Ухвала
від 10.06.2015 по справі 753/10751/15-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/10751/15-к

провадження № 1-кс/753/1614/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" червня 2015 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 про проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування №32014100020000061, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.06.2014 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 212 КК України, суд, -

ВСТАНОВИВ :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ГУ ДФС ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором прокуратури Дарницького району м. Києва ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в приміщенні, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №32014100020000061 від 23.06.2014 року, за ознаками складу злочину передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що невстановленими слідством особами з метою прикриття незаконної діяльності створені на ім`я підставних осіб фіктивні суб`єкти підприємницької діяльності, а саме: ТОВ «Нью Девелопмент», ТОВ «Січеслав», ТОВ «Десмонд», ТОВ «Аксео Трейд», на які перераховуються значні суми грошових коштів від підприємств реального сектору економіки, які в свою чергу незаконно формують податковий кредит з ПДВ від даних ФСПД.

У податкових накладних, які надходять до податкових інспекцій від: ТОВ «Нью Девелопмент», ТОВ «Січеслав», ТОВ «Десмонд», ТОВ «Аксео Трейд» зазначено одну IP адресу: НОМЕР_1 .

В ході подальшого аналізу наявних автоматизованих інформатизованих систем встановлено, що ТОВ «Січеслав», ТОВ «Десмонд», ТОВ «Аксео Трейд» не знаходиться за місцем реєстрації, у своїй власності не мають офісних, складський приміщень, а також відсутня інформація, щодо оренди підприємствами будь-яких приміщень, що свідчить про фіктивність підприємств.

В свою чергу ТОВ «Січеслав» та ТОВ «Аксео Трейд» реалізували в адресу покупця ТОВ «ДНСК» та ТОВ «Військопторг» мазут, хоч за весь період своєї діяльності мазут ні в кого зі своїх постачальників не купували, самостійно мазут не виготовляли, через відсутність виробничих потужностей на підприємствах, що в повному обсязі може свідчити про те, що поставки мазуту фактично не відбувалися, а лише показані на документах.

Також встановлено, що ТОВ «ДНСК» за податковою адресою не знаходиться, тому враховуючи, що постачальники мають ознаки фіктивності, фінансові операції, що між ними укладаються є безтоварними а ТОВ «ДНСК» за рахунок цих безтоварних операцій формує собі податковий кредит, та таким чином ухиляється від сплати податків.

В ході розслідування встановлено, що фактично ТОВ «ДНСК» знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відповіді з КМ БТІ №4805 (И-2015) від 14.04.2015р. встановлено, що приміщення за адресою: АДРЕСА_1 на праві власності зареєстровано за ОСОБА_4 .

Враховуючи викладене вище, у досудового слідства є всі підстави вважати, що в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись речі і документи, які фіксують злочинну діяльність, мають значення для встановлення істини в провадженні та фактично виступають речовими доказами, а саме: документи бухгалтерського та податкового обліку; реєстраційні, установчі та звітні документи; документи про функціонування банківських рахунків; підроблені документи фінансово-господарської діяльності, в тому числі які відображають здійснення псевдорозрахункових операцій по наданню послуг в адресу підприємств-контрагентів, а також інші документи та інші знаряддя створення мнимих фінансових операцій; бухгалтерські та фінансово-господарські документи підприємств-контрагентів; документи «тіньового» бухгалтерського обліку та інші документи, які відображають фактичні обставини здійснення господарської діяльності; документи, які свідчать про ухилення від сплати податків; підроблені фінансово-господарські документи по взаємовідносинам з фіктивними підприємствами, печатки, цифрові коди доступу до рахунків підприємств, комп`ютери на яких здійснюється складання підроблених документів, електронні носії інформації, мобільні телефони, які використовуються для здійснення злочинної діяльності; інші знаряддя створених мнимих фінансових та господарських операцій; кошти та інше майно здобуте злочинним шляхом, а також інші предмети та документи, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предметів та документів, які містять на собі сліди вчинення кримінального правопорушення та можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні які в подальшому можуть бути знищені з метою укриття слідів злочину та уникнення відповідальності, у досудового слідства постала необхідність у проведенні обшуку за адресою - АДРЕСА_1 , оскільки отримати вищезазначені відомості в інший спосіб не виявляється за можливим.

У відповідності до п.7 п.п.4 «Рішення координаційної наради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України» від 02 березня 2012 року проведення експертизи по копіям документів, а саме її висновок, формулюється виключно у вірогідній формі з відповідним обґрунтуванням, зокрема фактом відсутності оригіналу документа, тому у слідства виникає необхідність у безпосередньому вилучені саме оригіналів документів, а не їх копій.

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя вчинення та майна, здобутого за результатами його вчинення виникла необхідність провести обшук за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий та прокурор вказане клопотання підтримали. Дослідивши матеріали клопотання, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Частиною 3 статті 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання (ч.4 ст.234 КПК України).

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

З огляду на викладені обставини, суд приходить до висновку, що слідчим та прокурором у клопотанні доведено наявність достатніх підстав для проведення обшуку, оскільки доведено наявність вчинення кримінального правопорушення, є підстави вважати, що відшукувані документи, комп`ютерна техніка та інші речі ймовірно можуть знаходитись у вказаному приміщенні та мати значення для досудового розслідування, відомості, які містяться, у відшукуваних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст. 234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ГУ ДФС ОСОБА_2 про проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою припинення незаконної діяльності ФСПД, а також з метою відшукання і вилучення предметів та документів ПП «Аширбадон» (код ЄДРПОУ 39317724), ТОВ «Сотіс-К» (код ЄДРПОУ 39332014), ТОВ «Аксео Трейд» (код ЄДРПОУ 39332957), ТОВ «Будівельна компанія «БВМ» (код ЄДРПОУ 34046294), та ТОВ «Січеслав» (код ЄДРПОУ 24226192), а також інших фіктивних підприємств, а саме:

первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів вищевказаних підприємств;

печаток та штампів вищевказаних підприємств;

реєстраційних документів вищезазначених підприємств;

документів складського обліку, на паперових та електронних носіях;

відомостей щодо руху товарно-матеріальних цінностей;

листів, претензій, інших матеріалів листування між підприємствами.

чорнових записів (зошитів, блокнотів, окремих аркушів паперу), документів чорнової бухгалтерії (подвійного обліку);

комп`ютерної техніки, носіїв збереження інформації (дискет, дисків, жорстких дисків, флеш-накопичувачів, планшетів, телефонів та іншого), на яких в електронному вигляді містяться відповідні відомості що підтверджують протиправну діяльність;

платіжних доручень, банківських виписок та документів, що свідчать про рух коштів по розрахунковим-рахункам, кредитних карток, чекових книжок тощо.

грошових коштів та інших матеріальних цінностей здобутих в результаті здійснення протизаконної діяльності;

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Відповідно до ст.309 КПК України дана ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45204225
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування №32014100020000061, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.06.2014 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 212 КК України, суд

Судовий реєстр по справі —753/10751/15-к

Ухвала від 10.06.2015

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Домарєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні