Ухвала
від 15.06.2015 по справі 486/943/15-к
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 486/943/15-к

Провадження № 1-кс/486/106/2015

15 червня 2015 року Слідчий суддя Южноукраїнського міського суду Миколаївської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 про проведення Державною фінансовою інспекцією у Миколаївській області позапланової виїзної ревізії Державного начального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей»,

ВСТАНОВИВ:

09.06.2015 року слідчий СВ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення Державною фінансовою інспекцією у Миколаївській області, розташованою за адресою: м. Миколаїв, вулиця Спаська, буд. № 42 «а» протягом терміну, що не перевищує 15 робочих днів, позапланової виїзної ревізії щодо встановлення матеріальних збитків, нанесених практичним психологом ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» ОСОБА_4 , при сумісництві нею посади керівника гуртка просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» за період з 01.10.2013 по 01.07.2014, проведення якої доручити спеціалістам Державної фінансової інспекції в Миколаївській області та поставити спеціалістам наступні питання: яка сума нарахована в період з 01.10.2013 по 01.07.2014 практичному психологу ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» грошових коштів за суміщення посади керівника гуртку просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» ОСОБА_4 ?; яка сума фактично отриманих в зазначений період часу грошових коштів практичним психологом ДНЗ «ЮПЛ» ОСОБА_4 за суміщення посади гуртку просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я"; яка сума спричиненого державі матеріального збитку при умові не проведення гурткових занять практичним психологом ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» ОСОБА_4 .

Свої вимоги мотивує тим, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за № 12015150120000034 від 13.01.2015за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що 12.09.2011 ОСОБА_4 наказом №192 директора Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцею» (ДНЗ «ЮПЛ») Управління освіти науки і молоді Миколаївської облдержадміністрації прийнята на посаду практичного психолога з кваліфікаційною категорією «спеціаліст 1 категорії».

На початку 2013 навчального року, ОСОБА_4 , ініціювала створення гуртка просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» на базі ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», та 13.09.2013 звернулась до директора зазначеного навчального закладу з заявою про надання їй дозволу працювати керівником гуртка, спрямованого на формування здорового способу життя у підлітків «Дорослішай на здоров`я» на 0,25 ставки з 16.09.2013 по 27.06.2014.

23.09.2013 наказом №188-К директора ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» практичному психологу ОСОБА_4 надано дозвіл на сумісництво посади керівника гуртка «Дорослішай на здоров`я» з 16.09.2013 по 27.06.2014 з встановленням додаткової оплати праці.

Згідно розділу 2 посадової інструкції керівника гуртка, затвердженої директором ДНЗ «ЮПЛ», з якою 16.09.2013 ознайомлена ОСОБА_4 , на керівника гуртка покладено обов`язок щодо комплектування складу учнів гуртка, вжиття заходів щодо його збереження протягом навчання, здійснення додаткової освіти учнів, забезпечення педагогічно обґрунтованого вибору форм, засобів і методів роботи, участь у розробці та реалізації освітніх програм, складання планів і програм занять, ведення встановленої документації і звітності, робота в складі педагогічної ради ліцею.

Крім того, ОСОБА_4 без погодження з учнями ДНЗ «ЮПЛ», не зважаючи на те, що гурток це специфічна спільність дітей та учнівської молоді, яка ґрунтується насамперед на добровільності, спільності інтересів, спрямованості на певний вид навчальної та практичної діяльності, на власний розсуд внесла в журнал планування та обліку роботи гуртка просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» недостовірні відомості про членів гуртка, зазначивши в них дані (прізвища, ім`я, по батькові, домашні адреси) учнів (дівчат) груп № 17 першого курсу та № 105 третього курсу вказаного навчального закладу ( ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 ), заняття в якому не проводились.

В подальшому, протягом часу, з 1 жовтня 2013 року по 26 червня 2014 року, керівник гуртка створеного на базі навчального закладу ОСОБА_4 , переслідуючи намір, спрямований на заволодіння бюджетними грошовими коштами виділеними на оплату праці керівника гуртка, вносила в журнал планування та обліку роботи гуртка просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» недостовірні відомості щодо відвідування занять в рамках даного гуртка учнями ДНЗ «ЮПЛ».

Відповідно до даних розрахунково-платіжної відомості ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», за період жовтень 2013 року червень 2014 року ОСОБА_4 за суміщення посади керівника гуртка в навчальному закладі нараховано додаткову заробітну плату в розмірі 3439,81 гривень.

На підставі викладеного, відповідно до вимог ст. 11 ЗУ "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", просить з метою перевірки обставин, виявлених в ході досудового розслідування, призначити позапланову виїзну ревізію щодо встановлення матеріальних збитків, нанесених практичним психологом ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» ОСОБА_4 метою встановлення спричиненої матеріальної шкоди.

В судовому засіданні слідчий СВ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 підтримала своє клопотання, просить його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, вважаю, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню.

Згідно ч. 1 та ч. 2 ст. 40 КПК України, слідчий несе відповідальність за законність та своєчасність здійснення процесуальних дій. Слідчий уповноважений, зокрема, проводити слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії у випадках, встановлених цим Кодексом; призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом звертатися за погодженням із прокурором до слідчого судді з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій. Тому з урахуванням викладеного просила клопотання задовольнити.

Відповідно до п.5 ч.5 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин, зокрема, у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, державної податкової служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю.

Згідно ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

У відповідності ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою ст. 7 цього Кодексу.

Керуючись Законом України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" та ст.ст. 131-132, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 про проведення Державною фінансовою інспекцією у Миколаївській області позапланової виїзної ревізії Державного начального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей», задовольнити.

Доручити Державній фінансовій інспекції України в Миколаївській області, яка розташована за адресою: м. Миколаїв, вулиця Спаська, буд. № 42«а», протягом п`ятнадцяти робочих днів провести позапланову виїзну ревізію, щодо встановлення матеріальних збитків, нанесених практичним психологом ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» ОСОБА_4 , при сумісництві нею посади керівника гуртка просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» за період з 01.10.2013 по 01.07.2014.

Проведення ревізії доручити спеціалістам Державної фінансової інспекції в Миколаївській області.

На вирішення в ході ревізії поставити наступні питання:

1) яка сума нарахована в період з 01.10.2013 по 01.07.2014 практичному психологу ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» грошових коштів за суміщення посади керівника гуртку просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» ОСОБА_4 ?

2) яка сума фактично отриманих в зазначений період часу грошових коштів практичним психологом ДНЗ «ЮПЛ» ОСОБА_4 за суміщення посади гуртку просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я»?

3) яка сума спричиненого державі матеріального збитку при умові не проведення гурткових занять практичним психологом ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» ОСОБА_4 ?

Позапланову виїзну ревізію пов`язану з перевіркою законності ведення практичним психологом ОСОБА_4 гуртку просвітницького курсу «Дорослішай на здоров`я» провести в таким термін: дата початку «16».06.2015 дата закінчення «30».06.2015.

Спеціалістам Державної фінансової інспекції в Миколаївській області матеріали ревізії та відповіді на поставлені питання направити до Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45058199
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення Державною фінансовою інспекцією у Миколаївській області позапланової виїзної ревізії Державного начального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей

Судовий реєстр по справі —486/943/15-к

Ухвала від 15.06.2015

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Бобровський І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні