Ухвала
від 05.08.2013 по справі 804/6255/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

У Х В А Л А

05 серпня 2013 р. Справа №804/6255/13-а

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Рябчук О.С., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Державної поаткової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "КБ СІРІУС" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

30 квітня 2013 року Державна податкова інспекція у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «КБ СІРІУС» з вимогою про припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 07 травня 2013 року по справі відкрито скорочене провадження та зобов'язано Державну податкову інспекцію у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби надати до суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з записом, внесеним державним реєстратором, про відсутність Товариства з обмеженою відповідальністю «КБ СІРІУС» за місцезнаходженням.

Позивач-суб'єкт владних повноважень, до суду витребуваних доказів не надав, про причини неможливості надання вказаних доказів суд не повідомлено.

Процесуальні права та обов'язки відповідачів, як осіб, які беруть участь у справі, визначаються статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України, згідно якої на них покладено обов'язок добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки..

Враховуючи, що безвідповідальне ставлення Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби мало наслідком неможливість прийняття законного та обгрунтованого рішення суду, суд наголошує про недопустимість з боку Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби нехтування покладених на відповідача - суб'єкта владних повноважень обов'язків щодо доведення суду правомірності своїх рішень, дій чи бездіяльності та належного представництва в суді.

Відповідно до ч. 2 ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи

Згідно до ч. 4 ст. 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі.

Згідно ч. 3 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Суд вважає за необхідне повторно витребувати від Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби додаткові докази, а саме витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з записом, внесеним державним реєстратором, про відсутність Товариства з обмеженою відповідальністю «КБ СІРІУС» за місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 3 ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Надання вищевказаних доказів необхідне для повного, об'єктивного, всебічного розгляду адміністративної справи.

Керуючись ст.ст. 4, 7, 69-71, 79, 138 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зобов'язати Державну податкову інспекцію у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з записом, внесеним державним реєстратором, про відсутність Товариства з обмеженою відповідальністю «КБ СІРІУС» за місцезнаходженням.

Статтею 4 Кодексу адміністративного судочинства України передбачена обов'язковість судових рішень, невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.08.2013
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45197822
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/6255/13-а

Ухвала від 05.08.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 11.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Лосєв А.М.

Ухвала від 29.07.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Постанова від 10.09.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 07.05.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні