Ухвала
від 18.02.2015 по справі 744/168/15-к
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18.02.2015

Провадження № 1-кс/744/18/2015

Єдиний унікальний № 744/168/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії

18 лютого 2015 року слідчий суддя Семенівського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області письмове клопотання старшого прокурора прокуратури Семенівського району Чернігівської області ОСОБА_3

у кримінальному провадженні за номером Єдиного реєстру досудових розслідувань 12014270230000056, у якому жодній особі не повідомлялося про підозру, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України,

про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії,-

В С Т А Н О В И В:

Старший прокурор прокуратури Семенівського району Чернігівській області для забезпечення досудового розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України, звернувся до Семенівського районного суду Чернігівської області з поданням про надання дозволу Державній фінансовій інспекції України в Чернігівській області на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності відділу освіти Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області. Подання умотивував тим, що в провадженні перебуває кримінальне провадження № 12014270230000056 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України. Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 12 грудня 2013 року колишній голова Чернігівської обласної державної адміністрації ОСОБА_4 на нараді повідомив, що 14 грудня 2013 року в місті Києві має відбутись мітинг на підтримку діючої на той час влади та запропонував взяти участь в ньому, в тому числі представникам Семенівського району Чернігівської області. Після цього колишнім головою Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області ОСОБА_5 13 грудня 2013 року запропоновано керівникам структурних підрозділів Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області взяти участь у мітингу на підтримку колишнього президента України ОСОБА_6 та діючої на той час влади на «Антимайдан» й повідомити про його проведення своїм підлеглим. Поїздка відбулась у суботу 14 грудня 2013 року. Бажаючих виявилось близько 50 чоловік. Після цього ним особисто здійснено замовлення 2 маршрутних таксі у приватного підприємця ОСОБА_7 .. Для перевезення людей через приватного підприємця було залучено 2 мікроавтобуси, службові автомобілі відділу освіти Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області - ГАЗ 32213-418 «Газель» та ЗАЗ TF698K «Сенс». Оплата перевезення, як зазначає ОСОБА_5 , була здійснена за рахунок «Партії Регіонів». ОСОБА_5 зазначив, що всі витрати, пов`язані з використанням даних автомобілів, взяли на себе організатори мітингу. У зв`язку з необхідністю встановлення законності використання бюджетних коштів Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області виникла необхідність у проведенні позапланової документальної ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області (ЄДРПОУ 02147523). Для встановлення законного рішення по справі необхідне проведення позапланової документальної ревізії фінансово-господарської діяльності щодо використання бюджетних коштів відділом освіти Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали кримінального провадження та клопотання, убачає за необхідне подання задовольнити за наступних обставин.

У кримінальному провадженні для виконання вимог ст. 91 Кримінального процесуального кодексу України із приводу необхідності встановлення обставин, що підлягають доказуванню, органом досудового розслідування має бути доведеним належними і допустимими доказами вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, що без проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності коштів відділу освіти Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області у даному випадку не є можливим.

За змістом ст. 2 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» головними завданнями органу державного фінансового контролю є: здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у міністерствах та інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов`язкового державного соціального страхування, бюджетних установах і суб`єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували у періоді, який перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування або використовують (використовували у періоді, який перевіряється) державне чи комунальне майно (далі підконтрольні установи), за дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих бюджетів, дотриманням законодавства про державні закупівлі, діяльністю суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені законодавством до підконтрольних установ, за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Згідно з п. 2 ч. 14 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» посадові особи органу державного фінансового контролю вправі приступити до проведення ревізії за наявності підстав для їх проведення, визначених цим та іншими законами України, та за умови надання посадовим особам підконтрольних установ, інших суб`єктів господарської діяльності під розписку копії рішення суду про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії, в якому зазначаються підстави проведення такої ревізії, дата її початку та дата закінчення, а у разі проведення ревізії щодо суб`єктів господарської діяльності, не віднесених цим Законом до підконтрольних установ, також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України, ст. 2, п. 2 ч. 14 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого прокурора прокуратури Семенівського району Чернігівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії задовольнити повністю.

Дати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності відділу освіти Семенівської районної державної адміністрації Чернігівської області, яка розташована по вулиці Червона Площа, 6, в місті Семенівка Чернігівської області, код ЄДРПОУ 02147523, проведення якої доручити Державній фінансовій інспекції України в Чернігівській області, тривалістю 15 робочих днів із визначенням дати її початку 19 лютого 2015 року та дати закінчення 05 березня 2015 року.

На вирішення інспекторам Державної фінансової інспекції України в Чернігівській області поставити наступні питання:

Чи витрачались бюджетні кошти при організації виїзду групи державних службовців до міста Києва 14 грудня 2013 року? Якщо так, то чи дотримано вимоги чинного законодавства при виділенні та використанні бюджетних коштів на дану поїздку?

Чи заподіяно збитків державним інтересам при цьому?

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і не може бути оскаржена.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.02.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45826358
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії

Судовий реєстр по справі —744/168/15-к

Ухвала від 18.02.2015

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні