Ухвала
від 13.06.2013 по справі 643/9093/13-к
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

643/9093/13-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.06.2013 року Московський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові в залі суду клопотання начальника відділення СВ Московського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучення і копіювання з електронних носіїв, а саме до юридичної справи із зразками підписів та зразків печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), регістрів (реєстру) руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ) із зазначенням дати, суми та найменування платежу, одержувачів та відправників грошових коштів з кодами ЄДРПОУ, за весь період діяльності цього підприємства, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ), внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013220470003060 від « 18» травня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 366 ч. 2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник відділу СВ Московського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучення і копіювання з електронних носіїв, а саме до юридичної справи із зразками підписів та зразків печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), регістрів (реєстру) руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ) із зазначенням дати, суми та найменування платежу, одержувачів та відправників грошових коштів з кодами ЄДРПОУ, за весь період діяльності цього підприємства, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ), внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013220470003060 від « 18» травня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 366 ч. 2 КК України., до клопотання надав витяг з ЄРДР, лист, пояснення, доручення, відповідь на доручення.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що 18.05.2013 року до СВ Московського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області надійшов лист з УСБУ в Харківській області, про те, що у жовтні та листопаді 2012 року, більш точні дати не встановлені, посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зазначили в податкових звітах з ПДВ постачальників на загальну суму 702 тис. грн., а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) на загальну суму ПДВ 152 тис. грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) на загальну суму ПДВ 154 тис. грн., ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) на загальну суму ПДВ 225 тис. грн. та ТОВ фірма « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) на загальну суму ПДВ 171 тис. грн. Крім того, встановлено, що директором та засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 , або іншими уповноваженими особами підприємства фінансово-господарських взаємовідносин з вищезазначеними суб`єктами підприємницької діяльності протягом 2011-2013 р.р. не здійснювалось. Також, в податкових звітах по ПДВ вищевказаних підприємств, покупець ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не значиться.

18.05.2013 року за вищевказаним фактом, за дорученням начальника СВ Московського РВ ХМУ ГУ МВСУ ОСОБА_5 від 18.05.2013 року начальником відділення СВ Московського РВ ХМУ ГУ МВСУ ОСОБА_3 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні

№12013220470003060 за матеріалами правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень, що надійшли з УСБУ в Харківській області, про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ознаками ст. 366 ч.2 КК України, за фактом службового підроблення, податкових звітів з ПДВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » що спричинило тяжкі наслідки.

Під час розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність у вивченні документів про засновників та керівний склад ряду підприємств, в тому числі і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » які мали фінансово-господарські взаємовідносини між собою, а також виникла необхідність у вивченні фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств, в тому числі і руху грошових коштів на розрахункових рахунках в банківських установах.

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », має розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 , відкритий 13.09.12 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ).

Юридична справа із зразками підписів та зразками печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », регістри руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ) за весь період діяльності цього підприємства, які наявні в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », мають значення для розслідування кримінального провадження, та можуть бути використанні як докази противоправної діяльності посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати до юридичної справи із зразками підписів та зразків печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », регістрів (реєстру) руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ) із зазначенням дати, суми та найменування платежу, одержувачів та відправників грошових коштів з кодами ЄДРПОУ, за весь період діяльності цього підприємства, тимчасовий доступ та можливість їх вилучити, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у

м. Харкові (МФО - НОМЕР_3 ), та отримати які іншими способами неможливо.

В судове засідання слідчий не з*вився, про час та місце розгляду справи заздалегідь та належим чином був повідомлений, про причини неявки суд не повідомив.

Дослідивши клопотання, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання слідчого є необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України під час розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювальну законом таємницю.

Суд, відмоляє у задовлені клопотання, оскільки даний тимчасовий доступ до документів є втручання до підприємницької діяльності.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 160, 163, 164, 166, 372, 395 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

У клопотанні начальника відділу СВ Московського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис ОСОБА_1 .

Копія вірна

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення13.06.2013
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу45331743
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —643/9093/13-к

Ухвала від 13.06.2013

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Погасій О. Ф.

Ухвала від 13.06.2013

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Погасій О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні