Рішення
від 04.06.2015 по справі 545/1402/15-ц
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1402/15-ц

Провадження № 2-о/545/96/15

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" червня 2015 р. Полтавський районний суд Полтавської області у складі: головуючого судді: Потетій А.Г.

за участю секретаря: Левчук М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Куликівська сільська рада Полтавського району про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника звернулася до Полтавського районного суду Полтавської області з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, посилаючись на те, що на підставі розпорядження Полтавської районної державної адміністрації №194 від 04квітня 2002 року на ім'я заявника було видано державний акт на право приватної власності на земелю площею 4,74 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Куликівської сільської ради Полтавського району Полтавської області серія НОМЕР_1, який було зареєстровано за НОМЕР_2 в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю від 22 квітня 2002 року (кадастровий номер НОМЕР_3).

При видачі державного акту в ньому були допущені певні помилки. У зазначеному документі ім'я заявника вказано як ОСОБА_1, у паспорті громадянина України виданого Полтавським РВ УМВС України в Полтавській області 26 лютого 1998 року ім'я вказано, як ОСОБА_1.

На час видачі зазначеного державного акту від 22 квітня 2002 року заявник не звернув уваги на правильність написання свого ім'я і лише під час реєстрації земельної ділянки виявив наявність помилки яка перешкоджає йому використовувати свою власність на свій розсуд, так як я не можезареєструвати право власності в Державному реєстрі речового права.

Таким чином, з метою надання заявнику можливості розпоряджатися своєю власністю у вигляді земельної ділянки площею 4,74 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Куликівської сільської ради Полтавського району Полтавської області необхідно встановити факт, що правовстановлюючий документ - Державний акт на право приватної власності на землю виданого громадянину України ОСОБА_1, належить ОСОБА_1.

У судове засіданні представник заявника не з'явився надавши суду заяву з проханням розглянути дану заяву у її відсутність, прохала заяву задовільнити з підстав зазначених у заяві.

Від представників заінтересованої особи: Куликівської сільської ради Полтавського району на адресу суду надійшла заява, у якій прохають справу розглядати у відсутності їхнього представника, у вирішенні справи поклались на розсуд суду.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе розгляд справи по суті у відсутності сторін по наявним матеріалам справи та за наявності від них відповідних заяв.

Судом встановлено всі обставини на які послалася в заяві заявник і вони підтверджуються матеріалами справи.

Суд, дослідивши докази, якими обґрунтовується заява, вважає, що заява підлягає задоволенню.

Так судом встановлено, що на підставі розпорядження Полтавської районної державної адміністрації №194 від 04квітня 2002 року на ім'я заявника було видано державний акт на право приватної власності на земелю площею 4,74 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Куликівської сільської ради Полтавського району Полтавської області серія НОМЕР_1, який було зареєстровано за НОМЕР_2 в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю від 22 квітня 2002 року (кадастровий номер НОМЕР_3).

При видачі державного акту в ньому були допущені певні помилки. У зазначеному документі ім'я заявника вказано як ОСОБА_1, у паспорті громадянина України виданого Полтавським РВ УМВС України в Полтавській області 26 лютого 1998 року ім'я вказано, як ОСОБА_1. Під час реєстрації земельної ділянки заявник виявив наявність помилки в державному акті, яка перешкоджає йому використовувати свою власність на свій розсуд.

Таким чином, з метою надання заявнику можливості розпоряджатися своєю власністю у вигляді земельної ділянки площею 4,74 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої на території Куликівської сільської ради Полтавського району Полтавської області необхідно встановити факт, що правовстановлюючий документ - Державний акт на право приватної власності на землю виданого громадянину України ОСОБА_1, належить ОСОБА_1.

Відповідно п. 6 ч. 1 ст. 256 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 11, 209, 212, 215-218, 256, 259 ЦПК України, 15, 16 ЦК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1- задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, площею 4,74 га., розташованої на території Куликівської сільської ради, Полтавського району, Полтавської області, серія НОМЕР_4 який було зареєстровано за НОМЕР_2 в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю 22 квітня 2002 року (кадастровий номер НОМЕР_3).

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Полтавської області через Полтавський районний суд протягом десяти днів з моменту проголошення шляхом подачі апеляційної скарги, а особами, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення -протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуючий: А.Г.Потетій

Суддя: А. Г. Потетій

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення04.06.2015
Оприлюднено17.06.2015
Номер документу44838788
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —545/1402/15-ц

Ухвала від 11.08.2015

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Рішення від 04.06.2015

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 22.05.2015

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні