Ухвала
від 15.06.2015 по справі 641/6448/15-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/815/2015 Справа №641/6448/15-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2015 року Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого слідчого відділу Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майора міліції ОСОБА_3 погодженого зі старшим прокурором прокуратури Комінтернівського району м. Харкова ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015220540000598 від 10.03.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло клопотання слідчого СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майора міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку приміщення та будівель, які відносяться до вказаного приміщення, за адресою: м. Харків, вул. Киргизька, 19 яке займає ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" (код ЄДРПОУ 37876436), котре згідно витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, належить на праві приватної власності ТОВ «ВІРЕНДА» (код ЄДРПОУ 38814061) де може знаходитись документація, яка відображає фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" (код ЄДРПОУ 37876436) з ТОВ «Будресурс-К» (код ЄДРПОУ 38688468), а також електронні носії та інші речі, документи, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також грошові кошти здобуті злочинним шляхом. Виконання ухвали доручити начальнику відділення СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майору міліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГУМВС України в Харківській області підполковнику міліції ОСОБА_5 ,старшому слідчому СУ ГУМВСУ в Харківській області майору міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУМВСУ в Харківській області капітану міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області майору міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області капітану міліції ОСОБА_9 .

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що слідчим відділом Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015220540000598 від 10.03.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Постановою першого заступника начальника ГУМВС України в області-начальника слідчого управління розслідування кримінального правопорушення доручено декільком слідчим начальнику відділення СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУМВС України в області ОСОБА_5 ,старшому слідчому СУ ГУМВСУ в Харківській області майору міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУМВСУ в Харківській області капітану міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області майору міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області капітану міліції ОСОБА_9 .

Так, 10.03.2015 до Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області надійшли матеріали ОУ СДПІ ОВП у м.Харкові МГУ Міндоходів стосовно фінансово-господарської діяльності ПП «ВБП «Рембудмонтаж» (код ЄДРПОУ 30510614).

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що посадові особи ПП «ВБП «Рембудмонтаж» у період 2013-2014 років з залученням субпідрядників ТОВ «Будпромтех Плюс», та ТОВ "БУДРЕСУРС-К" присвоїли державні грошові кошти, які належали ДП «ХМЗ «ФЕД» чим заподіяли державі матеріальної шкоди.

Також встановлено, що ТОВ «Будресурс - К» за період з 01.07.13 по 01.11.13 виконало ремонтно будівельні роботи на адресу ПП «ВБП «Рембудмонтаж» в сумі 8817 тис. грн. в т.ч. ПДВ - 1469,5 тис. грн.

Крім того, встановлено, що 25.06.2014 складено акт відносно ТОВ «Будресурс - К» №1503/26-59-22-05/38688468 «Про неможливість проведення зустрічної звірки ТОВ «Будресурс К» за період з 01.05.2013 по 31.12.2013 ». Згідно податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку на підприємстві ТОВ «Будресурс - К» протягом 2013 року працювало 11 осіб. На балансі підприємства відсутні основні та оборотні фонди.

Допитані в якості свідків гр. ОСОБА_10 , гр. ОСОБА_11 , гр. ОСОБА_12 , які згідно відомостей з центральної бази даних Державного реєстру фізичних осіб ДФС України про суми виплачених їм доходів протягом 2013 року були працівниками ТОВ «Будресурс-К» та пояснили, що про підприємство ТОВ «Будресурс - К» чують вперше, з посадовими особами не знайомі, заробітну плату не отримували, ніколи на ньому не працювали.

До того ж, у ході досудового розслідування встановлено, що стосовно директора ТОВ «Будресурс - К» ОСОБА_13 ГСУ Міндоходів України внесені відомості в ЄРДР та зареєстровано кримінальне провадження за №32014000000000090 від 29.09.2014 р. за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України, та останнього визнано винним згідно вироку від 04.12.2014 Автозаводським районним судом м. Кременчук та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 38250 грн., на підставі ЗУ «Про амністію у 2014 році» від 08.04.2014 від відбуття покарання звільнений.

Таким чином, у органа досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що взаємовідносини ПП "ВБП "РЕМБУДМОНТАЖ" з ТОВ «Будресурс - К» та ТОВ «Будпромтех Плюс» не створюють реальних наслідків та направлені на створення транзитних фінансових потоків спрямованих на формування штучного податкового кредиту підприємствам по ланцюгу постачання, в даному випадку на адресу ДП «ХМЗ «ФЕД».

ТОВ «Будресурс - К» (код ЄДРПОУ 38688468) у період здійснення незаконної діяльності, мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" (код ЄДРПОУ 37876436).

На даний час у органа досудового розслідування виникла необхідність дослідження документів та інформації, що стосуються фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" з ТОВ «Будресурс - К».

Вищевказані документи та інформація є процесуальними джерелами фактичних даних (доказів), на підставі яких можуть бути встановлені факти та обставини, що мають значення для цього кримінального провадження та підлягають доказуванню.

У органів досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" за адресою: м. Харків, вул. Киргизька, 19 може знаходитись документація стосовно фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ «Будресурс - К», а також є підстави вважати, що у разі оголошення посадовим особам ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів вказаного підприємства, документи будуть знищені, що унеможливить встановлення істини по справі.

Згідно витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, встановлено, що приміщення за адресою: м. Харків вул. Киргизька, 19 належить на праві приватної власності ТОВ «ВІРЕНДА» (код ЄДРПОУ 38814061).

На підставі викладеного, з метою огляду та вилучення документації яка відображає фінансово-господарські взаємовідносин ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" з ТОВ «Будресурс - К», а також відшукання електронних носіїв та інших речей, документів, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом, виникла необхідність у проведенні обшуку приміщення та будівель, які відносяться до вказаного приміщення, яке належить ТОВ «ВІРЕНДА» за адресою: м. Харків, вул. Киргизька, 19.

У судовому засіданні слідчий СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майор міліції ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя вважає, що слідчим ОСОБА_3 , доведено наявність достатніх підстав вважати, що:

1) Було вчинено кримінальне правопорушення;

2) Відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) Відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) Відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 , дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, а саме, в частині надання дозволу на проведення обшуку приміщення.

Що стосується прохання щодо встановлення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, то слідчий суддя вважає, вирішення цього питання передчасним, оскільки слідчим на час розгляду клопотання не доведено наявність таких грошових коштів, які здобуті злочинним шляхом.

Керуючись ст. ст. 234,235 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майора міліції ОСОБА_3 , погодженого зі старшим прокурором прокуратури Комінтернівського району м. Харкова ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення та будівель, які відносяться до вказаного приміщення, за адресою: м. Харків, вул. Киргизька, 19 яке займає ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" (код ЄДРПОУ 37876436), котре згідно витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, належить на праві приватної власності ТОВ «ВІРЕНДА» (код ЄДРПОУ 38814061) з метою відшукування документації, яка відображає фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" (код ЄДРПОУ 37876436) з ТОВ «Будресурс-К» (код ЄДРПОУ 38688468) за період з 01.01.2013 року по теперішній час, а також електронних носіїв, які містять в собі дані щодо фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ "НВП "ПРОМТРАНСАВТОМАТИКА" з ТОВ «Будресурс-К» за вищевказаний період.

В іншій частині клопотання відмовити.

Виконання ухвали доручити начальнику відділення СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області майору міліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГУМВС України в Харківській області підполковнику міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУМВСУ в Харківській області майору міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СУ ГУМВСУ в Харківській області капітану міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області майору міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області капітану міліції ОСОБА_9 .

Строк дії ухвали чотирнадцять днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45145349
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015220540000598 від 10.03.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —641/6448/15-к

Ухвала від 15.06.2015

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні