Ухвала
від 25.06.2014 по справі 295/10182/14-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/10182/14-к

1-кс/295/4155/14

У Х В А Л А

25.06.2014 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м.Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника ВРК СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні внесене в кримінальному провадженні № 32014060000000029 старшим слідчим з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 , погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м.Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, посилаючись на те, що у провадженні СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області знаходиться кримінальне провадження № 32014060000000029 від 11 лютого 2014 року щодо службових осіб ПП Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи ПП Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) АДРЕСА_1 , на протязі 2012-2013 років, умисно, шляхом приховування об`єкту оподаткування, ухилися від сплати податку на прибуток на загальну суму 3,1 млн. грн., що становить особливо великі розміри

Слідчий у клопотанні вказує, що генеральний директор та засновник ПП Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » являється одночасно засновником ряду інших суб`єктів господарської діяльності, що могли бути застосованими в злочинній діяльності, в тому числі ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ).

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ) в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 ) відкрито рахунки № НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 (українська гривня).

У АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 ) зберігаються наступні документи: рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта, оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора підприємства, оригінали доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, платіжні доручення на перерахування грошових коштів по вище вказаних рахунках за період з 01.01.2011 по 31.12.2013.

Слідчий зазначає, що дані документи перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 ), де відкрито та обслуговується рахунок клієнта, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, які відкривали рахунок, які мають право першого та другого підписів в документах, відомості з комп`ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунку, встановлення клієнт-банку, тобто містять відомості, що впливають на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків та кваліфікацію дій службових осіб ПП Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього документи, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.1,2,3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно п.1 ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.132, 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_4 та особам, які будуть діяти за його дорученням, тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та можливість їх вилучення (виїмку) у АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 ), а саме:

1.1. Відомостей про рух грошових коштів, відображених на паперовому та електронних носіях (в форматі EXEL), по рахунках ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ) № НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 (українська гривня) у прибутковій і видатковій частині, із розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДР, МФО банківських установ, номерів рахунків) призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референт кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції) за період з 01.01.2011 по 31.12.2013.

1.2. Документів, що стосуються відкриття та обслуговування рахунках № НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 (українська гривня), відкритих в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 ), а саме: картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяв на відкриття рахунку, заяв на видачу чекових книжок, грошових чеків, корінців грошових чеків на отримання готівки, договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта, доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора підприємства, оригіналу доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунком, засвідченої нотаріально, платіжні доручення на перерахування грошових коштів по рахунках № НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 (українська гривня), у період з 01.01.2011 по 31.12.2013.

1.3. Протоколи системи «Банк-клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта.

Встановити строк дії ухвали до 25.07.2014 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2014
Оприлюднено12.01.2023

Судовий реєстр по справі —295/10182/14-к

Ухвала від 25.06.2014

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні