Ухвала
від 09.06.2015 по справі 813/2920/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

09 червня 2015 року № 813/2920/15

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Ланкевич А.З. перевіривши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватбуд Плюс» до Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області про визнання протиправними дій, -

в с т а н о в и в :

Львівським окружним адміністративним судом отримано позовну заяву, в якій позивач просить визнати протиправними та скасувати висновки Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області, викладені в акті перевірки від 26.05.2015 року №1040/13-04-22-08/38057137 «Про результати позапланової виїзної перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватбуд Плюс», код за ЄДРПОУ 38057137 з питань дотримання податкового законодавства по взаєморозрахунках із ТОВ «АТА» (ЄДРПОУ 36670293), ТОВ «Мета-Днєпр» (ЄДРПОУ 38530549), тов. «Торговий дім «Грандвест» (ЄДРПОУ 38421752), ТОВ «Брокбудкепітал» (ЄДРПОУ 37450960), ПП «Хімінвест» (ЄДРПОУ 32424590), ПП «НП «Хіміч» (ЄДРПОУ 38075025) за період з 2013-2014 роки», в частині, що перевіркою ТОВ «Приватбуд Плюс» не підтверджено реальність здійснення господарських відносин із ПП «НП «ХІМІЧ» (ЄДРПОУ 38075025), їх вид, обсяг, якість та розрахунки, а саме встановлено відсутність об'єктів оподаткування та неможливість реального здійснення платником податків операцій з реалізації товарів (робіт, послуг), такі операції не мали та не могли мати ніякого юридичного змісту.

Як видно з матеріалів справи, позивач подав до суду позовну заяву з порушенням вимог частин 3-5 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, до такої не долучено примірника позовної заяви (її копію та копії всіх документів, що приєднуються до неї) для відповідача та належного документа, що стверджує займану ОСОБА_1 посаду директора ТОВ «Приватбуд Плюс» та підтверджує повноваження цієї особи на вчинення юридично значимих дій від імені цієї юридичної особи.

Згідно ч.3 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивачем до позовної заяви не додано копію позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї, для відповідача.

Відповідно до частин 4, 5 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді, згідно з ч.7 ст. 56 Кодексу адміністративного судочинства України, є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Відповідно до ч.3 ст. 58 КАС України довіреності від імені органу, підприємства, установи, організації видаються за підписом керівника або іншої уповноваженої на те законом, положенням, статутом особи і засвідчуються печаткою цього органу, підприємства, установи, організації (за наявності).

Як видно з позовної заяви, таку підписав ОСОБА_2 як представник позивача за довіреністю від 09.06.2015 року, виданою директором ТОВ «Приватбуд Плюс» ОСОБА_1 Однак, до позовної заяви не долучено належних документів, які б стверджували займану ОСОБА_1 посаду директора ТОВ «Приватбуд Плюс» та підтверджували його повноваження на вчинення юридично значимих дій від імені цієї юридичної особи.

Відповідно до ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин, враховуючи виявленні недоліки, позовну заяву належить залишити без руху, а позивачу встановити строк для їх усунення.

Керуючись ст.ст.106, 108, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

у х в а л и в :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватбуд Плюс» до Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області про визнання протиправними дій залишити без руху для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків, шляхом подання в канцелярію Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2) в десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали:

- примірника позовної заяви (її копію та копії всіх документів, що приєднуються до неї) для відповідача;

- належного документа, що стверджує займану ОСОБА_1 посаду директора ТОВ «Приватбуд Плюс» та підтверджує повноваження цієї особи на вчинення юридично значимих дій від імені цієї юридичної особи (напр., витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з відомостями щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «Приватбуд Плюс»).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала не набрала законної сили.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п'яти днів з дня її отримання до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Ланкевич А.З.

Дата ухвалення рішення09.06.2015
Оприлюднено16.06.2015
Номер документу44789407
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій

Судовий реєстр по справі —813/2920/15

Ухвала від 23.12.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

Ухвала від 09.11.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Сапіга Віталій Петрович

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

Ухвала від 15.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

Ухвала від 12.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Ланкевич Андрій Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні