Постанова
від 18.06.2015 по справі 822/2163/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Справа № 822/2163/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2015 року 10:30м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Шевчука О.П. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі до фермерського господарства "Зірниця" про стягнення заборгованості 1029,65 грн., -

ВСТАНОВИВ :

04 червня 2015 року позивач звернувся в суд з позовом до фермерського господарства "Зірниця" про стягнення заборгованості в розмірі 1029,65 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідач зобов'язаний відшкодовувати позивачу кошти на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовам особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2, однак за ним утворилась заборгованість по відшкодуванню таких пільгових пенсій за квітень 2015 року в сумі 1029,65 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, до суду подав заяву, відповідно до якої позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить розглядати справу без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлений про розгляд справи. Копія ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду була отримана відповідачем 10 червня 2015 року. Будь-яких клопотань чи заперечень від нього до суду не надходило.

На підставі ч.4, 6 ст.128 КАС України справа розглянута в порядку письмового провадження. Суд, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Суд встановив, що фермерське господарство "Зірниця" (код ЄДРПОУ 32883737) зареєстроване як юридична особа.

Відповідно до п.2 розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 року №1058-IV пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком №1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

Згідно п.6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в таких розмірах: для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції, - також 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абз.1 част.2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Відповідно до ст.2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" об'єктом оподаткування для платників збору є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст.12 цього закону.

Згідно п.6.4 розділу 6 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Згідно п.6.7 розділу 6 Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Суд встановив, що у відповідача за квітень 2015 року рахується заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України в Красилівському районі по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам за Списком №2 на суму 1029,65 грн.

Вказана заборгованість підтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" з квітня місяця 2015 року; розрахунком суми позову, карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2.

Заборгованість відповідача в добровільному порядку не погашена, доказів про її сплату суду не подано. За таких обставин суд вважає, що позов заявлений обґрунтовано, підтверджений належними доказами та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 69, 71, 128, 158-163, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Красилівському районі задовольнити.

Стягнути з фермерського господарства "Зірниця" (код ЄДРПОУ 32883737) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 за квітень 2015 року, в сумі 1029 (одна тисяча двадцять дев'ять) грн. 65 коп.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ОСОБА_1 "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2015
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45200535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/2163/15

Постанова від 18.06.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

Ухвала від 04.06.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Шевчук О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні