Ухвала
від 13.05.2010 по справі 50/179-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"13" травня 2010 р. Справа № 50/179-09

вх. № 9049/2-50

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

за участю представників сторін:

прокурор м.Харкова - не з"явився

позивача - ОСОБА_1,дов. від 23.03.2010 р. № 08-11/661/2-10),

відповідача - ОСОБА_2,дов. №7 від 03.11.2008 р.

тртьої особи (Регіональне відділення Фонду державного майна по Харківській області,) - ОСОБА_3

третьої особи (КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації") не з"явився

розглянувши справу за позовом Харківська міська рада, м. Харків

до Управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації 3-я особа Регіональне відділення Фонду державного майна по Харківській області, м.Харків, 3-я особа КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації", м.Харків

про визнання права власності

ВСТАНОВИВ:

Позивач просить суд визнати право власності територіальної громади м.Харкова в особі Харківської міської ради на нежитлову будівлю літ "А-2" загальною площею 1157,4 кв.м., розташовану по вул.Сумській, 43 у м.Харкові та зобов"язати відповідача повернути позивачу вказану будівлю.

Ухвалою суду від 05.11.2009 р. порушено провадження у справі за позовом Харківської міської ради до Управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації, треті особи - регіональне відділення Фонду державного майна по Харківській області та КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації" про визнання права власності.

Ухвалою суду від 05.11.2009 р. задоволено заяву Харківської міської ради про вжиття заходів щодо забезпечення позову.

Не погодившись з винесеною ухвалою про забезпечення позову, регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області подало на неї апеляційну скаргу.

Відповідно до ч.1 ст.79 ГПК України, господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом.

Враховуючи надходження апеляційної скарги та необхідність надіслання справи до апеляційної інстанції, суд зупинив провадження у справі.

Постановою апеляційного господарського суду від 22.04.2010 р. ухвалу господарського суду Харківської області від 05.11.2009 р. залишено без змін.

Враховуючи повернення справи з апеляційної інстанції, суд поновив провадження у справі та призначив її до розгляду в судовому засіданні 13.05.2010 р.

В судове засідання представник третьої особи - КП "Харківське МБТІ" не з"явився, проте через канцелярію суду надав пояснення директора КП "Харківське МБТІ", в яких зазначено, що КП "Харківське МБТІ" підтримує позовні вимоги.

Представник третьої особи - Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській області надав клопотання про зупинення провадження у справі до розгляду Вищим адміністративним судом справи за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській області до Харківської міської ради про визнання недійсними розпорядження та визнання чинними свідоцтва про право власності.

В дане судове засідання представник ТОВ "Фортуна ЛТД" надав клопотання про залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

В обгрунтування своєї заяви ТОВ "Фортуна ЛТД" зазначено, що товариство є орендарем спірного приміщення, тому рішення по цій справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо відповідача.

Розглянувши надане клопотання, суд вважає за необхідне його задовольнити відповідно до ст.27 ГПК України та залучити ТОВ "Фортуна ЛТД" (код 23469082, АДРЕСА_1).

Дослідивши клопотання третьої особи - Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській області про зупинення провадження у справі, враховуючи необхідність надання нею відомостей щодо призначення Вищим адміністративним судом України зазначеної в клопотанні справи до розгляду та дати судового засідання, суд вважає за можливе відкласти його розгляд.

Враховуючи викладене, а також необхідність отримання витребуваних документів, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи

Керуючись ст.ст.27,77, 86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання ТОВ "Фортуна ЛТД" про залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Залучити ТОВ "Фортуна ЛТД" (код 23469082, АДРЕСА_1) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відкласти розгляд клопотання третьої особи - Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській області про зупинення провадження у справі.

Розгляд справи відкласти на "09" червня 2010 р. о 10:40

Зобов"язати позивача направити третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами, докази чого надати суду.

Зобов"язати третю особу - Регіональне відділення Фонду державного майна по Харківській області надати суду відомості щодо призначення Вищим адміністративним судом України справи № 2-а-43228/09/2070 до розгляду та дати судового засідання.

Зобов"язати третю особу - ТОВ "Фортуна ЛТД" надати письмові пояснення по суті спору.

Зобов"язати відповідача надати суду:

- письмовий відзив на позовну заяву;

- оригінали документів в обґрунтування відзиву на позовну заяву для огляду у судовому засіданні, належним чином завірені копії для залучення до матеріалів справи;

- належним чином засвідчену копію довідки про включення до Державного реєстру підприємств і організацій України станом на день розгляду справи;

Зобов"язати третю особу - Комунальне підприємство "Харківське міське бюро технічної інвентаризації" надати суду копію технічного паспорту на нежитлову будівлю літ."А" загальною площею 1157,4 кв.м., яка розташована за адресою: м.Харків, вул.Сумська, б.43.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення13.05.2010
Оприлюднено01.07.2015
Номер документу45533745
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —50/179-09

Ухвала від 28.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні