Постанова
від 28.07.2009 по справі 2а-3290/09/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-3290/09/0670

категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2009 р. м.Житомир

Житомирський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Попово ї О. Г. ,

при секретарі - Снігірьо вій О.С. ,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Бердич івської об'єднаної державної податкової інспекції

до Товариства з обме женою відповідальністю "Експ ертно-технічний сервісний це нтр" "Лімб"

про припинення юриди чної особи,-

встановив:

Бердичівська ОДПІ зверн улась до суду з позовом, в яком у зазначає, щоТовариство з об меженою відповідальністю "Ек спертно-технічний сервісний центр" "Лімб" з 12.10.2004 року зареєст роване Бердичівською місько ї радою як суб' єкт підприєм ницької діяльності. Згідно д овідки з Єдиного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців платник податкі в відсутній за місцем реєстр ації. Посилаючись на Закон Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців” позивач просить припинити юридичну о собу відповідача та зобов'яз ати керівника організації - О станіна Ігора Миколайовича, здійснити ліквідаційну проц едуру у термін на протязі трь ох місяців з моменту набранн я постанови законної сили.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримала в повному обся зі з вищезазначених підстав.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився . Згідно поштового повідомле ння підприємство за зазначен ою адресою не знаходиться.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, заслуха вши виступ представника пози вача, суд вважає, що позов підл ягає частковому задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю "Експертно-технічний сервісний центр" "Лімб" з 12.10.2004 ро ку зареєстроване вБердичівс ькою міської радою як суб' є кт підприємницької діяльнос ті за адресою: м. Бердичів, вул . Свердлова, 37, Житомирська обл асть. Відповідач, змінивши юр идичну адресу, не повідомив п ро це державного реєстратора у встановленому законом пор ядку.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, у разі, я кщо зміна відомостей про юри дичну особу, які містяться в Є диному державному реєстрі, н е пов' язані зі змінами до ус тановчих документів юридичн ої особи або не підлягає держ авній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уп овноважена ним особа зобов' язана подати (надіслати реко мендованим листом) державном у реєстратору за місцезнаход женням реєстраційної справи юридичної особи заповнену р еєстраційну картку про внесе ння змін до відомостей про юр идичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Статтею 38 Закону України „П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців” підставою для при пинення юридичної особи є на явність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Як свідчить довідка серії АБ № 989899 з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців вказ аний суб'єкт господарювання не повідомив державного реєс тратора про зміну юридичної адреси підприємства.

В частині позовних вимог що до зобов'язання керівника ор ганізації - Останіна Ігора Ми колайовича, здійснити ліквід аційну процедуру у термін на протязі трьох місяців з моме нту набрання постанови закон ної сили, суд відмовляє, так як відсутня згода Останіна Іго ра Миколайовича, на проведен ня ліквідаційної процедури.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги податко вої інспекції обґрунтованим и та підтвердженими належним и доказами, а тому позов підля гає задоволенню.

На підставі ст.ст.19, 38 Закону У країни "Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців", керуючи сь ст.ст. 158-163, 167, 254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, суд,-

постановив:

Позов задовольнити част ково.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Товариство з обмеженою відп овідальністю "Експертно-техн ічний сервісний центр" "Лімб" ( ід. код 33231343, зареєстроване за ад ресою:м. Бердичів, вул. Свердло ва, 37, Житомирська область ).

Копію постанови, після набр ання нею законної сили, напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням відпов ідача для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно ст. 254 КАС України, пос танова, якщо інше не встановл ено КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк , постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи.

Постанова Житомирського о кружного адміністративного суду набирає законної сили п ісля закінчення строків пода ння заяви про апеляційне оск арження та апеляційної скарг и. Заява про апеляційне оскар ження подається через Житоми рський окружний адміністрат ивний суд до Київського апел яційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня про голошення постанови. Апеляці йна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційн е оскарження.

Головуючий суддя: О.Г. Попова

Дата ухвалення рішення28.07.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4515792
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3290/09/0670

Постанова від 28.07.2009

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні