Постанова
від 30.05.2014 по справі 539/1835/14-к
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/1835/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 травня 2014 року м.Лубни

Слідчий суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання ст. слідчого СВ Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором Лубенської міжрайонної прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

30.05.2014р. ст. слідчий СВ Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_2 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в складських та офісних приміщеннях ЛДКП «Шляхрембуд», що за адресою: вул. Черняховського, 5, м. Лубни Полтавська область.

Клопотання мотивоване тим, що директор Лубенського державного комунального підприємства «Шляхрембуд» ОСОБА_4 , являючись службовою особою в період часу з 2011 року по 2013 рік здійснив розкрадання бюджетних коштів Лубенської міської ради під час виконання робіт з ремонту доріг м. Лубен Полтавської області, чим завдав матеріальних збитків місцевому бюджету на загальну суму 184771, 25 грн.

27.12.2013 року головним державним фінансовим інспектором Лубенської ОДФІ було проведено планову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності відділу комунального господарства виконавчого комітету Лубенської міської ради за період з 01.04.2011 по 01.09.2013 року.

В ході даної ревізії було виявлено суттєві порушення фінансово-господарської діяльності Лубенського державного комунального підприємства «Шляхрембуд» які завищили вартість виконання робіт, що призвело до розтрати коштів місцевого бюджету на загальну суму 477626,92 грн., які відділом комунального господарства та капітального будівництва Лубенської міської ради оплачені в повному обсязі.

Допитаний в якості свідка начальник відділу комунального господарства та капітального будівництва Лубенської міської ради ОСОБА_5 , засвідчив той факт, що відділ комунального господарства в повному обсязі здійснив оплату у відповідності до актів КБ-2в, які були надані ЛДКП «Шляхрембуд». Окрім цього ОСОБА_5 відомо, що під час перевірки працівниками Лубенської ОДФІ було виявлено завищення вартості актів виконання робіт, що завдало відділу комунального господарства збитків. Оплата була здійснена в повному обсязі оскільки у відділі відсутній інженер-кошторисник який би зміг перевірити відповідність даних актів до чинного законодавства.

Допитана в якості свідка ОСОБА_6 яка є економістом ЛДКП «Шляхрембуд» пояснила, що вона складає акти виконання робіт у відповідності до первинних документів наданих майстром підприємства. Також остання пояснила, що розуміє те, що їхніми діями було завдано збитки відділу комунального господарства та капітального будівництва Лубенської міської ради на загальну суму 477626,92 про, що зазначено в акті державного фінансового інспектора Лубенської ОДФІ.

ЛДКП «Шляхрембуд», згідно Статуту підприємства, затвердженого Виконкомом Лубенської міської ради на підставі рішення № 247 міського голови, яке створене з метою здійснення багатопрофільної господарської діяльності, насамперед: будівництво, реконструкція, ремонт шляхів, благоустрій вулиць, площ, дворів території підприємства, організацій, установ в міста та селах, по замовленню підприємств, установ та приватних осіб.

За вказаний період у акті державного фінансового інспектора Лубенської ОДФІ директорами ЛДКП «Шляхрембуд» були ОСОБА_4 з 2011 року по 17.04.2012 року, ОСОБА_7 з 18.04.2012 року по 09.07.2013 року та ОСОБА_8 з 10.07.2013 року по 18.11.2013 року.

З метою встановлення істини у кримінальному провадженні за для забезпечення об`єктивності та повноти досудового слідства необхідно призначити комплексну судово-економічну експертизу для якої необхідні оригінали документів на основі яких базувався акт працівника державної фінансової інспекції такі як акти виконаних робіт ф. КБ-2в, ресурсні відомості, первинна бухгалтерська документація яку складав майстер підприємства, табелі обліку робочого часу, касові ордеру та інша бухгалтерська документація за період з 01.04.2011 по 01.09.2013 року.

У зв`язку і вище викладеним з метою відшукування предметів та документів, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні за для документування злочинної діяльності вчиненої посадовими особами ЛДКП «Шляхрембуд» необхідно провести обшук в складських та офісних приміщеннях ЛДКП «Шляхрембуд», що за адресою: вул. Черняховського, 5, м. Лубни Полтавська область, ЄДРПОУ 24388925.

Ознайомившись з заявленим клопотанням та доданими до нього матеріалами, суд вважає, що заявлене клопотання слід задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Частинами 1 та 2 статті 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з частинами 4 та 5 вказаної статті КПК України клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що 17.01.2014р. внесені відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження № 12014170240000082 за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.193 КК України.

Вивчивши додані до клопотання матеріали, зокрема: протоколи допитів свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , звіт про результати проведення процедур відкритих торгів, акт планової виїзної ревізії є достатні підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення передбачене ч.3 ст.193 КК України.

Вищевказані дані також дають достатні підстави вважати, що в складських та офісних приміщеннях ЛДКП «Шляхрембуд», що за адресою: вул. Черняховського, 5, м. Лубни Полтавська область можуть знаходитись предмети та документи, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та можуть бути доказами під час судового розгляду.

З огляду на вищевикладене, з метою повного, всебічного і об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження, а також дослідження усіх обставин та встановлення істини по кримінальному провадженню, приходжу до висновку про необхідність задовольнити клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України,

УХ В А Л И В:

Клопотання ст. слідчого СВ Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області задовольнити.

Надати ст. слідчому СВ Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_2 дозвіл на проведення обшуку у складських та офісних приміщеннях ЛДКП «Шляхрембуд», що за адресою: вул. Черняховського, 5, м. Лубни Полтавська область, ЄДРПОУ 24388925, з метою виявлення документів, що підтверджують завищення виконання робіт за період з 01.04.2011 по 01.09.2013 року, оплату даних робіт а також виявлення інших предметів й документів, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні під час досудового слідства.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії даної ухвали закінчується 15 червня 2014 року.

Обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. При обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження.

Ухвала про дозвіл на обшук оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Лубенського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.05.2014
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу44938236
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —539/1835/14-к

Постанова від 30.05.2014

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Чабаненко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні