Вирок
від 15.06.2015 по справі 761/15156/15-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/15156/15-к

Провадження №1-кп/761/779/2015

В И Р О К

іменем України

15 червня 2015 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю державного обвинувача прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинуваченої ОСОБА_5 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с.Війтівка Бершадського району Вінницької області, громадянки України, з неповною середньою освітою, офіційно не працюючу, на утриманні має трьох малолітніх дітей, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України,

в с т а н о в и в :

На початку листопада 2014 року, перебуваючи в м.Києві в районі парку «Партизанська слава», ОСОБА_5 отримала від не встановленої особи, яку в ході досудового розслідування встановити не вдалося, пропозицію за грошову винагороду перереєструвати в органах державної влади на своє ім`я суб`єкт підприємницької діяльності - юридичну особу ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 39332171). Не маючи наміру здійснювати господарську діяльність підприємства пов`язану з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, зазначену у статутних документах ТОВ «МАСКАРТРЕЙД», а також не маючи засобів для ведення господарської діяльності, усвідомлюючи протиправний характер запропонованих їй дій як майбутнього засновника та власника вказаного підприємства, ОСОБА_5 погодилась на таку пропозицію.

З метою реалізації умислу на придбання суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_5 в той самий день надала не встановленій особі, яку в ході досудового розслідування встановити не вдалося, копії свого паспорту та довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру, які необхідні для складання статутних та реєстраційних документів підприємства. В подальшому невстановлені слідством особи при невстановлених обставинах використовуючи паспортні дані ОСОБА_5 виготовили статутні документи ТОВ «МАСКАРТРЕЙД», необхідні для перереєстрації підприємства в державних установах, у яких ОСОБА_5 була зазначена, як засновник вказаного підприємства.

12.11.2014 року в денний час, перебуваючи в м. Києві на території Шевченківського району, ОСОБА_5 , попередньо домовившись з невстановленою особою, прибула до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , розташованого за адресою: м. Київ, вул.Мельникова, 5, офіс 2, де повідомила, що має намір придбати та перереєструвати на своє ім`я ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» і запропонувала нотаріусу нотаріально засвідчити її підпис в статуті вказаного підприємства. Достовірноусвідомлюючи, що перереєстроване на її ім`я підприємство буде використовуватись для прикриття незаконної діяльності, ОСОБА_5 засвідчила своїм підписом статут ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» незаконно набувши статус його власника та засновника, після чого 12.11.2014 року статут ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» було нотаріально посвідчено приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 та зареєстровано в реєстрі за №4917 від 12.11.2014 року.

В подальшому, 13.11.2014 року ОСОБА_5 , перебуваючи в м.Києві за адресою: м.Київ, бульвар Тараса Шевченка, 26/4, в денний час, разом з не встановленою особою здійснила перереєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» в Шевченківській районній у місті Києві державній адміністрації за №10741020000050327 шляхом подання необхідних реєстраційних документів скріплених власним підписом як засновника та директора підприємства та в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Багговутівська, 26, надавши змогу використовувати невстановленим особам свідоцтво платника ПДВ №200186151 від 01.09.2014 року, відкрила 17.12.2014 року розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 в Філії «Центрального регіонального управління» АТ БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» м. Київ (МФО 300937), при цьому усвідомлюючи, що фактично не буде здійснювати легальну фінансово-господарську діяльність ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» як власник та керівник підприємства, а надасть змогу невстановленим особам використовуючи реквізити підприємства документально оформлювати неіснуючі операції пов`язані з наданням послуг, робіт, поставкою товарів, які фактично не мали місце, а будуть відображатись лише документально з метою незаконного формування валових витрат та завищення податкового кредиту з ПДВ іншим підприємствам та сприянню їм в подальшому ухиленні від сплати податків.

Перереєстрація ОСОБА_5 суб`єкту підприємницької діяльності ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 39332171) в органах державної влади, отримання необхідних реквізитів: назви, юридичної адреси, особистих даних службових осіб підприємства, індивідуального податкового номеру платника податків, відкриття поточного рахунку та отримання печатки підприємства надало можливість невстановленим особам, яких в ході досудового розслідування встановити не вдалося, прикриваючись зовнішньо законним фактором перереєстрації ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 39332171) здійснювати неконтрольовані державою фінансові операції та прикривати незаконну діяльність інших суб`єктів підприємницької діяльності.

Протягом листопада грудня 2014 року невстановлені особи, яких в ході досудового розслідування встановити не вдалося, відображали в податковій звітності ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 39332171) від імені ОСОБА_5 та подавали до ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м.Києві податкову звітність з розшифровкою податкового кредиту в розрізі контрагентів додатку №5 до декларації з ПДВ, де зазначали контрагентів з реквізитами: ТОВ «НВП АРІДА» (код за ЄДРПОУ 38199069), ТОВ «НВП «МЕДТОРГ» (код за ЄДРПОУ 32735938), ПП «ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО АВТОТРАНСБУДСЕРВІС» (код за ЄДРПОУ 35958312), ТОВ «СЕФЛАКС УКРАЇНА» (код за ЄДРПОУ 37331925), ПП «НВО «НІКОМЕНД» (код за ЄДРПОУ 34431950) та інші, що підтверджує факт використання ТОВ «МАСКАРТРЕЙД» для прикриття їх незаконної діяльності з метою ухилення від сплати податків.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між ОСОБА_5 та прокурором ОСОБА_3 від 27.05.2015 року, відповідно до якої обвинувачена повністю визнала свою винуватість у зазначеному діянні. Сторони погодились на призначення покарання ОСОБА_5 за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України у вигляді штрафу в сумі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн. Обвинуваченій роз`яснені всі обмеження щодо права оскарження угоди, роз`яснені наслідки невиконання взятих на себе обвинуваченою обов`язків.

При проведенні судового засідання обвинувачена ОСОБА_5 пояснила, що вона повністю погоджується з підписаною угодою, розуміє наслідки укладання угоди, угода була укладена добровільно, без будь-якого примусу, та просить суд затвердити укладену угоду.

Захисник та прокурор також просять затвердити укладену угоду.

Суд, дослідивши угоду, вислухавши доводи сторін, вважає, що укладена угода не суперечить вимогам КПК України та законам України, умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують прав, свобод та інтересів сторін, угода укладена добровільно, виконання обвинуваченою взятих на себе обов`язків можливо, фактичні підстави для визнання винуватості наявні, правова кваліфікація правопорушення визначена правильно за ч.1 ст.205 КК України як фіктивне підприємство, тобто придбання суб`єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.374-376, 475 КПК України, суд

з а с у д и в :

Угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором ОСОБА_3 та обвинуваченою ОСОБА_5 від 27 травня 2015 року затвердити.

ОСОБА_5 визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого ст.205 ч.1 КК України, і призначити їй покарання у вигляду штрафу в розмірі п`ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд м.Києва протягом 30 діб з моменту його проголошення прокурором, захисником та ОСОБА_5 тільки в частині призначеного покарання, не узгодженого сторонами.

Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —761/15156/15-к

Вирок від 15.06.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Лінник О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні