

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1, на початку серпня місяця 2011 року, вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України та не будучи засудженим вчинив новий злочин, а саме: 12.04.2012 року, приблизно о 16 годині, ОСОБА_1 перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, в смт. Іванків по вул. І. Проскуру, 3, Київської області поруч з будівлею земельного фонду Іванківського району, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, які у нього склались із ОСОБА_2, з метою нанесення тілесних ушкоджень, умисно наніс ОСОБА_2 один удар кулаком в область лівого ока, внаслідок чого ОСОБА_2 отримав тілесні ушкодження, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя.

У судовому засіданні підсудний ОСОБА_3 винним себе визнав повністю, та надав суду правдиві та послідовні покази, а саме, показав суду, що 12.04.2012 року, зранку, він приїхав до смт. Іванків у справах. Приблизно о 16 годині він зайшов до кафе В«ЕріданВ» . В кафе він зустрів раніше незнайомого ОСОБА_2, з яким в подальшому і познайомився. Потім він та ОСОБА_2 разом вживали спиртне, випили приблизно по 150 грамів горілки.

Після цього він та ОСОБА_2 вийшли з кафе та пішли у напрямку автобусної зупинки. Простоявши на зупинці декілька хвилин, він направився у бік стоянки таксистів, щоб домовитись про поїздку додому. Повертаючись назад до зупинки він побачив, що йому на зустріч йде ОСОБА_2, а попереду нього йшла дівчина. Зрівнявшись із ОСОБА_2, останній запропонував обікрасти дівчину, на що він не погодився та попросив ОСОБА_2 такого не робити. Однак, ОСОБА_2 наполягав на своєму і тоді, він, щоб не допустити вчинення злочину наніс один удар кулаком ОСОБА_2 в область голови. Після цього він розвернувся, пішов до таксі, сів до салону авто та поїхав додому.

У судовому засіданні потерпілий ОСОБА_2 надав суду покази, а саме показав, що 12 квітня 2012 року приблизно о 16 годині він зайшов до кафе В«ЕРІДАНВ» , де познайомився з ОСОБА_1 Разом вони вживали горілку, по 150 грамів горілки кожен.

Після цього, він та ОСОБА_1 вийшли з кафе та попрямували на зупинку маршрутних транспортних засобів. Трохи почекавши, ОСОБА_1 пішов до таксистів, що стояли на центральній площі в смт. Іванків, Київської області, а він тим часом стояв на зупинці та чекав на ОСОБА_1

Згодом повз нього проходила невідома раніше дівчина, яка йому сподобалась, він забажав з нею познайомитись. Потім він покликав ОСОБА_1 та попросив йому допомогти познайомитись з дівчиною. Можливо не зрозумівши, що він хоче від ОСОБА_1, останній вдарив його кулаком правої руки в область лівого ока після чого він впав на землю.

Після цього, він звернувся за допомогою до свого єдиного в смт. Іванків знайомого на ім'я Сергій та розповів йому про все, що сталося. В подальшому, Сергій викликав швидку медичну допомогу та він був доправлений до Іванківської ЦРЛ.

Крім того, вина підсудного підтверджується також письмовими матеріалами справи, а саме:

- актом судово-медичного обстеження № 35/Э від 24.05.2012 року, відповідно до якого ОСОБА_2 були спричинені тілесні ушкодження, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя;

- протоколом допиту підозрюваного від 09.06.2012 року;

- протоколом допиту потерпілого ОСОБА_2 від 10.06.2012 року;

- висновком експерта № 41/Э від 23.06.2012 року;

- протоколом допиту обвинуваченого від 11.06.2012 року.

За місцем проживання підсудний ОСОБА_1 характеризується посередньо, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, не працює, раніше не судимий.

Зібраними у справі доказами вина підсудного доведена, а його злочинні дії правильно кваліфікуються органами досудового слідства за ч. 1 ст. 121 КК України.

Обставинами, що пом'якшують покарання підсудного, суд визнає його щире каяття, відшкодування витрат на лікування потерпілого.

Обставин, що обтяжує покарання підсудного, суд визнає вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння.

Обираючи покарання підсудному, суд приймає до уваги ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу підсудного, обставини, що пом'якшують покарання (щире каяття, відшкодування витрат на лікування потерпілого) та обставину, що обтяжує покарання (вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння). Суд вважає, що підсудному слід обрати міру покарання в межах санкції ч. 1 ст. 121 КК України у вигляді позбавлення волі. На підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком. Така міра покарання буде достатньою для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів.

Запобіжний захід до вступу вироку у законну силу залишити попередній - підписку про невиїзд.

Керуючись ст. 81, 323, 324, 330 КПК України, суд,-

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначити йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Остаточне покарання ОСОБА_1 призначити відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання, призначеного вироком Іванківського районного суду Київської області від 07 травня 2012 року за ч. 1 ст. 185 КК України, більш суворим, у вигляді 5 років позбавлення волі.

Із застосуванням ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на засудженого такі обов'язки:

- повідомляти орган кримінально-виконавчої інспекції про зміну постійного місця проживання;

- не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції;

- періодично з'являтись для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Запобіжний захід ОСОБА_1 до набрання вироком законної сили залишити попередній -підписку про невиїзд.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Київської області через Іванківський районний суд Київської області протягом 15 днів з моменту його проголошення.

Суддя

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.08.2012
Оприлюднено15.06.2015
Номер документу44718039
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-184/12-1012

Вирок від 14.08.2012

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні