Ухвала
від 17.06.2015 по справі 161/9198/15-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/9198/15-к

Провадження № 1-кс/161/2662/15

У Х В А Л А

про проведення огляду

м. Луцьк 17 червня 2015 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СУФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на проведення огляду у приміщеннях, які розташовані за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Єршова, 3, іпотекодержателем яких є ПАТ «Дельта банк» (код ЄДРПОУ 34047020), а боржником являється ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, з метою відшукання та отримання первинних та бухгалтерських документів ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС» комп`ютерної та офісної техніки, на якій вищевказані документи могли створюватись та виготовлятись, чорнових записів щодо здійснення фінансово-господарських операцій, а також грошових коштів та цінностей, отриманих від злочинної діяльності, пов`язаної із ухиленням від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутства, інших речей та предметів, які можуть мати суттєве значення для встановлення обставин ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутстваслужбовими особами ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС».

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області перебуває кримінальне провадження №32014100010000284 від 03.11.2014 за фактом вчинення службовими особами ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212-1 КК України.

Клопотання мотивує тим, що службові особи ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД (код ЄДРПОУ 13345568, Волинська область, м. Луцьк, вул. Єршова, 3) у період часу з 01.10.2013 по 29.10.2014 ухилилися від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування на суму 620340 грн., що підтверджується висновком фахівця №86/26-50-17-05-15 від 29.10.2014.

Зазначені дії службових осіб ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД призвели до фактичного ненадходження до бюджету єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі ЄСВ), включеного у систему оподаткування, введеного у встановленому законом порядку на зазначену суму, що у тисячу і більше раз перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян та являється значним розміром.

Також досудовим слідством встановлено, що керівник та засновник ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД ОСОБА_5 та фактичний власник вказаного СГД ОСОБА_6 використовуючи пов`язану юридичну особу ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД (код ЄДРПОУ 21747631), з метою невиконання зобов`язань перед державним бюджетом по сплаті ЄСВ та інших податків і зборів, а також маючи ряд інших фінансових зобов`язань перед бюджетом у вигляді отриманих кредитних коштів в державному банку ПАТ «Укрексімбанк», у 2013 році вчинили ряд умисних дій, що призвели до стійкої фінансової неспроможності ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД.

А саме, в ході досудового слідства встановлено, що навмисне доведення у 2013 році до банкрутства ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД та ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД вчинене його службовими особами шляхом створення штучної заборгованості перед підконтрольними їм же підприємствами. Вказане здійснено з метою уникнення повернення кредитної заборгованості перед державним ПАТ "Укрексімбанк". Маючи штучно сформовану заборгованість яка перевищила кредитну заборгованість перед банком, вказані особи призначили підконтрольного ліквідатора, який виконує усі їхні вказівки при проведенні ліквідації ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД.

Також в ході досудового слідства отримано інформацію про те, що майно, а саме: територія, автотранспорт та приміщення збанкрутілих ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД та ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД на даний момент використовується у діяльності ТОВ «Українські молочні продукти» (код ЄДРПОУ 31745238) та ТОВ «ЗІМС» (код ЄДРПОУ 25092440) за готівкові кошти, які не оприбутковуються, ухиляючись таким чином від сплати податків, чим наносяться значні збитки бюджету України. При цьому керівником та головним бухгалтером ТОВ «Українські молочні продукти являється ОСОБА_7 , а заступником директора ТОВ «ЗІМС» являється ОСОБА_5 . Вказані особи в такий спосіб, довівши ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД та ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД до банкрутства, з метою невиконання зобов`язань перед бюджетом по сплаті податків і кредиту, фактично перевели усю діяльність і активи на інші підприємства продовжуючи здійснювати незаконну діяльність.

Крім цього встановлено, що документи, які свідчать про протиправну діяльність вище вказаних осіб, документи щодо ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та про майновий стан вказаних СГД знаходяться в офісному приміщенні за адресою: м. Луцьк, вул. Єршова 3.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна №38591934 від 05.06.2015 встановлено, що іпотекодержателем приміщень, які знаходяться за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Єршова, 3 є ПАТ «Дельта банк» (код ЄДРПОУ 34047020), а боржником являється ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД.

З метою повного та неупередженого дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання та отримання первинних та бухгалтерських документів ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС» комп`ютерної та офісної техніки, на якій вищевказані документи могли створюватись та виготовлятись, чорнових записів щодо здійснення фінансово-господарських операцій, а також грошових коштів та цінностей, отриманих від злочинної діяльності, пов`язаної із ухиленням від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутства, інших речей та предметів, які можуть мати суттєве значення для встановлення обставин ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутстваслужбовими особами ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС», виникла необхідність в проведенні огляду у приміщеннях де можуть зберігатися вказані документи, а саме: м. Луцьк, вул. Єршова 3, атому старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 звернувся до суду з даним клопотанням.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку слідчого та прокурора, кожного зокрема, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Згідно ч.1 ст. 237 КПК України, огляд місцевості, приміщення, речей та документів проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.1 ст.237 КПК України, тому старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 слід надати дозвіл на проведення огляду у приміщеннях, які розташовані за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Єршова, 3, іпотекодержателем яких є ПАТ «Дельта банк» (код ЄДРПОУ 34047020), а боржником являється ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, з метою відшукання та отримання первинних та бухгалтерських документів ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС» комп`ютерної та офісної техніки, на якій вищевказані документи могли створюватись та виготовлятись, чорнових записів щодо здійснення фінансово-господарських операцій, а також грошових коштів та цінностей, отриманих від злочинної діяльності, пов`язаної із ухиленням від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутства, інших речей та предметів, які можуть мати суттєве значення для встановлення обставин ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутстваслужбовими особами ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС».

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 237 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду у приміщеннях, які розташовані за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Єршова, 3, іпотекодержателем яких є ПАТ «Дельта банк» (код ЄДРПОУ 34047020), а боржником являється ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_4 дозвіл на проведення огляду у приміщеннях, які розташовані за адресою: Волинська область, м. Луцьк, вул. Єршова, 3, іпотекодержателем яких є ПАТ «Дельта банк» (код ЄДРПОУ 34047020), а боржником являється ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, з метою відшукання та отримання первинних та бухгалтерських документів ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС» комп`ютерної та офісної техніки, на якій вищевказані документи могли створюватись та виготовлятись, чорнових записів щодо здійснення фінансово-господарських операцій, а також грошових коштів та цінностей, отриманих від злочинної діяльності, пов`язаної із ухиленням від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутства, інших речей та предметів, які можуть мати суттєве значення для встановлення обставин ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та умисного доведення до банкрутстваслужбовими особами ТОВ «Каскад-Продакшн» ЛТД, ТОВ «Каскад-транспорт» ЛТД, ТОВ «Українські молочні продукти» та ТОВ «ЗІМС».

Огляд провести до 17 липня 2015 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.06.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу45194778
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —161/9198/15-к

Ухвала від 17.06.2015

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ясельський І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні