Ухвала
від 29.05.2015 по справі 482/919/15-ц
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

29.05.15 Справа № 482/919/15-ц

У Х В А Л А

29 травня 2015 року

Суддя Новоодеського районного суду Миколаївської області Гажа О.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Новоодеської міської ради про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В :

28.05.2015 року на розгляд суду надійшла вищевказана позовна заява.

У своєму позові, позивач зазначила, що являється спадкоємицею свого батька - ОСОБА_2, який помер 26.08.2012 року, і, який, являвся спадкоємцем після своєї матері - ОСОБА_3, яка померла 31.08.2005 року, після смерті якої спадщину він прийняв, але не встиг нотаріально оформити свої спадкові права на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва розміром 5,52 га, розташованої на території Новоодеської міської ради.

Посилаючись на те, що спадщину на інше, належне спадкодавцям майно, вона прийняла, але не має змоги оформити свої спадкові права на зазначену вище земельну ділянку через відсутність оригіналу правовстановлюючого документу на неї, позивач просила суд визнати за нею право приватної власності по праву спадкування за законом на 1/4 частку земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва розміром 5,52 га, розташовану на території Новоодеської міської ради, кадастровий №4824810000:04:002:0094 .

Відповідно до ст.119 ЦПК України, позовна заява подається в письмовій формі і повинна за змістом відповідати вимогам, викладеним в даній статті цього Кодексу.

Крім того, згідно до ч.4 ст.119 ЦПК України, позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом, в тому числі позовна заява повинна бути оплачена судовим збором у передбачених законодавством випадках.

Як зазначено в ст.121 ЦПК України, якщо позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в ст.ст.119 і 120 ЦПК України, або не сплачено судовий збір, то ухвалою суду даний позов залишається без руху, з наданням позивачу строку для усунення недоліків зазначених в ухвалі, який не повинен перевищувати 5 днів з дня отримання позивачем копії даної ухвали.

Даний позов слід залишити без руху, так як позивачем при написанні позову, не були дотриманні вимоги п. ст. 119 ЦПК України, а саме: щодо викладення всіх обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги та не зазначено доказів, що підтверджують кожну обставину позову.

Слід зазначити, що позивач у своєму позові позивається до відповідача - Новоодеської міської ради, але жодним чином не зазначає у позові обставин, з яких можна було б зрозуміти, які конкретно права та інтереси позивача порушує Новоодеська міська рада, та яким саме чином порушуються ці права та інтереси позивача відповідачем.

Відсутні в позові, посилання позивача на докази, які б підтверджували ці обставини, якими обґрунтовувалися б порушення прав та інтересів позивача.

Також, позивач в позові посилається на втрату оригіналу правовстановлюючого документу на земельну ділянку, але не зазначає доказів, які б підтвердили обставини втрати цього оригіналу держакту на землю, як то оголошення в газеті про те, що втрачений оригінал державного акту на право власності на спірну земельну ділянку слід вважати недійсним.

Окрім того, даний позов також підлягає залишенню без руху, так як позивачем при написанні позову, не були дотриманні вимоги п.п. 4, 5, 6 ч.2 ст.119 ЦПК України, а саме: не вірно зазначено ціни позову.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 80 ЦПК України, ціна позову у позовах про визнання права власності на майно або його витребування визначається вартістю майна.

Так, позивачем визначено ціну позову в розмірі 15018,47 грн., яка, відповідно, вирахована позивачем з 1/4 частки від спадкового майна, яка, згідно витягу з технічної документації про нормативну грошової оцінки земельної ділянки від 13.10.2009 року, на день смерті ОСОБА_3 складала 60 тис.073 грн. 87 коп., тоді як вірним вирахуванням і, відповідно, визначенням ціни позову, буде розрахунок з нормативно грошової оцінки земельної ділянки, визначеної на момент звернення позивача до суду.

За таких вищевикладених обставин, відповідно до ст.121 ЦПК України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, викладених в ст.ст.119-120 ЦПК України, постановляє ухвалу про залишення позову без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 5 днів з дня одержання позивачем копії ухвали.

Не виконання позивачем вимог викладених в ухвалі судді про залишення позову без руху у визначенні строки, має наслідком повернення позову позивачеві.

З урахуванням викладеного, позовна заява підлягає залишенню без руху до усунення позивачем недоліків, з наданням йому строку для їх усунення.

Керуючись ст.ст.119-120, 121 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Позов ОСОБА_1 до Новоодеської міської ради про визнання права власності на спадкове майно , - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення вищевказаних в ухвалі недоліків, який не може перевищувати 5 днів з дня одержання позивачем копії ухвали, але у будь-якому випадку не пізніше ніж до 12 червня 2015 року.

Ухвала судді, відповідно до вимог ст.293 ЦПК України оскарженню не підлягає.

Суддя :

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення29.05.2015
Оприлюднено17.06.2015
Номер документу44835703
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —482/919/15-ц

Рішення від 22.06.2015

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Гажа О. П.

Ухвала від 12.06.2015

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Гажа О. П.

Ухвала від 29.05.2015

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Гажа О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні