Постанова
від 22.01.2015 по справі 755/1393/15-п
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/1393/15-п

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" січня 2015 р. суддя Дніпровського районного суду міста Києва Гаврилова О.В., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла з ДПІ у Дніпровському районі ГУ Міндоходів у м.Києві, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , працюючу на посаді головного бухгалтера в ТОВ "КУА "Фоззі Капітал", паспортні дані невідомі, ідентифікаційний номер невідомий, інформація щодо місячного заробітку відсутня, місце проживання невідоме,

- за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.163? КУпАП , -

В С Т А Н О В И В:

Згідно з даними протоколу про адміністративне правопорушення серії КК №118246 від 17.11 рік не зазначений, ПАТ "ЗНВКІФ "Холдінг Інвест", код за ЄДРПОУ 36861895 за рахунок та в інтересах якого діє ТОВ "КУА "Фоззі Капітал", код за ЄДРПОУ 33883848, встановлено ведення податкового обліку з порушенням встановленого порядку, а саме заниження податку на прибуток на загальну суму 94696 грн. за період 9 м. 2012р. -57946, рік 2012 94696 грн. відповідно до акту перевірки від 17.11.2014 № 3069/26-53-22-02-21/36861895, чим було порушено п.п. 135.5.11 п. 135.5 ст. 135 Податкового Кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI (зі змінами та доповненнями). Відповідальність передбачена ч. 2 ст.163? КУпАП.

Під час вивчення адміністративного матеріалу судом встановлено порушення працівниками податкової інспекції норм чинного законодавства України при складанні адміністративного матеріалу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 та направлення його до суду.

Відповідно до ст. 283 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд при винесенні постанови про адміністративне правопорушення перевіряє: чи є в діях особи, яка притягується до адміністративної відповідальності ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність, чи накладено стягнення в межах, встановлених законодавчим актом.

У відповідності до вимог ст. 14 Кодексу України про адміністративні правопорушення, посадові особи підлягають адміністративній відповідальності за адміністративні правопорушення, зв'язані з недодержанням установлених правил у сфері охорони порядку управління, державного і громадського порядку, природи, здоров'я населення та інших правил, забезпечення виконання яких входить до їх службових обов'язків.

Відповідно до положення статті 256 КУпАП в протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складання, посада, прізвище, ім'я по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності ; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості необхідні для вирішення справи.

В порушення вищенаведених норм законів, протокол про адміністративне правопорушення не містить зазначення року його складення, в протоколі про адміністративне правопорушення взагалі відсутні дані про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, а саме зазначено лише прізвище, ім'я, по батькові та вказано, що вона працює на посаді головного бухгалтера в ТОВ "КУА "Фоззі Капітал". При цьому, жодного доказу на підтвердження перебування ОСОБА_1 у трудових відносинах з ТОВ "КУА "Фоззі Капітал" адміністративний матеріал не містить.

Крім того, згідно пункту 20.1.8 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право під час проведення перевірок у платників податків - фізичних осіб, а також у посадових осіб платників податків - юридичних осіб та платників єдиного внеску перевіряти документи, що посвідчують особу, а також документи, що підтверджують посаду посадових осіб та/або осіб, які фактично здійснюють розрахункові операції, відсутність таких даних суперечить положенням статті 256 КУпАП щодо належного оформлення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, а суд не уповноважений законом на усунення недоліків, допущених інспекторами ДПІ у Дніпровському районі ГУ Міндоходів у м. Києві при складанні протоколів про адміністративні правопорушення та матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності.

Разом з тим, в досліджуваному адміністративному матеріалі міститься клопотання, про витребування у особи, яка притягується до адміністративної відповідальності - головного бухгалтера ТОВ "КУА "Фоззі Капітал" ОСОБА_1 відомостей, а саме: паспортні дані, ідентифікаційний номер, місце реєстрації та проживання, довідку про заробітну плату за останні 6 місяців, проте, оскільки суд не уповноважений на складання протоколу та матеріалу про притягнення особи до адміністративної відповідальності, в тому числі за статтею 163 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, то надіслання посадовою особою органу державної влади, матеріалу із вищезазначеними порушеннями норм процесуального закону - є неприпустимим.

Крім того, в протоколі про адміністративне правопорушення зазначено, що відповідальність за вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_1 передбачена ч. 2 ст. 163? КУпАП, якою передбачено - відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання аудиторських висновків, подання яких передбачено законами України, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення. Однак адміністративний матеріал не містить доказів того, що ОСОБА_1 протягом року піддавалась адміністративному стягненню за те ж порушення.

Відповідно до ст. 252 Кодексу України про адміністративні правопорушення орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

За таких обставин адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 підлягає поверненню до ДПІ у Дніпровському районі ГУ Міндоходів у м. Києві для доопрацювання з врахуванням допущених порушень процесуального закону, що вказані в даній постанові суду.

Враховуючи те, що вищезазначені порушення та допущена неповнота при складанні адміністративного матеріалу унеможливлюють розгляд протоколу в судовому засіданні, суд, на підставі наведеного, та керуючись ст.ст.221, 245, 268, 278, 280, 283-285 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний матеріал № 755/1393/15-п про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , за ч. 2 ст. 163 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повернути до Державної податкової інспекції у Дніпровському районі ГУ Міндоходів у м. Києві - для дооформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

С У Д Д Я:

Дата ухвалення рішення22.01.2015
Оприлюднено18.06.2015
Номер документу45007082
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —755/1393/15-п

Постанова від 22.01.2015

Адмінправопорушення

Дніпровський районний суд міста Києва

Гаврилова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні