Ухвала
від 24.04.2015 по справі 758/4747/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4747/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 квітня 2015 року Слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітана міліції ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітан міліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором прокуратури Подільського району міста Києва ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про отримання тимчасового доступу до речей та документів.

У клопотанні слідчий зазначав, що У провадженні СВ ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві проводиться досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014100000001147 від 25.09.2014 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " зловживаючи своїм службовим становищем, в супереч інтересам служби, діючи умисно, в інтересах субєктів господарської діяльності приватної форми власності спричинили збитки державі на суму, що перевищує понад 250 і більше разів неоподаткований мінімум доходів громадян.

Крім того встановлено, що під час виконання договорів укладених між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ № НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_6 ), КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_8 ), КП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ № НОМЕР_9 ), службовими особами зазначених підприємств завищувалась вартість виконаних робіт.

Проведеною ревізією встановлено, що між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » укладено угоду № 0961/12 від 05.06.2012 про виконання робіт з капітального ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро на загальну суму 19 030 493 грн. Під час ревізії встановлено, що роботи з монтажу спеціальних пристроїв не виконувались, то відповідно і не виконувались роботи з їх розбирання. Таким чином в порушення п.3.3.9. ДБН Д.1.1-1-2000 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » включило до актів ф. КБ-2в та довідки ф. КБ-3 роботи з розбирання спеціальних пристроїв та оплати КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " у зв`язку із чим бюджету завдано збитки на суму 38 456, 7 грн.

Також згідно вказаного акту ревізії встановлено, що між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » укладено договір № 1 від 28.02.2008 будівництво на вул. Здолбунівської на ділянці Харківського шосе до вул. Тепловозної та на ділянці від залізничних колій до Дніпровської набережної та реконструкцію вул. Здолбунівської на ділянці від вул. Тепловозної до Залізничних колій. Під час ревізії встановлено, що службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » завищено вартість виконаних робіт на суму 19 469,94 грн. чим спричинено збитків бюджету на вказану суму.

Крім того ревізією встановлено, що між КК " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » укладено договір № 2 від 26.05.2011 щодо реконструкції вул. Горького в Голосіївському районі м. Києва, встановлено вартістю робіт за цим договором у сумі 97 019 597 грн. Під час виконання вказаного договору, службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » завищено вартість виконаних робіт на суму 2 675 419,85 грн., чим спричинено збитків бюджету на вказану суму.

17.03.2015 для підтвердження суми збитку, у кримінальному провадженні призначено судову будівельно-технічну експертизу. Отримано клопотання експерта про необхідність надання до додаткових матеріалів (зразків), необхідних для вирішення питань поставлених перед експертизою.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до наступних документів: договір № 0961/12 від 05.06.2012 щодо закупівлі робіт и послуг за державні кошти по ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро між КК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »; договір № 1 від 28.02.2008 щодо закупівлі робіт и послуг за державні кошти з будівництва вул. Здолбунівська на ділянці від Харківського шосе до вул. Тепловозної та на ділянці від залізничних колій до Дніпровської набережної та реконструкції вул. Здолбунівської на ділянці вуд вул. Тепловозної до залізничних колій між КК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »; проекти на виконання будівельних робіт з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві; проектно-кошторисну документацію з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві, в повному обсязі; виконавчу та звітну документацію з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві: загальні журнали робіт; акти огляду прихованих робіт, проміжного прийняття монтажно- будівельних робіт; акти на додаткові роботи (якщо такі виконувались), які виникли в період виконання робіт, дефектні акти; товарні, транспортні накладні та інші первинні документи, що підтверджують придбання матеріалів, калькуляцій на машини та механізми; дані про проведені ремонтно-будівельні роботи в період після виконання досліджуваних робіт з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві і до теперішнього часу.

Встановлено, що у зазначені документи можуть перебувати володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

За таких обставин, орган досудового слідства звернувся до суду із зазначеним клопотанням.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з викладених у ньому підстав та просив клопотання задовольнити.

Суд вважає за можливе розглядати клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що 25.09.2014р. відомості про кримінальне правопорушення за ч.4 ст.364 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42014100000001147.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Враховуючи те, що немає доказів, які б вказували на те, що відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснюється досудове розслідування і відомості внесено до ЄРДР, слідчий суддя не вбачає підстав для задоволення клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів з подальшим їх вилученням.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання слідчого СВ ЛУ в метрополітені ГУМВС України в м. Києві капітана міліції ОСОБА_3 про надання йому або за дорученням слідчого чи прокурора в порядку ст. 40 КПК України співробітникам оперативного підрозділу органу внутрішніх справ, тимчасовий доступ до документів, тобто можливість ознайомитися з ними та вилучити належним чином завірені їх копії, для проведення експертизи, які перебувають ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме:

- договір № 0961/12 від 05.06.2012 щодо закупівлі робіт и послуг за державні кошти по ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро між КК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »;

- договір № 1 від 28.02.2008 щодо закупівлі робіт и послуг за державні кошти з будівництва вул. Здолбунівська на ділянці від Харківського шосе до вул. Тепловозної та на ділянці від залізничних колій до Дніпровської набережної та реконструкції вул. Здолбунівської на ділянці вуд вул. Тепловозної до залізничних колій між КК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »;

- проекти на виконання будівельних робіт з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві;

- проектно-кошторисну документацію з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві, в повному обсязі;

- виконавчу та звітну документацію з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві:

- загальні журнали робіт;

- акти огляду прихованих робіт, проміжного прийняття монтажно- будівельних робіт;

- акти на додаткові роботи (якщо такі виконувались), які виникли в період виконання робіт, дефектні акти;

- товарні, транспортні накладні та інші первинні документи, що підтверджують придбання матеріалів, калькуляцій на машини та механізми;

- дані про проведені ремонтно-будівельні роботи в період після виконання досліджуваних робіт з: ремонту Венеціанського мосту через Венеціанську протоку р. Дніпро; будівництва та реконструкції вул. Здолбунівської в м. Києві на досліджуваних ділянках; реконструкції вул. Горького в м. Києві і до теперішнього часу відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —758/4747/15-к

Ухвала від 24.04.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні