Ухвала
від 18.06.2015 по справі 569/8526/15-ц
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8526/15-ц

У Х В А Л А

іменем України

"18" червня 2015 р. м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду В.М.Кухарець перевіривши матеріали цивільної справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ”Управляюча компанія ”Рівнеспецбудінвест” до Рівненської міської ради про скасування рішення Рівненської міської ради, –

В С Т А Н О В И В:

ТзОВ ”Управляюча компанія ”Рівнеспецбудінвест”, звернувшись до суду, просить скасувати підпункт 5 пункту 1 рішення Рівненської міської ради від 26 лютого 2015 року №4910 ”Про включення земельних ділянок до переліку ділянок, які виставляються на земельні торги окремими лотами”, в частині включення земельної ділянки площею 0,0338 га, кадастровий номер 5610100000:01:012:0087, розташованої за адресою: м.Рівне, вул.Гагаріна, 16 (в районі торгового центру ”Чайка”) до переліку ділянок, які виставляються на земельні торги окремими лотами.

У відкритті провадження в цивільній справі слід відмовити з таких підстав.

Як передбачено пунктами 1, 3 частини першої статті 15 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин;

інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

З поданої позовної заяви й додатків до цієї заяви вбачається, що наведені у позові обставини являють собою публічно-правовий спір, а саме: спір юридичної особи із суб'єктом владних повноважень - органом місцевого самоврядування, який реалізує державну політику у сфері земельних відносин, здійснюючи владні управлінські функції.

Так, відповідно до п.1 ч.1 ст.3, ч.1, п.1 ч.2 ст.17 КАС України, справа адміністративної юрисдикції (адміністративна справа) – переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб'єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Юрисдикція адміністративних судів поширюється на правовідносини, що виникають у зв'язку з здійсненням суб'єктом владних повноважень владних управлінських функцій, а також у зв'язку з публічним формуванням суб'єкта владних повноважень шляхом виборів або референдуму.

Юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема, спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

Керуючись п.1 ч.2, ч.ч.5 - 7 ст.122, ст.210, п.4 ч.1 ст.293, ч.2 ст.294, ч.1 ст.296 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у відкритті провадження в цивільній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ”Управляюча компанія ”Рівнеспецбудінвест” до Рівненської міської ради про скасування рішення Рівненської міської ради.

Копію цієї ухвали невідкладно надіслати позивачеві разом із заявою та всіма доданими до неї документами.

Відмова у відкритті провадження у справі перешкоджає повторному зверненню до суду з таким самим позовом.

На ухвалу протягом п'яти днів з дня її проголошення може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення18.06.2015
Оприлюднено26.06.2015
Номер документу45245451
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/8526/15-ц

Ухвала від 18.06.2015

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М. В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні