Ухвала
від 21.05.2015 по справі 334/3850/15-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 21.05.2015

Справа № 334/3850/15-к

Провадження № 1-кс/334/895/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

місто Запоріжжя 21 травня 2015 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю старшого слідчого СВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області майора міліції ОСОБА_3 розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні №12014080010000485 від «10» жовтня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Ленінського районного суду м. Запоріжжя надійшло клопотання старшого слідчого СВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області майора міліції ОСОБА_3 погоджене з процесуальним прокурором який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокуратури м. Запоріжжя юристом 2-го класу ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання обґрунтовано тим, що у СВ ЗМУ ГУ МВС України в Запорізькій області кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12014080010000485 від 10 жовтня 2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що до СВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області надійшла від керівника антикорупційного ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , зловживаючи своїм службовим становищем видають сертифікати якості та іншу документацію на медичне обладнання та дозволи на встановлення медичного обладнання.

Кримінальне правопорушення кваліфікується за ч.1 ст.364 КК України.

Під час розслідування кримінального провадження співробітникам СДСБЕЗ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області було надано доручення про проведення слідчих (розшукових) дій у порядку ст. 40 КПК України щодо:

- надання відповідних запитів з метою витребування у суб`єктів господарювання, що надають послуги з медичної практики, у тому числі у приватному порядку копії установчих, реєстраційних, дозвільних та ін.. документів, що підтверджують законність їх функціонування та дотримання ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері медичної практики;

- встановлення суб`єктів господарювання, які здійснюють провадження господарської діяльності з медичної практики без встановлених законодавством документів (ліцензій).

Під час виконання доручення, співробітниками СДСБЕЗ ЗМУ було надано запити до суб`єктів господарювання, які надають послуги з медичної практики, з метою отримання документації що підтверджує законність їх функціонування та дотримання ліцензійних умов. За результатами виконання доручення, вказані суб`єкти не надали запитувану документацію.

Документи, на підставі яких була отримана ліцензія щодо господарської діяльності з надання послуг з медичної практики знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 за адресою АДРЕСА_1 .

Забезпечення тимчасового доступу та вилучення вказаних документів, необхідне для проведення судових експертиз та використання у подальшому в якості доказів відомостей, що містяться у вказаних документах.

Крім того, розгляд клопотання, щодо тимчасового доступу до вищезазначених документів, має першочергове значення і зволікання у його розгляді, пов`язане із викликом представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », може створити реальну загрозу зміни або знищенню слідів кримінального правопорушення, а також унеможливлює добування інших доказів.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, на підставі яких була отримана ліцензія щодо господарської діяльності з надання послуг з медичної практики, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин на стадії досудового розслідування, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до вказаних документів, та вилучення їх у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 за адресою АДРЕСА_1 .

Клопотання слідчого, узгодженого із прокурором який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокуратури м. Запоріжжя юристом 2-го класу ОСОБА_4 , оформлене відповідно до вимог ст. 160 Кримінального процесуального кодексу України.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання слідчого щодо підстав задоволення клопотання та проведення його без виклику особи, у володінні якої знаходяться виконавчі провадження.

Враховуючи доведеність слідчим наявності достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза знищення слідів кримінального правопорушення, дане клопотання розглядається у порядку ч. 2 ст. 163 КПК України, згідно якого, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого слідчий суддя приходить до такого.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Слідчий суддя вважає, що органом досудового слідства доведена наявність достатніх підстав вважати, що зазначені в клопотанні документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи. Ці документи самі по собі та у сукупності з іншими речами документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою охоронювану законом таємницю.

За таких обставин клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області майора міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12014080010000485 задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_3 або за його дорученням оперативним працівникам тимчасовий доступ, з можливістю зробити копії документів, які знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою АДРЕСА_1 - на підставі яких була отримана ліцензія щодо господарської діяльності з надання послуг з медичної практики, а саме:

- установчі документи (свідоцтво про реєстрацію юридичної особи, статут, протоколи загальних зборів (при наявності положення про структурні підрозділи);

- ліцензія на провадження суб`єктом господарської діяльності медичної практики;

- акредитаційний сертифікат закладу охорони здоров`я;

- відомості суб`єкта господарювання про стан матеріально-технічної бази, необхідної для провадження медичної практики;

- відомості суб`єкта господарювання про наявність нормативно-правових документів, у тому числі нормативних документів з питань стандартизації, необхідних для провадження медичної практики;

- відомості суб`єкта господарювання про наявність персоналу із зазначенням його освітнього і кваліфікаційного рівня та стажу роботи за спеціальністю, необхідних для провадження медичної практики;

- висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи про відповідність наявних приміщень вимогам санітарних норм і правил щодо здійснення медичної практики;

- свідоцтва про державну реєстрацію наявної медичної техніки та виробів медичного призначення;

- перелік та вартість послуг, які надаються пацієнтам;

- документи, що свідчать про проходження працівниками обов`язкового медичного огляду;

- документи, що підтверджують освітньо-кваліфікаційні рівні медичних працівників;

- обліково-звітні статистичні форми, відповідно до заявлених спеціальностей;

- накази призначення на посаду та посадові інструкції працівників, штатний розклад товариства;

- документи, що підтверджують вивезення та знищення побутового сміття та медичних відходів, які утворилися під час провадження господарської діяльності з медичної практики.

Зобов`язати керівництво ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » надати тимчасовий доступ до вказаних документів з метою їх вилучення.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє один місяць з дня її постановлення до 21 червня 2015 року.

Ухвала про тимчасовий доступ протягом п`яти днів може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду, якщо дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа-підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльності.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2015
Оприлюднено20.03.2023

Судовий реєстр по справі —334/3850/15-к

Ухвала від 21.05.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні