Постанова
від 04.06.2009 по справі 2-а-5758/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-5758/09/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 червня 2009 року м. Одеса

Одеський окружний адмі ністративний суд у складі :

головуючого судді Потоцької Н.В.

при секретарі Заліській Л.В.

за участю сторін:

представника позив ача не з'явився

представника відп овідача Дрібнохода С.П.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні спра ву за адміністративним позов ом Ізмаїльської об' єднано ї державної податкової інспе кції до державного підприємс тва дослідницького господар ства «Кілійське» інституту р ису Української Академії Агр арних Наук про припинення пі дприємницької діяльності юр идичної особи, суд,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до адмі ністративного суду із зазнач еним позовом мотивуючи тим, щ о відповідач не подає до держ авної податкової інспекції б ільше року декларацій, бухга лтерську звітність та інші д окументи і відомості, пов' я зані з обчисленням і сплатою податків і зборів, що є підста вою для припинення підприєм ницької діяльності.

Згідно ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців» від 15.02.2003 р. № 755- IV, неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону є підставою для прийняття су дового рішення про припиненн я юридичної особи. Просить по зов задовольнити у повному о бсязі.

Представник позивача у су дове засідання не з'явився на дав до суду заяву з проханням розглядати справу за його ві дсутності (а/с-29), позовні вимог и підтримує в повному обсязі та просить прийняти постано ву про припинення юридичної особи державного підприєм ства дослідницького господа рства «Кілійське» інституту рису Української Академії А грарних Наук, що не пов' яз ано з банкрутством.

Представник відповідача в судовому засіданні надав з аяву в якій вказав, що позовн і вимоги визнає в повному обс язі. Вказана заява залучена д о матеріалів справи у судово му засіданні 04 червня 2009 року.

Частиною 1 статті 112 КАС Укр аїни передбачено, що визнанн я адміністративного позову м ає бути викладено в адресова ній суду письмовій заяві, яка приєднується до матеріалів справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 136 КАС У країни при визнані позову ух валюється судове рішення в п орядку, встановленому ст. 112 КА С України. Згідно ч. 3 ст. 112 КАС Ук раїни у разі повного визнанн я відповідачем адміністрати вного позову і прийняття йог о судом приймається постанов а суду про задоволення адмін істративного позову.

Дослідивши матеріали спра ви, повно та всебічно з'ясував ши обставини, підтверджені д оказами, які були досліджені в судовому засіданні, проана лізувавши положення чинного законодавства, суд дійшов ви сновку про повне задоволення позовних вимог виходячи з на ступного.

В судовому засіданні встан овлено, що державне підпри ємство дослідницького госпо дарства «Кілійське» інститу ту рису Української Академії Аграрних Наукзареєстрова не Кілійською районною держ авною адміністрацією Одеськ ої області як юридична особа 22.01.2004 року, код ЄДРПОУ 00494580 (а/с-5, 18).

ДП ДГ«Кілійське» інститут у рису УААНвзято на облік пла тника податків за № 626 (а/с-16).

Судом встановлено, що відпо відач, згідно довідки № 613 від 13 .02.2009 року (а/с-4), не має заборгован ості зі сплати податків і збо рів (обов' язкових платежів) .

Розпорядженням Кабінету м іністрів України від 15.10.2004 року № 757-р «Про передачу дослідних господарств Української ака демії аграрних наук до сфери управління Мінагрополітики » державне підприємство досл ідницького господарства «Кі лійське» інституту рису Укра їнської Академії Аграрних На ук передане до сфери управлі ння Мінагрополітики (а/с-37).

На виконання наказу Мініст ерства аграрної політики Укр аїни від 26.01.2005 року № 38 «Про реорг анізаціюДержавного підпр иємства дослідницького госп одарства «Кілійське» інстит уту рису Української Академі ї Аграрних Наук», Державною с лужбою з охорони прав на сорт и рослин виданий Наказ № 43 від 28.01.2005 року згідно якого, у зв' я зку з приєднанням Державного підприємства дослідницьког о господарства «Кілійське» д о Кілійської Державної сорто дослідної станції Держсорт служби, створено у встановле ному порядку комісію по прий ому - передачі майна Держав ного підприємства дослідниц ького господарства «Кілійсь ке», що приєднане до Кілійськ ої Державної сортодослідної станції (а/с-38).

Наказом «Про делегування п рав» № 255 від 06.05.2005 року Державної служби з охорони прав на со рти рослинна виконання нак азу Міністерства аграрної по літики України від 26.01.2005 року № 38 «Про реорганізаціюДержав ного підприємства дослідниц ького господарства «Кілійсь ке» інституту рису Українськ ої Академії Аграрних Наук» в ирішено ліквідувати Державн е підприємство дослідного го сподарства «Кілійське».

В свою чергу наказом № 254 від 05.05.2005 року (а/с-40) «Про утворення в ідокремленого підрозділу - рісосіючого господарства «К ілійське» Державної служб и з охорони прав на сорти росл ин, у зв' язку з реорганізаці єю Державного підприємства д ослідницького господарства «Кілійське» інституту рису Української Академії Аграрн их Наук шляхом приєднання йо го до Кілійської державної с ортодослідної станції Держс ортслужби, призначено директ ором відокремленого підрозд ілу - рисосіючого господарс тва «Кілійське» - Дрібнохода Сергія Петровича.

Згідно п. 6 вищезазначеного Наказу Дрібнохіду С.П. наказа но здійснити організаційні з аходи для припинення діяльно сті ДП ДГ«Кілійське» інсти туту рису Української Академ ії Аграрних Наук.

Саме на виконання покладен их на нього обов' язків пред ставник відповідача і визнав адміністративний позов.

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України, ус і суб' єкти господарювання з обов' язані здійснювати пер винний (оперативний) та бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Відповідач - юридична осо баДержавне підприємство д ослідницьке господарство «К ілійське» інституту рису Укр аїнської Академії Аграрних Н аук - не звітує перед податк овим органом з грудня 2006 року, п ро що свідчить акт про резуль тати перевірки дотримання ви мог податкового законодавст ва № 1258 від 13.02.2009 року (а/с-3).

Статтею 51 Господарського ко дексу України передбачено пр ипинення підприємницької ді яльності на підставі рішення суду у випадках, передбачени х цим Кодексом та іншими зако нами.

Частина 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців» передбачає однією з підстав для постано влення судового рішення про припинення юридичної особи - неподання протягом року орг анам державної податкової сл ужби податкових декларацій, документів фінансової звітн ості відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 38 зазнач еного закону суд, який постан овив рішення про припинення юридичної особи, що не пов' я зане з банкрутством, в день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення щодо прип инення юридичної особи.

Статтями 11, 71 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни встановлено, що кожна сто рона повинна довести ті обст авини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оці нює докази, які є у справі, за с воїм внутрішнім переконання м, що ґрунтується на їх безпос ередньому, всебічному, повно му та об' єктивному дослідже нні.

Враховуючи, що вимоги позив ача є обґрунтованими, відпов ідають дійсним обставинам та матеріалам справи, суд прихо дить до висновку про задовол ення позову в повному обсязі .

На підставі викладеного, ке руючись ст. 38 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців», ст. 9 Закону Украї ни «Про систему оподаткуванн я», ст.ст. 6-8, 35, 70, 112, 128, 158-163, 167 КАС Украї ни, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги зад овольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи д ержавного підприємствадо слідницького господарства « Кілійське» інституту рису Ук раїнської Академії Аграрних Наук - код ЄДРПОУ 00494580, 68300, Одес ька область, м. Кілія, вул. Маяк , 189.

Направити постанову, що наб рала законної сили, державно му реєстратору Кілійської ра йонної державної адміністра ції Одеської області для вик онання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб підприємців» щодо створення ліквідаційної ком ісії для здійснення заходів по припиненню юридичної особ и у зв' язку з її ліквідацією .

Внести до Єдиного державно го реєстру запис про судове р ішення, провести державну ре єстрацію припинення юридичн ої особи відповідно до чинно го законодавства України та повідомити органи статистик и, державної податкової служ би, Пенсійного Фонду України , фондів соціального страхув ання та юридичну особу, щодо я кої прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного держ авного реєстру такого запису .

Постанова може бу ти оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляці йного адміністративного суд у через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний стро к з дня складання постанови в повному обсязі заяви про апе ляційне оскарження і подання м після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, або в пор ядку ч.5 ст. 186 КАС України.

Відповідно до ст. 254 КАС Украї ни постанова набирає зако нної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження. Якщо бу ло подано заяву про апеляцій не оскарження, але апеляційн а скарга не була подана у стро к, встановлений цим Кодексом , постанова або ухвала суду пе ршої інстанції набирає сили після закінчення цього строк у.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Повний текст постано ви виготовлений та підписани й суддею 10.06.2009 року.

Суддя Потоцька Н.В.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.06.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4574987
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5758/09/1570

Постанова від 04.06.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні