Ухвала
від 15.06.2015 по справі п/811/1828/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

15 червня 2015 року Справа № П/811/1828/15

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Хилько Л.І., розглянувши матеріали адміністративного позову приватного підприємства "Кіровоградспецстандарт" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання протиправними дій, визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправними дії Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області пов'язані з призначенням та проведенням документальної невиїзної позапланової перевірки на підставі наказу №271 від 12 грудня 2014 року;

- визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення від 05 січня 2015 року № НОМЕР_1 про сплату грошового зобов'язання з податку на додану вартість в загальній сумі 73 740 грн. та № НОМЕР_2 про сплату грошового зобов'язання з податку на прибуток в загальній сумі 70 053 грн..

Згідно до п.3 ч.1 ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Розглянувши позовну заяву встановлено, що вона підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням статті 106 КАС України.

За приписами п.3 ч.1 статті 106 КАС України у позовній заяві зазначається ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

Відповідно Переліку територіальних органів ДФС, які утворюються (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 311 "Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України) було утворено як юридичну особу публічного права - Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області.

Позивачем в позовній заяві вказано в статусі відповідача - Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Кіровоградської області Державної податкової служби, в той час як в прохальній частині позовної заяви позивач просить визнати протиправними дії Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області. Таким чином, позивачу необхідно надати суду адміністративний позов (в тому числі для відповідача) із зазначенням правильного найменування відповідача, його поштової адреси, а також номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти, якщо такі відомі.

Також, згідно вимог ч.3 ст.106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

В порушення зазначених норм позивачем надано суду лише адміністративний позов, проте не надано копії всіх документів, що приєднуються до нього, для відповідача. Відтак, позивачу необхідно надати суду копії документів, що приєднуються до позовної заяви (згідно додатку) для направлення на адресу відповідача.

Крім того, позивачем до суду надано платіжне доручення за № 7 від 10.06.2015 року про сплату судового збору в сумі 73,08 грн..

Ч.2 статті 87 КАС України вказує, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

У відповідності до ч.1 ст.4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно таблиці ставок судового збору, передбаченої ч. 2 статті 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до адміністративного суду адміністративного позову:

- майнового характеру - ставка судового збору становить 2 відсотки розміру майнових вимог, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 4 розмірів мінімальної заробітної плати (не менше 1827 грн. та не більше 4872 грн.);

- немайнового характеру - ставка судового збору становить 0,06 розміру мінімальної заробітної плати (73,08 грн.).

В той же час, згідно вимог частини третьої статті 4 Закону України "Про судовий збір", під час подання адміністративного позову майнового характеру сплачується 10 відсотків розміру ставки судового збору. Решта суми судового збору стягується з позивача або відповідача пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимоги (не менше 182,70 грн. та не більше 487,20 грн.).

Позивачем заявлено дві самостійні позовні вимоги, а саме: немайнового (в частині визнання протиправними дій) та майнового характеру (визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень). Натомість, в порушення ч.3 ст.106 КАС України, до позовної заяви не було додано документу про сплату судового збору за подання позову майнового характеру (загальна сума грошового зобов'язання за спірними рішеннями становить 143 793,00 грн.), розмір якого становить - 287,59 грн..

Відповідно до частини першої ст.108 КАС України, позовна заява, подана без додержання вимог, встановлених ст.106 цього Кодексу, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.108 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов приватного підприємства "Кіровоградспецстандарт" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про визнання протиправними дій, визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені в описовій частині ухвали судді недоліки позовної заяви, подавши в строк до 22 червня 2015 року: адміністративний позов (в тому числі для відповідача) із зазначенням правильного найменування відповідача, його поштової адреси, а також номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти, якщо такі відомі; копій усіх документів, що приєднуються до позовної заяви (згідно додатку) для відповідача; оригінал документу про сплату судового збору за подання адміністративного позову майнового характеру в розмірі 287,59 грн. (із відміткою про зарахування коштів до державного бюджету).

Роз'яснити позивачу, що у разі не усунення вказаних недоліків позовної заяви у встановлений строк, остання буде вважатись не поданою і повернута позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.254 КАС України.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали, апеляційної скарги, копія якої одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2015
Оприлюднено26.06.2015

Судовий реєстр по справі —п/811/1828/15

Ухвала від 25.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 25.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 18.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Зайцев М.П.

Ухвала від 30.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Постанова від 05.08.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 04.08.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 05.08.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні