Ухвала
від 12.09.2013 по справі 639/7762/13-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №639/7762/13-к

Провадження №1-кс/639/706/2013

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Харків 12 вересня 2013 року

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Харкова Федюшин М.В., при секретарі Корнейченко Н.О., за участю прокурора Ватутіна О.М., слідчого Дем'яненко І.В., розглянувши внесене по кримінальному провадженню № 42013220000000221, за ознаками злочину передбаченому ч.1 ст.366 КК України, клопотання старшого слідчого СЧ СВ УМВС України на Південній залізниці капітана міліції ОСОБА_1, яке погоджене з прокурором відділу 07/2/1 прокуратури Харківської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий СЧ СВ УМВС України на Південній залізниці ОСОБА_1, звернувся до слідчого судді Жовтневого районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором відділу 07/2/1 прокуратури Харківської області ОСОБА_2, про надання по кримінальному провадженню тимчасового доступу до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні СВ УМВС України на Південній залізниці знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного 29.07.2013 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42013220000000221, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

02.08.2013 до УМВС України на Південній залізниці з прокуратури Харківської області надійшли матеріали перевірки з приводу додержання вимог законодавства посадовими особами суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та Харківської митниці Міндоходів при здійсненні митного оформлення експорту овочів та фруктів на територію Російської Федерації.

Встановлено, що підприємствами ТОВ В«АнабасисВ» код ЄРДПОУ 38279180 та ТОВ В«АльдебарВ» код ЄРДПОУ 38494836, у період з вересня 2012 по липень 2013 року оформлено у режимі експорту на територію РФ 4 388 тон плодово -овочевої продукції різних найменувань.

З метою перевірки законності здійснення вказаної діяльності зазначеними суб'єктами господарювання, за місцем їх реєстрації направлені запити до податкової служби з питань реєстрації, подачі звітів та сплати податків (у т.ч. земельного), до райдержадміністрації щодо наявності у власності земельних ділянок та обсягів зібраних врожаїв, до торгово - промислових палат з питань отримання копій СТ-1 та документів, які стали підставою для їх видачі.

За результатами опрацювання отриманих відповідей встановлено, що відповідно до інформації Основ'янської ДПІ м. Харкова ТОВ В«АнабасисВ» взято на облік 06.08.2012, зареєстроване платником ПДВ 19.02.2013, основним видом діяльності є оптова торгівля фруктами й овочами. Згідно з інформацією АС В«Податковий блокВ» підприємством станом на 25.06.2013 надано податкові декларації з ПДВ у яких обсяги постачання та придбання відсутні, взаємовідносин підприємства з іншими платниками ПДВ не виявлено.

ТОВ В«АльдебарВ» взято на облік 17.01.2013, не є платником ПДВ, основним видом діяльності є оптова торгівля фруктами й овочами.

Також встановлено, що відповідно до документів, наданих посадовими особами вищезазначених підприємств до Харківської ТПП з метою отримання сертифікатів про проходження товарів (Форма СТ-1), виробниками продукції, яка експортувалася заявлені ПП В«ОпторглиманВ» (Донецька обл..) та ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» (Київ). При цьому надані видаткові накладні та сировинні довідки у яких зазначено, що ПП В«ОпторглиманВ» та ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» є виробниками овочів та фруктів, мають відповідну техніку, земельні ділянки та складські приміщення для зберігання продукції.

Разом з тим встановлено, що за інформацією податкових органів вказані підприємства ні є платниками ПДВ, у штаті ПП В«ОптторглиманВ» працює 1 особа, ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» -2 особи, види діяльності - оптова та роздрібна торгівля, об'єкти оподаткування з земельного податку відсутні.

Вказане може свідчить про недостовірність даних щодо виробництва зазначеними суб'єктами господарювання сільськогосподарської продукції, наданих до Харківської ТПП, які у подальшому стали підставою отримання сертифікатів про проходження товару, який, у свою чергу, був використаний при проведенні оформлення зазначених партій товарів у митному відношенні.

Таким чином встановлено, що в діях посадових осіб підприємства ТОВ В«АнабасисВ» , ТОВ В«АльдебарВ» , ПП В«ОпторглиманВ» то ТОВ В«Українська торгово - агропромислова компаніяВ» вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, передбачені ст. 366 КК України.

Також, у ході слідства встановлено, що свідоцтво про реєстрацію платника податку на додану вартість ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві 02.07.2013 ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» код ЄДРПОУ 30212588 анульовано.

Звітність по сплаті земельного податку до інспекції підприємства не подавалось, документальні планові та позапланові перевірки підприємства за період 2011-2013 роки не проводились.

Згідно наданих податкових декларацій з податку на додану вартість з січня 2012 по липень 2012 встановлено, що підприємство звітувало про відсутність діяльності і декларації надавались без обсягів (в зв'язку з цим дод. 5 не надавався).

Враховуючи вищевказане, для повноти та всебічності розслідування необхідно отримати та дослідити дані, які містяться в юридичній справі підприємства, що зберігається в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, за адресою: 04107, м. Київ, вул. Багговутівська, 26.

У зв'язку з викладеним, а також тим, що наявні у вказаних документах дані самостійно або в сукупності можуть бути використані у якості речових доказів та мають суттєве значення для підтвердження факту скоєння злочину та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення, на теперішній час у органу досудового слідства виникла необхідність у тимчасовому доступі з метою вилучення юридичної справи з усіма додатками, податкової звітності, звітів Ф.1-ДФ, актів перевірок ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» код ЄДРПОУ 30212588, які знаходяться у володінні ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, за адресою: 04107, м. Київ, вул. Багговутівська, 26.

Від учасників процесу клопотань щодо здійснення технічної фіксації судового засідання не надходило.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві належним чином повідомлено про місце та час розгляду клопотання, у судове засідання представник не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. За таких обставин відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття представника не є перешкодою для розгляду клопотання.

В судовому засіданні прокурор та слідчий підтримали клопотання, посилаючись на зазначен6і вище обставини.

Суд, вислухавши слідчого, прокурора, які підтримали клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки з наданих матеріалів вбачається необхідність вивчення зазначених вище документів стосовно ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» , які знаходяться у володінні ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів м. Києва та не містять у собі відомостей, які становлять державну таємницю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 30, 107, 131, 132, 156 -166 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СЧ СВ УМВС України на Південній залізниці ОСОБА_1 тимчасовий доступ та можливість вилучення: оригіналів юридичної справи, податкової звітності (якщо такі маються), звіти Ф.1-ДФ, актів перевірок ТОВ В«Українська торгово-агропромислова компаніяВ» код ЄДРПОУ 30212588 за 2012-2013 роки, які знаходяться у володінні ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, розташованого за адресою: 04107, м. Київ, вул. Багговутівська, 26.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

Попередити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Один примірник ухвали та її копію направити старшому слідчому СЧ СВ УМВС України на Південній залізниці ОСОБА_1, зобов'язавши його вручити копію ухвали представнику ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів м. Києва, при вручені якої пред'явити оригінал ухвали.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Федюшин М.В.

Дата ухвалення рішення12.09.2013
Оприлюднено20.07.2015
Номер документу45800595
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —639/7762/13-к

Ухвала від 12.09.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Федюшин М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні