Ухвала
від 28.05.2010 по справі 47/160-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

"28" травня 2010 р. Справа № 47/160-10

вх. № 4816/5-47

Суддя господарського суду Светлічний Ю.В. розглянувши матеріали по позовній заяві ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АМГ-Інвест", м. Харків

до 1) Комунального підприємства "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" м. Вовчанськ

2) Публічного акціонерного товариства "Харківський завод Гідропривід", м.Харків,

про припинення дій

визнав їх такими, що відповідають вимогам ст.ст. 1, 2, 3, 5, 10, 12, 21, 32 - 38, 45, 54-58 Господарського процесуального кодексу України, достатніми для прийняття до розгляду і порушення провадження у справі.

Відповідно до статті 124 Конституції України, статті 20 Господарського Кодексу України, статті 22 Закону України "Про судоустрій України", керуючись статтями 61, 64, 65 Господарського процесуального Кодексу України

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі та призначити її до розгляду у судовому засіданні на "17" червня 2010 р. о 10:00.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під'їзд, 3-й поверх, кабінет № 319.

4. Зобов'язати сторони надати до суду:

Позивачу -докази в обгрунтування позову (оригінали - для огляду у судовому засіданні, засвідчені належним чином копії -до справи), правове обгрунтування позовних вимог, довідку з Облстату (від Державного реєстратора) про знаходження відповідача у ЄДРПОУ станом на момент розгляду справи.

1 відповідачу - відзив на позовну заяву, при наявності заперечень їх правове та документальне обгрунтування, матеріали інвентаризаційної справи стосовно об'єктів Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області), а також документів, які стосуються замовлення Публічного акціонерного товариства «Харківський завод Гідропривід» на виготовлення технічних паспортів на об'єкти Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) замовлення та документи додані до нього (оригінали - для огляду у судовому засіданні, засвідчені належним чином копії -до справи).

2 Відповідачу -відзив на позовну заяву, при наявності заперечень їх правове та документальне обгрунтування, довідку з Облстату (від Державного реєстратора) про знаходження відповідача у ЄДРПОУ станом на момент розгляду справи, свідоцтво про державну реєстрацію.

Явку представників сторін у судове засідання визнати обов'язковою.

5. Позивачем разом із позовною заявою було подано клопотання про витребування доказів по справі, які знаходяться у відповідача - КП «Вовчанське бюро технічної інвентаризації» м.Вовчанськ, а саме матеріалів інвентаризаційної справи стосовно об'єктів Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області), а також документів, які стосуються замовлення Публічного акціонерного товариства «Харківський завод Гідропривід» на виготовлення технічних паспортів на об'єкти Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) замовлення та документи додані до нього.

Згідно з статтею 65 Господарського процесуального кодексу України, з метою правильного та своєчасного вирішення господарського спору, суддя в необхідних випадках зобов"язує сторони виконати певні дії (провести огляд доказів у місці їх знаходження) та витребує від них документи, необхідні для вирішення спору.

Суд, розглянувши клопотання позивача по справі задовольняє його частково, як таке, що не суперечить інтересам сторін та діючому законодавству.

6. Позивачем разом з позовною заявою було заявлено про необхідність вжиття заходів забезпечення позову, зокрема :

Заборонити 1 Відповідачу - Комунальному підприємству «Вовчанське бюро технічної інвентаризації» (62504, Харківська обл.. , м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент ном. 03354980) здійснювати технічну інвентаризацію об'єктів Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) за замовленням Публічного акціонерного товариства "Харківський завод Гідропривід".

Заборонити 1 Відповідачу - Комунальному підприємству "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" (62504, Харківська обл. , м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент. ном. 03354980) провадити дії по оформленню та видачі технічних паспортів на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід".

Заборонити 2 Відповідачу - Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід" (61052, м.Харків, вул. Мала Панасівська,1 код ЄДРПОУ 00223214) здійснювати реєстрацію права власності на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області).

Заборонити 2 Відповідачу - Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід" (61052, м.Харків, вул. Мала Панасівська,1 код ЄДРПОУ 00223214) подавати документи до Комунального підприємства "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" (62504, Харківська обл., м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент. ном. 03354980) стосовно технічної інвентаризації об'єктів Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області), видачі технічної документації та оформлення права власності на них.

Заборонити будь-яким третім особам здійснювати дії по оформленню права власності на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області).

Заборонити 1 Відповідачу - Комунальному підприємству "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" (62504, Харківська обл., м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент. ном. 03354980) здійснювати технічну інвентаризацію об'єктів Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) за замовленням будь-яких третіх осіб.

Заборонити 1 Відповідачу - Комунальному підприємству "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" (62504, Харківська обл., м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент. ном. 03354980) провадити дії по оформленню та видачі технічних паспортів на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) будь-яким третім особам.

Позивач обґрунтовує свою заяву тим, що відповідачі, в особі представників ПАТ "Харківський завод Гідропривід" та спеціалістів - техніків КП "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" двічі 29.04.2010року та 11.05.2010року приїздили до Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) та без дозволу власника, здійснювали проникнення до належних позивачу об'єктів (нежитлових будинків), їх огляд, обмір, фотографування та відеозйомку. Вказані факти позивач підтверджує заявами директора ТОВ "АМГ-ІНВЕСТ" та коменданта бази відпочинку на адресу начальника Старосалтівського ПВМ Вовчанського РВ УМВС України в Харківській області від 29.04.2010року. Такі дії, на переконання позивача, мають під собою за мету незаконне оформлення технічних паспортів на будівлі які знаходяться на території Бази відпочинку "Ясна поляна" та отримання права власності на об'єкти, які належать позивачу.

Відповідно до статті 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Суд, розглянувши клопотання позивача про забезпечення позову встановив, що ТОВ "АМГ-ІНВЕСТ" звернулось до суду з позовною заявою до КП "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" та ПАТ "Харківський завод Гідропривід" про припинення дій, які порушують право власності позивача. Правовими наслідками рішення по справі у разі прийняття його на користь позивача, стане припинення з боку відповідачів дій які порушують права власності позивача та усунення перешкод у здійсненні його права власності.

Суд зазначає, що при розгляді заяв про забезпечення позову не вирішується питання щодо законності або обґрунтованості позовних вимог по суті. До предмету дослідження на цій стадії входить тільки питання про те, чи може існуючий стан організації правовідносин ускладнити чи зробити неможливим виконання судового рішення.

Згідно Роз'яснення Вищого арбітражного суду від 23.08.94. № 02-5/611 В«Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позовуВ» визначив доцільність вирішення питання забезпечення позову на стадії попередньої підготовки справи до розгляду, з огляду на те, що умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обгрунтоване припущення, що майно, яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

Суд вважає, що є очевидна небезпека заподіянню шкоди правам та інтересам позивача, захист цих прав позивача може стати неможливим без прийняття вище зазначених заходів забезпечення, та для відновлення прав позивача необхідні будуть значні зусилля та витрати.

Вищевикладене свідчить, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду по даній справі. Також суд вважає заходи забезпечення позову співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Тому зазначені в заяві позивача види та способи забезпечення позову, зокрема: заборонити 1 Відповідачу - Комунальному підприємству «Вовчанське бюро технічної інвентаризації» (62504, Харківська обл. , м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент ном. 03354980) здійснювати технічну інвентаризацію об'єктів Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) за замовленням Публічного акціонерного товариства "Харківський завод Гідропривід"; заборонити 1 Відповідачу -Комунальному підприємству "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" (62504, Харківська обл. , м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент. ном. 03354980) провадити дії по оформленню та видачі технічних паспортів на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід"; заборонити 2 Відповідачу -Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід" (61052, м.Харків, вул. Мала Панасівська,1 код ЄДРПОУ 00223214) здійснювати реєстрацію права власності на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області), дійсно пов'язані із предметом спору, не виходять за його межі , а отже підлягають застосуванню судом.

Суд, зважаючи на те, що невжиття вищенаведених заходів щодо забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду, визнав клопотання позивача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «АМГ-ІНВЕСТ» (61072, м. Харків, пр-т Леніна, б.58, к.40, Код ЄДРПОУ 35860120) обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню.

До вирішення спору по суті вжити заходи забезпечення позову у вигляді заборони вчиняти певні дії, а саме:

Заборонити 1 Відповідачу -Комунальному підприємству «Вовчанське бюро технічної інвентаризації» (62504, Харківська обл.. , м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент ном. 03354980) здійснювати технічну інвентаризацію об'єктів Бази відпочинку «Ясна поляна» (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) за замовленням Публічного акціонерного товариства "Харківський завод Гідропривід".

Заборонити 1 Відповідачу -Комунальному підприємству "Вовчанське бюро технічної інвентаризації" (62504, Харківська обл. , м. Вовчанськ, вул. Леніна, 86, ідент. ном. 03354980) провадити дії по оформленню та видачі технічних паспортів на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області) Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід".

Заборонити 2 Відповідачу -Публічному акціонерному товариству "Харківський завод Гідропривід" (61052, м.Харків, вул. Мала Панасівська,1 код ЄДРПОУ 00223214) здійснювати реєстрацію права власності на об'єкти Бази відпочинку "Ясна поляна" (за адресою вул. Лужанський шлях 19 с. Старий Салтів, Вовчанського р-ну. Харківської області).

В іншій частині клопотання про забезпечення позову - відмовити.

Строк предВ»явлення ухвали до виконання три роки до 29 травня 2013 року.

Стягувачем за даною ухвалою є ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «АМГ-ІНВЕСТ» (61072, м. Харків, пр-т Леніна , б.58, к.40, Код ЄДРПОУ 35860120) .

Ухвала набирає чинності з моменту ії винесення, підлягає негайному виконанню та є виконавчим документом відповідно Закону України „Про виконавче провадженняВ» .

Питання про скасування забезпечення позову вирішується господарським судом, що розглядає справу, крім того, оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя Светлічний Ю.В.

Справа №47/160-10

Примітка: Звернути увагу сторін на те, що суд має право стягувати в доход державного бюджету з винної сторони штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ненадіслання у встановлений строк відзиву на позовну заяву або витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону (п. 5 ст.83 ГПК України).

Дата ухвалення рішення28.05.2010
Оприлюднено22.06.2015
Номер документу45041478
СудочинствоГосподарське
Сутьсудоустрій України", керуючись статтями 61, 64, 65 Господарського процесуального Кодексу України

Судовий реєстр по справі —47/160-10

Ухвала від 16.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Светлічний Ю.В.

Ухвала від 28.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Светлічний Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні