Постанова
від 12.02.2007 по справі 12/53-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/53-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" лютого 2007 р.                                                             Справа № 12/53-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пінтеліна Т.Г., при секретарі Чернявській О.П.  розглянувши справу  

за заявою:  Міжшкільного учбово-виробничого об'єднання м.Херсон

до:  Міжшкільного учбово- виробничого об'єднання м. Херсон вул. Тракторна,20

ЄДРПОУ 02175560

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від заявника : - Манжосіна О.В. - дов. № 2 від 08.02.2007 року, - Андреєв Д.В. дов. № 169/01-18 від  12.02.2007 р., -  Некрасова Т.О. - голова ліквідної комісії

в с т а н о в и в:

Суть справи  викладена в  ухвалі  про порушення провадження у  справі, витребувано додаткові документі від кредитора - боржника, явку представників сторін визнано обов'язковою.

Рішенням  № 670 від 09.11.04 р. Херсонської  міської  ради на XX сесії IV скликання було вирішено припинити діяльність Херсонського Міжшкільного навчально-виробничого об'єднання шляхом ліквідації. Розпорядженням міського голови № 1896-р від 30.11.04 р. було створено ліквідаційну комісію щодо припинення юридичної особи на чолі з заступником начальника управління освіти виконкому міської ради Некрасовою Тетяною Олександрівною.

Голова ліквідаційної комісії Херсонського Міжшкільного навчально-виробничого об'єднання звернувся до суду  із заявою про визнання його банкрутом.

Інформація про прийняття рішення засновниками щодо припинення юридичної особи була опублікована в Бюлетені державної реєстрації № 15 2005 р. Відповідно до зазначеного протоколу до ліквідаційної комісії перейшли всі повноваження по управлінню Міжшкільним навчально-виробничим об'єднанням На ліквідаційну комісію були покладені обов'язки по здійсненню передбачених законодавством заходів щодо ліквідації" підприємства.

Заявник у заяві повідомив, що ним  було укладено договір з аудитором № 12-ап від 19 грудня 2006 року. Відповідно до укладеного договору аудитором було здійснено аналіз платоспроможності боржника та надано аудиторський звіт від 09.01.06 р. в якому ліквідаційній комісії рекомендується звернутися до суду для проведення ліквідаційної процедури в передбаченому законом порядку.

Надано суду первинні документи, які підтверджують недостатність активів підприємства для задоволення вимог кредиторів. В активах підприємства рахуються лише основні засоби на загальну вартість 2560,00 грн., яка підтверджується копією інвентаризаційного опису № 1 від 14.09.2004 р. Дебіторська заборгованість у підприємства відсутня.

Загальна сума підтвердженої кредиторської заборгованості складає 17702,53 (Сімнадцять тисяч сімсот дві) гривень 53 коп. Кредиторська заборгованість складається з заборгованості зі страхування. Що підтверджується копією балансу, фінансовим  звітом підприємства та копіями інших документів ( а. с. 20-22) .

На  вимогу суду надійшли довідки стосовно документів та активів  боржника -  від  заявника (від09.02.2007р.), від ВДАІ УМВС України в Херсонській області (№ 6/20-739 від 29.01.2007р.) про  відсутність транспорту,  від БТІ (від 22.01.2007. № 84) про відсутність нерухомості.

Вищезазначене  свідчить   про те, що підприємницька діяльність  боржника відсутня, боржник неспроможний провести розрахунки з  кредитором  без визнання його банкрутом      та призначення  ліквідаційної процедури .

Відповідно до  п.1 ст. 51   Закону  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання  його банкрутом ”, якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для  задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується  в порядку, передбаченому  цим  Законом. У разі виявлення  зазначених обставин  ліквідатор   (ліквідаційна комісія)  зобов'язані  звернутись в господарський суд  із заявою  про порушення справи про банкрутство  такої юридичної особи.

За результатами  розгляду заяви  про порушення справи  про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо  для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає  боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває щодо нього ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.  Обов'язки ліквідатора  можуть бути покладені  на голову ліквідаційної комісії  (ліквідатора)  незалежно від  наявності у нього ліцензії.  

Враховуючи  викладене,   керуючись  ст. ст. 22 –34, 51    Закону  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання  його банкрутом ” , ст. 86  Господарського процесуального кодексу  України,   суд -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати  Міжшкільне учбово-виробниче об'єднання Херсон  м. Херсон вул. Тракторна 20 ЄДРПОУ 02175560  банкрутом та  відкрити  щодо  нього ліквідаційну процедуру  строком на   один місяць.

2.  Призначити ліквідатором банкрута  Некрасова Т.О. -  голову   ліквідаційної  комісії    та  зобов'язати  його:  

-    подати  в органи друку  оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури,  продаж майна  ліквідаційної маси. Примірник газети надати суду.

-    в  місячний термін  закінчити ліквідаційну процедуру банкрута та надати суду звіт згідно  ст.  32 Закону.    

3. Підприємство-боржника  вважати  ліквідованим  лише  після  затвердження судом  звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу,  прийняття рішення  про припинення   юридичної особи-боржника.

4.  Постанову   надіслати: заявнику,  Херсонському міськвиконкому (державному реєстратору), Херсонському обласному сектору з питань банкрутства.

          

Суддя                                                                                        Т.Г. Пінтеліна

5 екз.

Дата ухвалення рішення12.02.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу452637
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/53-б-07

Постанова від 12.02.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні