Ухвала
від 09.02.2015 по справі 126/480/15-к
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/480/15-к

Провадження № 1-кс/126/112/2015

09 лютого 2015 року м. Бершадь

Слідчий суддя Бершадського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора прокуратури Бершадського району Вінницької області ОСОБА_3 за участю сторони кримінального провадження слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні в м. Бершадь клопотання слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12014020090000368 від 20.05.2014 року, -

ВСТАНОВИВ :

06.02.2015 року в провадження слідчого судді ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України Вінницькій області ОСОБА_4 , погоджене старшим прокурором прокуратури Бершадського району юристом 2-го класу ОСОБА_3 , про надання дозволу на доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю та можливість їх вилучення, зокрема: до цивільно-правових угод, укладених фізичними особами на виконання робіт капітального ремонту тротуарів по вулицям 50 років Жовтня, Першотравнева, Якіра та Матросова в м. Бершадь Вінницької області, документів про нарахування та виплату заробітної плати фізичним особам по цивільно-правовим угодам за виконані роботи з капітального ремонту тротуарів по вказаним вище вулицям в м. Бершадь Вінницької області; до документів: Статуту ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , наказів про прийняття на роботу директора товариства ОСОБА_5 , головного бухгалтера товариства ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , їхніх посадових інструкцій, з метою виготовлення завірених належним чином копій; вказані документи знаходяться у володінні ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

На підставі ч.2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речовий доказ, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що CВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12014020090000368 від 20.05.2014 року

Слідчий вказує, що є підстави вважати, що згідно заяви голови Громадського об`єднання ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 , яка надійшла 20.05.2014 року до Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області, в результаті аналізу актів приймання ІНФОРМАЦІЯ_3 виконаних ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 підрядних робіт з капітального ремонту тротуарів в м. Бершадь за 2013 рік виявлено невідповідність фактично виконаних робіт та використаних матеріалів зазначеним в зазначених актах. Попередня кваліфікація злочину ч. 2 ст. 191 КК України. Надання тимчасового доступу до вищевказаних документів, які знаходяться у володінні ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідне з метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, що підлягають доказуванню. Отримані у ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 зазначені документи можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація.

Відповідно до Рішення Конституційного суду України № 2-рп/2012 від 20 січня 2012 року, яке є обов`язковим до виконання на території України, будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру особи є конфіденційною інформацією.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши матеріали клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 , вислухавши думку прокурора ОСОБА_3 , слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу та можливості вилучення речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, вказаних в клопотанні, оскільки є підстави вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення вищезазначених документів та таке вилучення необхідне для досягнення мети встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, так як іншими способами неможливо встановити факт відповідності чи невідповідності фактично виконаних ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 підрядних робіт та використаних ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 матеріалів під час капітального ремонту тротуарів в м. Бершадь за 2013 рік зазначеним в актах приймання ІНФОРМАЦІЯ_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.107,131,132,160, 162,163,164,166, 309 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Зобов`язати ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 (юридична адреса: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), забезпечити слідчому СВ Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області лейтенанту міліції ОСОБА_4 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та можливість їх вилучення, зокрема: до цивільно-правових угод, укладених фізичними особами на виконання робіт капітального ремонту тротуарів по вулицям 50 років Жовтня, Першотравнева, Якіра та Матросова в м. Бершадь Вінницької області, документів про нарахування та виплату заробітної плати фізичним особам по цивільно-правовим угодам за виконані роботи з капітального ремонту тротуарів по вказаним вище вулицям в м. Бершадь Вінницької області; до документів: Статуту ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , наказів про прийняття на роботу директора товариства ОСОБА_5 , головного бухгалтера товариства ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , їхніх посадових інструкцій, з метою виготовлення завірених належним чином копій; вказані документи знаходяться у володінні ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням суб`єкта оперативно-розшукової діяльності, якому надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального Кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ

СудБершадський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.02.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу45544019
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —126/480/15-к

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Куйбіда А. І.

Ухвала від 08.07.2015

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Куйбіда А. І.

Ухвала від 09.02.2015

Кримінальне

Бершадський районний суд Вінницької області

Куйбіда А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні