Ухвала
від 03.01.2013 по справі 753/5/13
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

Справа № 753/5/13

Номер провадження 1-кс/753/5/13

У Х В А Л А

іменем України

"03" січня 2013 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва Дубас В.А., при секретарі Іващенко К.В., за участю прокурора Саврова Р.С., старшого слідчого Борзенкової М.С., розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Дарницького РУГУ МВС України в м. Києві Борзенкової М.С. про проведення обшуку за місцем постійного проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, за матеріалами досудового розслідування №12012110020000392, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.11.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 2 КК України, суд, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчий СВ Дарницького РУ ГУ МВС України в м. Києві Борзенкова М.С., за погодженням зі старшим прокурором прокуратури Дарницького району м. Києва Валевичем О.С., звернулась до суду з клопотанням про проведення обшуку за місцем постійного проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, за матеріалами досудового розслідування №12012110020000392, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.11.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 2 КК України.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначала, що у ході досудового розслідування встановлено, що рішенням Дарницького районного суду міста Києва від 20.02.2007 року колишнє керівництво ОСББ «Актив»під керівництвом ОСОБА_2 було зобов'язано не чинити перешкоди новому правлінню ОСББ «Актив», обраному згідно рішення загальних зборів об'єднання від 26.05.2005 року та зобов'язано передати майно, печатку, ключі, оригінал статуту та іншу документацію ОСББ «Актив»відповідно чинного законодавства новому правлінню.

Не дивлячись на рішення суду, яке вступило в законну силу, колишня голова правління ОСОБА_2 та інші члени правління ОСББ «Актив», зловживаючи довірою мешканців будинку, що належить ОСББ «Актив», продовжило діяти від імені об'єднання, в наслідок чого членам ОСББ «Актив»була завдана значна матеріальна шкода. У подальшому 15.10.2012 року Дарницьким райсудом м. Києва, за поданням слідчого, був наданий дозвіл на проведення виїмки у службових осіб ОСББ «Актив»за адресою: м. Київ, пр-т Бажана, 16, оригіналів всіх первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів за весь період діяльності об'єднання, однак дане рішення до теперішнього часу не виконане в зв'язку з тим, що на неодноразові повідомлення оперативних працівників міліції, яким було надано доручення здійснити виїмку, ОСОБА_2 не реагувала та доступу до службових приміщень, де знаходиться зазначена документація, не надала. Крім того, на даний час існують достатні підстави вважати, що вказані документи можуть знаходитися за місцем постійного проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1.

Оригінали первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ОСББ «Актив», що фіксують факти протиправних дії ОСОБА_2 та інших членів правління, за весь період здійснення господарських операцій, мають значення доказів та необхідні для встановлення істини по даному провадженню.

Заслухавши прокурора та слідчого, які клопотання підтримали, вивчивши матеріали клопотання суд вважає за необхідне клопотання задовольнити виходячи з наступних підстав.

Частиною 3 статті 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв'язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання (ч. 4 ст. 234 КПК України).

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

З огляду на викладені обставини, суд приходить до висновку, що слідчим та прокурором у клопотанні доведено наявність достатніх підстав для проведення обшуку, оскільки доведено наявність вчинення кримінального правопорушення, є підстави вважати, що відшукувані документи ймовірно можуть знаходитись у вказаній квартирі та мати значення для досудового розслідування, відомості, які містяться, у відшукуваних документах можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст. 234 КПК України, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання старшого слідчого СВ Дарницького РУГУ МВС України в м. Києві Борзенкової М.С. про проведення обшуку -задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Дарницького РУГУ МВС України в м. Києві Борзенковій М.С. дозвіл на обшук у квартирі АДРЕСА_2, у якій зареєстрована та проживає ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1), з метою вилучення оригіналів всіх первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ОСББ «Актив»(код ЄДРПОУ 33227735).

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення.

Відповідно до ст. 309 КПК України дана ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення03.01.2013
Оприлюднено17.06.2016

Судовий реєстр по справі —753/5/13

Ухвала від 03.01.2013

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Дубас В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні