Ухвала
від 12.03.2015 по справі 272/260/15-к
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/260/15-к

Провадження № 1-кс/272/53/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 березня 2015 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю старшого слідчого ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні м.Андрушівка в залі № 4 клопотання старшого слідчого СВ капітана міліції ОСОБА_3 по матеріалам досудового розслідування № ,внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2.02.2015 року за ознаками кримінального правопорушення,передбаченого ч.1 ст.366 КК України,погодженого з прокурором прокуратури Андрушівського району Житомирської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради Андрушівського району Житомирської області ,-

встановив :

16 лютого 2015 року до суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ капітана міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради Андрушівського району, Житомирської області.

Згідно клопотання 02 лютого 2015 року до Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області надійшли матеріали перевірки СДСБЕЗ Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області про те, що під час перевірки раціонального та цільового використання бюджетних коштів та видатків, що виділялись в 2014 році в Андрушівському районі на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу Дзвіночок встановлено невідповідність фактично виконаних ремонтних робіт відомостям, що внесені в акти виконаних підрядних робіт форми КБ-2в за серпень-грудень 2014 року.Під час досудового розслідування встановлено, що частина з виконаних робіт не відповідає умовам проектно-кошторисної документації та умовам договору підряду від 18.01.2014 року.Крім того, замовник володіючи інформацією, що підрядник в супереч вимогам законодавства України та умовам договору виконав додаткові роботи, що не відповідають умовам проектно-кошторисної документації, при цьому рішення щодо внесення змін до проектно-кошторисної документації не прийняв та відповідні зміни до даної документації не вніс. У зв`язку з цим з серпня по листопада 2014 року проведена частина робіт, яка не відповідає проектно-кошторисній документації, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів за додаткові роботи, які не передбачені проектно-кошторисною документацією.В ході розслідування виникла необхідність у наданні оцінки законності, додержанні і застосуванні законів Нехворощанською сільською радою при використанні коштів виділених на капітальний ремонт дощкільного навчального закладу Дзвіночокв Нехворощанській сільській раді в 2014 році, відповідності фактичним даним обсягів та вартості по ремонту.

З метою повного та об`єктивного розслідування по кримінальному провадженні та необхідністю з`ясування додержанні і застосуванні законів при проведені відкритих торгів на предмет закупівлі робіт з реконструкції дитячої школи мистецтв,відповідності фактичним даним обсягів та вартості по реконструкції,слідчий просить надати дозвіл на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанськрї сільської ради.

26 лютого 2015 року отримано ухвалу слідчого судді Андрушівського районного суду ОСОБА_1 про проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області з 04.03.2015 по 24.03.2015 включно позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради за період з 01.08.2014 та завершений період 2015 року.

27 лютого 2015 року слідчим СВ Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області капітаном міліції ОСОБА_3 винесено постанову про призначення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради, код ЄДРПОУ 04346988, що розташована за адресою: с. Нехворощ, вул. Леніна, 26-Б, Андрушівського району, Житомирської області за період з 01.08.2014 та завершений період 2015 року, яку спрямовано для виконання до Державної фінансової інспекції у Житомирській області.

05 березня 2015 року до СВ Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області надійшов лист про розгляд звернення щодо проведення позапланової ревізії згідно якого в зв`язку з відсутністю можливості розпочати ревізію з 04.03.2015 року (в зв`язку із зайнятістю працівників інспекції проведенням інших контрольних заходів), Державна фінансова інспекція в Житомирській області просить перенести в установленому порядку термін проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради з 16.03.2015 року по 03.04.2015 року .

Заслухавши слідчого,який підтримав клопотання,дослідивши додані до клопотання документи,вважаю клопотання таким,що підлягає задоволенню, оскільки є достатні підстави для перенесення строків проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради Андрушівського району Житомирської області.

Керуючись законом України від 12.01.2005 року № 2322 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення правового захисту громадян та запровадження механізмів реалізації конституційних прав на підприємницьку діяльність, особисту недоторканість, безпеку, повагу до гідності особи, правову допомогу, захист),Законом України від 16.10.2012 N 5463-VI Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні,ст.ст.40,93,110 КПК України, -

ухвалив :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області з 16 березня .2015 року по 03 квітня 2015 року включно позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради (код ЄДРПОУ 04346988, с.Нехворощ,вул.Леніна 26-Б Андрушівського району Житомирської області), за період з 01.08.2014 року та завершений період 2015 року з наступних питань:

1. Організація та здійснення капітального ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою: с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області ?

2. Чи проводилась експертиза проектно-кошторисної документації та її оплата Нехворощанською сільською радою та чи відповідає проектно-кошторисна документація з виконання робіт ТОВ АРТ-Хаус капітального ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою: с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області вимогам ДБН Д.1.1-1-2000 та іншим державним стандартам з питань будівництва?

3. Чи відповідають фактичні об`єми та вартість виконаних робіт по капітальному ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області, даним проектно-кошторисної документації (локальним кошторисам) та даним актів виконаних робіт за серпень, жовтень, листопад 2014 року, а також, які роботи не виконані у відповідності до проектно-кошторисної документації (локальним кошторисам), але включені до актів виконаних робіт за серпень, жовтень, листопад 2014 року ?

4. Чи виконувались інші роботи, що не передбачені кошторисною документацією та, які оплачені Нехворощанською сільською радою та їх необхідність виконання відповідно до чинної нормативної бази?

5. Чи відповідає якість виконаних робіт вимогам нормативних документів?

6. Правильності проведення розрахунків за виконані роботи до відповідність виконаних робіт у актах виконаних робіт по загально-будівельних роботах на відповідність проектно-кошторисній документації (локальним кошторисам) за період з 01.08.2014 та звершений період 2015 року в розрізі кожного акту виконаних робіт?

7. Чи виконувались роботи у період з серпня по листопада 2014 року ТОВ АРТ-Хаус у відповідності до затвердженої та погодженої у встановленому порядку проектно-кошторисної документації (локальним кошторисам) та чи мала вона позитивний висновок комплексної державної експертизи, чи були допущенні відступи від проекту чи вимог будівельних норм і правил та в чому вони полягали?

8. Чи виконувались додаткові роботі, що були передбачені в проектно-кошторисній документації у відповідності до технічної характеристики у період з серпня по листопад 2014 року, як передбачалось проектно-кошторисною документацією (локальними кошторисами), яка розроблена ТОВ АРТ-Хаус та отримала позитивний висновок комплексної державної експертизи, виданий державним підприємством Укрдержекспертиза 04.09.2013 за № 06-1267-13, та чи дотримано вимоги ДБН Д.1.1-1-2000 Правила визначення вартості будівництва?

9. Чи є причинний зв`язок між відхиленням від вимог нормативних документів, проекту та технології виконання робіт з капітального ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області?

10. Чи виконані будівельно-монтажні роботи, в тому числі додаткові роботи по реконструкції дитячої школи мистецтв у період з 18.08.2014 по 31.12.2014 та звітний період включно у відповідності та в обсягах зазначених в актах приймання виконаних робіт (форма КБ-2в), довідках про вартість виконаних робіт (форма КБ-3)?

11. Чи наявні розбіжності щодо вартості робіт вказаних в проектно-кошторисній документації (локальним кошторисам) та фактично виконаних роботах, вказаних в актах виконаних робіт по капітальному ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області. Внаслідок чого утворилася розбіжність та чим вона обґрунтовується.

12. Проведення зустрічної звірки з ТОВ АРТ-Хаус код ЄДРПОУ 34394610, що розташоване за адресою: Фактична адреса: м.Житомир, вул. В.Бердичівська, 89, юридична адреса: м.Житомир, вул. Кармелюка, 85?

12.1. Чи правильно застосовані у нарядах норми робочого часу і розцінки та визначена сума заробітної плати; чи обґрунтовано і законно ТОВ АРТ-Хаус включені витрати на заробітну плату в проектно-кошторисну документацію, акти приймання виконаних робіт з 18.08.2014 по звітний період при виконанні робіт з капітального ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області та чи могли бути включені в дані суми грошові кошти для виплати працівникам в подальшому відпускних, лікарняних листів, інших соціальних виплат; якщо ці витрати включені необґрунтовано, то чому і якою є сума, надмірно сплачена Нехворощанською сільською радою та хто за це відповідальний?

12.2. Чи додержано вимог нормативних документів щодо списання будівельних матеріалів під час виконання робіт з капітального ремонту дошкільного навчального закладу Дзвіночок за адресою с. Нехворощ, вул. Леніна, 19-В, Андрушівського району, Житомирської області?

13. Встановити чи спричинена в результаті вказаних дій матеріальна шкода, кому спричинена шкода та її розміри, ким та які порушені нормативні акти.

Ревізію провести з залученням фахівців будівельної галузі, а саме працівників ТОВ

Промбудекспертсервіс ЄДРПОУ 38455928.

Термін проведення ревізії встановити 15 робочих днів 16 березня .2015 року по 03 квітня 2015 року включно.

Ухвала слідчого судді діє один місяць з дня її ухвалення та підлягає негайному виконанню

після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу44785904
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Нехворощанської сільської ради Андрушівського району Житомирської області

Судовий реєстр по справі —272/260/15-к

Ухвала від 12.03.2015

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Брагін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні