Постанова
від 11.08.2009 по справі 2а-6428/09/1/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

11.08.09 Справа №2а-6428/09/1/0170

Окружний адміністра тивний суд Автономної Респуб ліки Крим у складі головуючо ї судді Трещової О.Р. , при секр етарі Кравченко О.І., за участю

представника позивача - К оновалової П.С., довіреність № 56/10 від 05.06.09 року,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Сімферо полі АР Крим

до Дочірнього підприємст ва зі 100% іноземною інвестиціє ю "Карент Україна" в особі Сі мферопольської філії дочірн ього підприємства зі 100% інозе мною інвестицією "Карент Укр аїна"

про стягнення,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністра тивного суду Автономної Рес публіки Крим звернулася з адміністративним позовом Д ПІ в м. Сімферополь АР Крим до Дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Ка рент Україна» в особі Сімфер опольської філії дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна » про стягнення заборгованос ті по штрафним санкціям з под атку а прибуток у розмірі 625,80 г ривень.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 18. 05.09 року по справі було відкрит о провадження.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 18. 05.09 року по справі було закінче но підготовче провадження та справу призначеного до судо вого розгляду.

У судове засідання предста вник позивача ДПІ в м. Сімферо поль АР Крим позовні вимоги п ідтримав у повному обсязі та по суті справи пояснив насту пне. 09.10.2008 року посадовими особа ми податкових органів було с кладено акт про результати н евиїзної документальної пер евірки своєчасності подання податкової звітності за 11 міс яців 2007 року, 2007 рік та 1 квартал 20 08 року № 7474/15-1/26485696 від 09.10.08 року. За ре зультатами акту про результ ати невиїзної документально ї перевірки було складено та надіслано податкове повідом лення-рішення від 24.10.2008 року № 0017 701501/0, за яким на Сімферопольськ у філію дочірнього підприємс тва зі 100% іноземною інвестиці єю «Карент Україна» було нак ладено штраф у розмірі 680 грив ень.

18 листопада 2008 року ДПІ в м. Сі мферополь АР Крим була склад ена перша податкова вимога в ід 18 листопада 2008 року № 1/3199 на су му податкового боргу Сімферо польської філії дочірнього п ідприємства зі 100% іноземною і нвестицією «Карент Україна» в розмірі 625,80 гривень.

08 січня 2009 року ДПІ в м. Сімфер ополь АР Крим була складена д руга податкова вимога від 08 сі чня 2009 року № 2/67 на суму податко вого боргу Сімферопольської філії дочірнього підприємст ва зі 100% іноземною інвестиціє ю «Карент Україна» в розмірі 625,80 гривень.

Станом на день розгляду спр ави податковий борг сплачени й не був. Позивачем здійснюва лися заходи щодо стягнення п одаткового боргу з Дочірньог о підприємства зі 100% іноземно ю інвестицією «Карент Україн а» в особі Сімферопольської філії дочірнього підприємст ва зі 100% іноземною інвестиціє ю «Карент Україна», але здійс нені заходи результатів не н адали, відповідачем податков ий борг не погашений. Таким чи ном, представник позивача пр осив суд задовольнити позовн і вимоги у повному обсязі.

У судове засідання предста вник відповідача Дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна » в особі Сімферопольської ф ілії дочірнього підприємств а зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна» не з' явив ся, повідомлений належним чи ном про час, дату та місце розг ляду справи через ЗМІ, про при чини неявки суд не повідомле ний.

Приймаючи до уваги, що в мат еріалах справи достатньо док азів для з' ясування обстави н по справі, суд вважає можлив им на підставі статті 128 КАС Ук раїни розглядати справу у ві дсутності представника відп овідача.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши докази по спра ві в їх сукупності, вислухавш и пояснення представника поз ивача, суд вважає, що позовні в имоги підлягають задоволенн ю у повному обсязі з наступни х підстав.

Згідно з частиною 1 статті 2 К АС України завданням адмініс тративного судочинства є зах ист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтере сів юридичних осіб у сфері пу блічно-правових відносин від порушень з боку органів держ авної влади, органів місцево го самоврядування, їхніх пос адових і службових осіб, інши х суб' єктів при здійсненні ними владних управлінських ф ункцій на основі законодавст ва, в тому числі на виконання д елегованих повноважень.

Відповідно до п. 4 частини 1 ст атті 17 КАС України компетенці я адміністративних судів пош ирюється на спори за звернен ням суб' єкта владних повнов ажень у випадках, встановлен их законом.

Пунктом 7 частини 1 статті 3 К АС України дано визначення с уб' єктів владних повноваже нь, до яких належать орган дер жавної влади, орган місцевог о самоврядування, їхня посад ова чи службова особа, інший с уб' єкт, який здійснює владн і управлінські функції на ос нові законодавства, в тому чи слі на виконання делегованих повноважень.

Частиною 1,3 статті 4 Закону У країни “Про державну податко ву службу в Україні” від 04.12.1990 р оку № 509-ХІІ Державна податков а адміністрація України є це нтральним органом виконавчо ї влади. Державні податкові і нспекції у районах, містах (кр ім міст Києва та Севастополя ), районах у містах, міжрайонні та об'єднані державні податк ові інспекції підпорядковую ться відповідним державним п одатковим адміністраціям в А втономній Республіці Крим, о бластях, містах Києві та Сева стополі.

Відповідно до підпункту 2.1.4 п. 2.1. статті 2 Закону України “П ро порядок погашення зобов' язань платників податків пе ред бюджетами та державними цільовими фондами” № 2191-ІІІ ві д 21.12.2000 року податкові органи ви знані контролюючими органам и стосовно податків і зборів (обов' язкових платежів), які справляються до бюджетів та державних цільових фондів. О тже, вони наділені компетенц ією, визначеною підпунктом 2.2. 1 пункту 2.2. статті 2 Закону здій снювати перевірки своєчасно сті, достовірності, повноти н арахування та сплати зазначе них податків.

Отже, органи державної пода ткової служби у відносинах з суб' єктами господарювання , під час реалізації своїх зав дань та функцій, встановлени х законодавством України, яв ляються суб' єктами владних повноважень.

Таким чином, судом встановл ено, що ДПІ в м. Сімферополь АР Крим є органом виконавчої вл ади та суб' єктом владних по вноважень.

Відповідно до ст.2 Закону Ук раїни “Про державну податков у службу в Україні” № 3813 від 24.12.199 3 року головним завданням дер жавних податкових інспекцій є здійснення контролю за дот риманням податкового законо давства, правильністю обчисл ення, повнотою і своєчасніст ю сплати до бюджетів податкі в, зборів та інших платежів і н еподаткових доходів (далі - по датків, інших платежів) і внес ків до державних цільових фо ндів, встановлених законодав ством України.

Пунктом 11 ч. 1 ст. 11 Закону Укра їни “Про державну податкову службу в Україні” від 4 грудня 1990 року N 509-XII визначено, що подат кові органи мають право заст осовувати до платників пода тків фінансові (штрафні) санк ції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів с уми недоїмки, пені у випадка х, порядку та розмірах, вста новлених законами України.

Таким чином, судом встановл ено, що ДПІ в м. Сімферополь АР Крим уповноважена здійснюва ти контроль за додержанням п одаткового законодавства.

Відповідно до частини 1 стат ті 55 Господарського кодексу У країни суб' єктом господарю вання визнаються учасники го сподарських відносин, які зд ійснюють господарську діяль ність, реалізуючи господарсь ку компетенцію (сукупність г осподарських прав та обов' я зків), мають відокремлене май но і несуть відповідальність за своїми зобов' язаннями в межах цього майна, крім випад ків встановлених законом. Зг ідно з п. 1 частини 2 статті 55 ГК У країни юридичні особи, створ ені відповідно до Цивільного кодексу України, підприємст ва, створені відповідно до Го сподарського кодексу Україн и та зареєстровані в установ леному законом порядку визна ються суб' єктами господарю вання.

Судом встановлено, що Дочір нє підприємство зі 100% іноземн ою інвестицією «Карент Украї на 16.01.2003 року Печерською районн ою у місті Києві державною ад міністрацією включено до ЄД Р юридичних осіб, ідентифіка ційний код 24923152, місце знаходже ння товариства: 01001, м. Київ, пров . Музейний, 4, що підтверджуєть ся свідоцтвом про державну р еєстрацію суб' єкта підприє мницької діяльності - юридич ної особи від 16.01.2003 року.

Відповідно до Статуту Дочі рнього підприємства зі 100% іно земною інвестицією «Карент У країна», затвердженого Радою Директорів Засновника, прот окол № 01-01/31/01 від 01 лютого 2001 року, з ареєстрованого Печерською р айонною в місті Києві держав ною адміністрацією 23.02.2001 року, т а довідки з ЄДРПОУ Київськог о міського управління статис тики № 9294 від 22.07.2003 року, зазначен е товариство на реалізацію с воїх цілей та завдань здійсн ює таку господарську діяльн ість: здавання під найом авто мобілів, прокат речей особис того користування та побутов их товарів, технічне обслуго вування та ремонт автомобілі в за замовленням населення, д іяльність транспортних аген тств, роздрібну торгівлю авт отоварами.

Відповідно до п. 1.3 Статуту До чірнього підприємства зі 100% і ноземною інвестицією «Карен т Україна» має право створюв ати на території України і за її межами філії та представн ицтва, які діють від його імен і на підставі Положень про ни х, затверджених товариством.

Судом встановлено, що Дочір нім підприємством зі 100% інозе мною інвестицією «Карент Укр аїна» створена Сімферопольс ька філія дочірнього підприє мства зі 100% іноземною інвести цією «Карент Україна», яке не є юридичною особою, але стосо вно якої проводилася перевір ка відповідачем по справі.

Відповідно до статті 48 КАС У країни адміністративно-про цесуальна правосуб' єктніс ть, тобто здатність мати та о собисто здійснювати особист о свої процесуальні права та обов' язки належить підприє мствам, установам та організ аціям, які є юридичними особа ми.

Отже, відповідач по справі Д очірнє підприємство зі 100% іно земною інвестицією «Карент У країна», яке є юридичною особ ою, в даній адміністративній справі діє в особі Сімферопо льської філії дочірнього під приємства зі 100% іноземною інв естицією «Карент Україна».

Відповідно до пункту 1.1 ст. 1 З акону України «Про порядок п огашення зобов'язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами» платники податків - юрид ичні особи, їх філії, відділе ння, інші відокремлені підр озділи, що не мають статусу ю ридичної особи, а також фізич ні особи, які мають статус суб 'єктів підприємницької діял ьності чи не мають такого ст атусу, на яких згідно з закон ами покладено обов'язок утри мувати та/або сплачувати под атки і збори (обов'язкові плат ежі), пеню та штрафні санкції.

Згідно довідки про взяття н а облік платника податків ві д 12.01.2004 року за № 2805, Дочірнє підпр иємство зі 100% іноземною інвес тицією «Карент Україна» було взяте на облік ДПІ у Печерськ ому районі м. Києва 21 липня 1997 ро ку за № 2160 СП.

Згідно довідки про взяття н а облік платника податків ві д 28.01.2004 року за № 3065/28-1, Сімферополь ська філія Дочірнього підпри ємства зі 100% іноземною інвест ицією «Карент Україна» була взята на облік ДПІ м. Сімфероп оль АР Крим 27.01.2004 року за № 1216-Ж.

Таким чином, судом встанов лено, що Дочірнє підприємств о зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна» є суб' єкт ом господарювання, юридичною особою, діє в особі Сімферопо льської філії дочірнього під приємства зі 100% іноземною інв естицією «Карент Україна, зо бов' язане виконувати обов' язки, покладені на нього зако нами у зв' язку зі здійсненн ям господарської діяльності та є належним відповідачем п о справі, а Сымферопольська ф ілія також є платником подат ку і також повинна його сплач увати у порядку, визначеному законом.

Відповідно до ст. 67 Конститу ції України, кожен зобов'язан ий сплачувати податки і збор и в порядку і розмірах, встано влених законом.

Відповідно до п.2,3 ч.1 ст .9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25 червня 1991 року N 1251-XII платники податків і зборів (обов'язкових платеж ів) зобов' язані подавати до державних податкових органі в та інших державних органів відповідно до законів декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (об ов'язкових платежів); сплачув ати належні суми податків і з борів (обов'язкових платежів ) у встановлені законами терм іни.

Судом встановлено, що Сімфе ропольська філія дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна » є платником податку на приб уток.

Порядок, підстави та строки сплати податку на прибуток, н адання податкової звітності встановлений Законом Україн и “Про оподаткування прибутк у підприємств” від 28.12.1994 року N 333 /94.

Відповідно до п. 4.1.1. статті 4 З акону України “Про порядок п огашення зобов'язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами” платник податків самост ійно обчислює суму податково го зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації.

Підпунктом 4.1.4. статті 4 Закон у України “Про порядок погаш ення зобов'язань платників п одатків перед бюджетами та д ержавними цільовими фондами ” встановлено, що податкові д екларації подаються за базов ий податковий (звітний) періо д, що дорівнює: а) календарному місяцю (у тому числі при сплат і місячних авансових внесків ), - протягом 20 календарних днів , наступних за останнім кален дарним днем звітного (податк ового) місяця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю (у то му числі при сплаті кварталь них або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) кварталу (піврі ччя).

Відповідно до пп. 11.1 Закону У країни “Про оподаткування пр ибутку підприємств” від 28.12.1994 р оку №3394 передбачені такі пода ткові періоди: календарні кв артал, півріччя, три квартали , рік.

Таким чином, Сімферопольсь ка філія дочірнього підприєм ства зі 100% іноземною інвестиц ією «Карент Україна» зобов' язана щоквартально протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м податкового кварталу, пода вати до ДПІ в м. Сімферополь АР Крим декларації з податку на прибуток.

Судом встановлено, що 09.10.2008 ро ку посадовими особами податк ових органів було складено а кт про результати невиїзної документальної перевірки св оєчасності подання податков ої звітності за 11 місяців 2007 ро ку, 2007 рік та 1 квартал 2008 року № 7474/ 15-1/26485696 від 09.10.08 року, в якому вказа но, що 09.10.08 року проводилася нев иїзна документальна перевір ка Дочірнього підприємства з і 100% іноземною інвестицією «К арент Україна» в особі Сімфе ропольської філії дочірньог о підприємства зі 100% іноземно ю інвестицією «Карент Україн а», в результаті якої встанов лено, що в порушення пп.. 4.1.4. п. 4.1. ст. 4 Закону України “Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами” від 21 грудня 2000 року N 2181-III, п. 16.4. ст. 16 Закону України «Пр о оподаткування прибутку під приємств» платником податкі в Сімферопольською філією до чірнього підприємства зі 100% і ноземною інвестицією «Карен т Україна» несвоєчасно була подана:

1) розрахунок податков их декларацій щодо сплати ко нсолідованого податку на при буток підприємства за 3 кварт ал 2007 року - граничний строк п одання 09.11.2007 року, фактичний стр ок подання - 06.08.2008 року;

2) розрахунок податков их декларацій щодо сплати ко нсолідованого податку на при буток підприємства за 11 місяц ів 2007 року - граничний строк п одання 22.12.2007 року, фактичний стр ок подання - 06.08.2008 року;

3) розрахунок податков их декларацій щодо сплати ко нсолідованого податку на при буток підприємства за 2007 рік - граничний строк подання 11.02.2008 р оку, фактичний строк подання - 06.08.2008 року;

4) розрахунок податков их декларацій щодо сплати ко нсолідованого податку на при буток підприємства за 1 кварт ал 2008 року - граничний строк п одання 12.05.08 року, фактичний стр ок подання - 06.08.2008 року.

Цей акт про результати неви їзної документальної переві рки був надісланий відповіда чеві 09.10.08 року та отриманий ним 13.10.2008 року, що підтверджується поштовим повідомленням № 5046365.

За результатами акту про р езультати невиїзної докумен тальної перевірки було склад ено та надіслано податкове п овідомлення-рішення від 24.10.2008 р оку № 0017701501/0, в якому вказано, що н а підставі акту перевірки № 747 4/15-1/26485696 від 09.10.08 року встановлено порушення пп.. 4.1.4. п. 4.1. ст. 4 Закону України “Про порядок погаше ння зобов'язань платників по датків перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами” від 21 грудня 2000 року N 2181-III, п. 16.4. ст. 16 Закону України «Про оподатк ування прибутку підприємств », а саме несвоєчасне подання відповідачем податкової зві тності, за що на Сімферопольс ьку філію дочірнього підприє мства зі 100% іноземною інвести цією «Карент Україна» було н акладено штраф у розмірі 680 гр ивень, який підлягає сплаті у десятиденний термін з дня от римання цього податкового по відомлення-рішення.

Це податкове повідомлення -рішення було надіслане Сімф еропольській філії дочірньо го підприємства зі 100% іноземн ою інвестицією «Карент Украї на» 04.11.2008 року та отримано 06.11.2008 ро ку, що підтверджується пошто вим повідомленням № 5388053.

Відповідно до підпункту 6.2.1. пункту 6.2 ст. 6 Закону України “П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами” від 21 грудня 2000 року № 2181-III у разі, коли платн ик податків не сплачує узгод жену суму податкового зобов' язання в установлені строки, податковий орган надсилає т акому платнику податків пода ткові вимоги.

Відповідно до підпункту 6.2.3. пункту 6.2 ст. 6 Закону України “П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами” від 21 грудня 2000 року № 2181-III податкові вимоги надсилаються:

а) перша податкова вимога - н е раніше першого робочого дн я після закінчення граничног о строку сплати узгодженої с уми податкового зобов'язання . Перша податкова вимога міст ить повідомлення про факт уз годження податкового зобов'я зання та виникнення права по даткової застави на активи п латника податків, обов'язок п огасити суму податкового бор гу та можливі наслідки непог ашення його у строк;

б) друга податкова вимога - н е раніше тридцятого календар ного дня від дня направлення (вручення) першої податкової вимоги, у разі непогашення пл атником податків суми податк ового боргу у встановлені ст роки. Друга податкова вимога додатково до відомостей, вик ладених у першій податковій вимозі, може містити повідом лення про дату та час проведе ння опису активів платника п одатків, що перебувають у под атковій заставі, а також про д ату та час проведення публіч них торгів з їх продажу.

Отже, судом встановлено, що відповідно до Закону України “Про порядок погашення зобо в'язань платників податків п еред бюджетами та державними цільовими фондами” від 21 груд ня 2000 року № 2181-III інформація про виникнення права податкової застави на активи платника п одатків, обов'язок погасити с уму податкового боргу та мож ливі наслідки непогашення йо го у строк зазначається у пер шій податковій вимозі, у друг ій податковій вимозі може зн ачиться повідомлення про дат у та час проведення опису акт ивів платника податків, що пе ребувають у податковій заста ві, а також про дату та час про ведення публічних торгів з ї х продажу.

Судом встановлено, що 18 лист опада 2008 року ДПІ в м. Сімферопо ль АР Крим була складена перш а податкова вимога від 18 листо пада 2008 року № 1/3199 на суму податк ового боргу Сімферопольсько ї філії дочірнього підприємс тва зі 100% іноземною інвестиці єю «Карент Україна» в розмір і 625,80 гривень. Податкова вимога від 18 листопада 2008 року була на діслана поштою 01.12.2008 року, що пі дтверджується відтиском шта мпу поштового оператора на к онверті.

03.12.08 року був складений акт не можливості вручення податко вої вимоги та перевірки місц езнаходження за юридичною ад ресою Сімферопольської філі ї дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Ка рент Україна» від 03.12.08 року, в як ому вказано, що лист, направле ний з повідомленням, поверне но оператором поштового зв' язку з відміткою “відсутня о рганізація”. Факт повернення відправнику листа підтвердж ено копією конверту. Також в ц ьому акті було встановлено ф акт неможливості вручення по даткової вимоги № 1/3199 від 18 лист опада 2008 року Дочірньому підп риємству зі 100% іноземною інве стицією «Карент Україна» в о собі Сімферопольської філії дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Кар ент Україна» поштою. На підст аві викладеного та підпункту 5.8 п. 5 “Порядку направлення орг анами державної податкової У країни податкових вимог плат никам податків”, затверджено го наказом Державної податк ової адміністрації України № 266 від 03.07.01 року, податкова вимог а № 1/3199 від 18 листопада 2008 року ро зміщена на дошці оголошень (п овідомлень) з 03.12.08 року.

Судом встановлено, що 08 січн я 2009 року ДПІ в м. Сімферополь А Р Крим була складена друга по даткова вимога від 08 січня 2009 р оку № 2/67 на суму податкового б оргу Сімферопольської філії дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Кар ент Україна» в розмірі 625,80 грив ень.

23.01.2009 року був складений акт н еможливості вручення податк ової вимоги та перевірки міс цезнаходження за юридичною а дресою Сімферопольської філ ії дочірнього підприємства з і 100% іноземною інвестицією «К арент Україна» та Дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна » в особі Сімферопольської ф ілії дочірнього підприємств а зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна» від 23.01.2009 року , в якому вказано, що лист, напр авлений з повідомленням пове рнено оператором поштового з в' язку з відміткою “відсутн я організація”. Також в цьому акті було встановлено факт н еможливості вручення податк ової вимоги № 2/67 від 08 січня 2009 ро ку Дочірньому підприємству з і 100% іноземною інвестицією «К арент Україна» в особі Сімфе ропольської філії дочірньог о підприємства зі 100% іноземно ю інвестицією «Карент Україн а» поштою. На підставі виклад еного та підпункту 5.8 п. 5 “Поряд ку направлення органами держ авної податкової України под аткових вимог платникам пода тків”, затвердженого наказом Державної податкової адмін істрації України № 266 від 03.07.01 ро ку, податкова вимога № 2/67 від 08 с ічня 2009 року розміщена на дошц і оголошень (повідомлень) з 23.01. 2009 року.

Судом встановлено, що стано м на день розгляду справи від повідачем не погашені суми п одаткового зобов`язання з по датку, вказані у першій та дру гій податкових вимогах.

Відповідно до п. 1.3. ст.. 1 Закон у України «Про порядок погаш ення зобов' язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и» податковий борг (недоїмка ) - податкове зобов' язання (з урахуванням штрафних санк цій за їх наявності), самостій не узгоджене платником подат ків або узгоджене в адмініст ративному чи судовому порядк у, але не сплачене у встановл ений строк, а також пеня, нарах ована на суму такого податко вого зобов' язання.

Згідно матеріалів справи, н аданих позивачем, встановлен о, що у відповідача була наявн а переплата у розмірі 54,20 гривн і, таким чином, сума податково го боргу, наявного у відповід ача, складає 625,80 гривень, що під тверджується розрахунком су ми позову станом на 03.04.2009 року, н аданого позивачем, довідкою про стан розрахунків із бюдж етом 03.07.2009 року.

Оскільки Сімферопольська філія дочірнього підприємст ва зі 100% іноземною інвестиціє ю «Карент Україна» відповідн о до законодавства є платник ом податків, але вона є філією Дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Кар ент Україна» та тому відпові дачем є саме Дочірнє підприє мство зі 100% іноземною інвести цією «Карент Україна», тому п одатковий борг Сімферопольс ької філії дочірнього підпри ємства зі 100% іноземною інвест ицією «Карент Україна» підля гає стягненню саме з Дочірнь ого підприємства зі 100% інозем ною інвестицією «Карент Укра їна».

Таким чином, податковий бор г Дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Ка рент Україна» в особі Сімфер опольської філії дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією «Карент Україна » складає 625,80 гривень.

Суд звертає увагу на те, що в ідповідно до п.1.6 ст.1 Закону Укр аїни “Про порядок погашення зобов'язань платників податк ів перед бюджетами та держав ними цільовими фондами” від 21 грудня 2000 року № 2181-III примусове стягнення - звернення стягне ння на активи платника подат ків у рахунок погашення його податкового боргу, без попер еднього узгодження його суми таким платником податків.

Згідно з підпунктом 3.1 .1. п.3.1 ст.3 Закону України “Про по рядок погашення зобов'язань платників податків перед бюд жетами та державними цільови ми фондами” від 21 грудня 2000 рок у № 2181-III активи платника податк ів можуть бути примусово стя гнені в рахунок погашення йо го податкового боргу виключн о за рішенням суду.

Відповідно до пункту 11 част ини 1 статті 11 Закону України "П ро державну податкову службу в Україні" органи державної п одаткової служби у випадках, в межах компетенції та у поря дку, встановлених законами У країни, мають право, зокрема, з астосовувати до платників по датків фінансові (штрафні) са нкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фонді в суми недоїмки, пені у випадк ах, порядку та розмірах, встан овлених законами України.

Судом встановлено, що позив ачем здійснювалися заходи що до стягнення податкового бор гу з Дочірнього підприємства зі 100% іноземною інвестицією « Карент Україна» в особі Сімф еропольської філії дочірньо го підприємства зі 100% іноземн ою інвестицією «Карент Украї на», що підтверджується скла деним позивачем рішенням № 74/2 4-1 від 23.02.2009 року про стягнення за собів та продаж інших активі в платника податків за рахун ок погашення його податковог о боргу, але здійснені заходи результатів не надали, відпо відачем податковий борг не п огашений.

Відповідно до частин и 4 статті 94 КАС України, у справ ах, в яких позивачем є суб' єк т владних повноважень, і відп овідачем - фізична чи юриди чна особа, судові витрати, зді йснені позивачем, з відповід ача не стягуються.

Судом 11.08.09 року оголошена вст упна та резолютивна частина постанови, а 17.08.09 року постанов а складена у повному обсязі.

На підставі викладен ого, керуючись статтями 158, 159, 160, 1 63 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги зад овольнити у повному обсязі.

2. Стягнути з Дочірньог о підприємства зі 100% іноземно ю інвестицією «Карент Україн а» (ідентифікаційний код 24923152) п одаткову заборгованість з по датку на прибуток підприємст в у розмірі 625,80 гривень (р/р 31112009700002 в ГУ ДКУ в АР Крим, код податку - 11021000, Держбюджет м. Сімферопо ль АР Крим, ЗКПО 34740405, МФО 824026).

3. Копію постанови наді слати сторонам.

Постанова набирає законно ї сили через 10 днів з дня склад ення у повному обсязі у разі н еподання заяви про апеляційн е оскарження (апеляційної ск арги).

Якщо після подачі зая ви про апеляційне оскарження апеляційна скарга не подана , постанова набуває законної сили через 20 днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Протягом 10 днів з дня складе ння постанови у повному обся зі через Окружний адміністра тивний суд Автономної Респуб ліки Крим до Севастопольсько го апеляційного адміністрат ивного суду може бути подана заява про апеляційне оскарж ення, після подачі якої протя гом 20 днів може бути подана ап еляційна скарга.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання заяви про апе ляційне оскарження (10 днів).

Суддя Трещ ова О.Р.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення11.08.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу4478691
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6428/09/1/0170

Постанова від 11.08.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Трещова О.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні