Ухвала
від 16.06.2015 по справі 824/1304/15-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

           16 червня 2015 р. м. Чернівці Справа № 824/1304/15-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Лелюк О.П., розглянувши заяву Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі №824/775/15-а за позовом Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» звернулось до Чернівецького окружного адміністративного суду із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі №824/775/15-а за позовом Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» про припинення юридичної особи.

У своїй заяві відповідач просить суд за наслідками перегляду справи за нововиявленими обставинами скасувати постанову Чернівецького окружного адміністративного суду від 20 травня 2015 року у справі №824/775/15-а та прийняти нову, якою в позові Державній податковій інспекції у м.Чернівцях Головного управління Міндоходів в Чернівецькій області відмовити.

Розглянувши подану заяву та перевіривши додані до неї документи, суд приходить до наступних висновків.

Частиною другою статті 250 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що не пізніше наступного дня після надходження заяви до адміністративного суду суддя перевіряє її відповідність вимогам статті 248 цього Кодексу і вирішує питання про відкриття провадження за нововиявленими обставинами.

Статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України передбачені вимоги до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Згідно пункту 4 частини другої статті 248 Кодексу адміністративного судочинства України у заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами зазначаються обставини, що могли вплинути на судове рішення, але не були відомі та не могли бути відомі суду та особі, яка звертається із заявою, під час вирішення справи.

Однак, усупереч наведеній процесуальній нормі, відповідачем у заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами не вказані обставини, що могли вплинути на судове рішення від 20 травня 2015 року, але при цьому не були відомі та не могли бути відомі ні суду, ні Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» під час вирішення справи №824/775/15-а за позовом Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» про припинення юридичної особи.

Отже, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами не відповідає вимогам, встановленим статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною третьою статті 250 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 248 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу.

Відповідно до частини першої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

З огляду на викладене та керуючись статтями 108, 160, 165, 250 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

1. Заяву Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі №824/775/15-а за позовом Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Каріна-1» про припинення юридичної особи залишити без руху.

2. Встановити заявнику строк для усунення недоліків протягом п'яти днів з моменту отримання даної ухвали шляхом подання до суду заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у відповідності до вимог статті 248 Кодексу адміністративного судочинства України.

В разі невиконання вимог ухвали і не усунення недоліків у вказаний строк заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами буде вважатися неподаною і буде повернута особі, яка її подала на підставі пункту 1 частини третьої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційну скаргу на цю ухвалу може бути подано до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                                     О.П. Лелюк

Дата ухвалення рішення16.06.2015
Оприлюднено22.06.2015
Номер документу45032567
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/1304/15-а

Ухвала від 07.07.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 16.06.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні