Вирок
від 23.06.2015 по справі 755/9177/15-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/9177/15-к

В И Р О К

іменем України

"23" червня 2015 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілих ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014100040013495 від 7 жовтня 2014 року за обвинуваченням

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, українеця, громадянина України, одруженого, директор ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів) передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України,

в с т а н о в и в:

Судом визнано доведеним, що ОСОБА_7 , на початку червня 2014 року, знайшовши оголошення в глобальній мережі Інтернет, яке містило інформацію щодо виготовлення повірочних тавр, зв`язався за номером телефону, розміщеним на сайті, та домовився про виготовлення повірочного тавра.

Після чого, на наступний день ОСОБА_7 , зустрівшись з невстановленою досудовим розслідуванням особою біля станції метро «Лівобережна» в м. Києві, передав ескіз повірочного тавра та приблизно через тиждень ОСОБА_7 , зустрівшись з невстановленою досудовим розслідуванням особою біля станції метро «Лівобережна» в м. Києві, отримав повірочне тавро з відтиском «ПТ 1Я4 3», заплативши за дану послугу грошові кошти в сумі 200 гривень.

З метою зайняття незаконною діяльністю, задля свого особистого збагачення, а саме шляхом надання послуг з повірки лічильників гарячої та холодної води, з використанням завідомо підробленого повірочного тавра з відтиском «ПТ 1Я4 3», ОСОБА_7 розмістив оголошення на території Дніпровського району в м. Києві про вказані послуги, хоча ДП «Укрметртестстандарт», відповідно до листа Департаменту технічного регулювання та метрології Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 3421-06/42252-06 від 04.12.2014 року, ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» не уповноважено (не атестовано) на проведення повірки (калібрування) засобів вимірювальної техніки та свідоцтво про уповноваження (атестацію) не видавалося взагалі.

В подальшому, реалізуючи свої злочинні наміри шляхом виконання злочинних дій направлених на підроблення документів, які видаються та посвідчується ДП «Укрметртестстандарт» та власного незаконного збагачення шляхом введення в оману ОСОБА_7 повідомив завідомо неправдиву інформацію щодо правомочності повірки очолюваним ним ТОВ лічильників холодної та гарячої води, що не відповідало дійсності та 07.07.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, підробив паспорти лічильників води (крильчастий СВК-1,5), які надала ОСОБА_8 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, а саме завірив раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала остання.

Крім того, ОСОБА_7 23.07.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчасті Unimag TU4), які надала ОСОБА_4 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, а саме повторно завірив раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_4 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 06.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002 ПС), які надав ОСОБА_9 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, а саме повторно завірив раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надав останній.

В свою чергу, ОСОБА_7 06.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчасті E-T 1,5 U), які надав ОСОБА_10 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надав останній.

Поряд з цим, ОСОБА_7 08.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (GROS одноструйний крильчатий ETR-UA АЛЗА. 407223.002 ПС), які надала ОСОБА_11 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_11 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

11.09.2014 року ОСОБА_7 у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (DNN (E-T) QN 1,0; DNN (E-T) QN 1,5 0198853406), які надав ОСОБА_5 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_5 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Серед іншого, ОСОБА_7 16.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчасті Е-Т 1,5 U), які надала ОСОБА_12 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_12 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В подальшому, ОСОБА_7 25.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (METRON однострунні крильчасті JS), які надала ОСОБА_13 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_13 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Крім того, ОСОБА_7 09.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води («Minol international Gmbh Co. KG» Германия № НОМЕР_1 ), які надала ОСОБА_14 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» 2 паспорти лічильників холодної води та 2 паспорти лічильників гарячої води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_14 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 10.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води («Minol international Gmbh Co. KG» Германия № НОМЕР_2 ), які надала ОСОБА_15 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_15 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В свою чергу, ОСОБА_7 24.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (Zenner крильчатий ETK-AM ETW-AM), які надала ОСОБА_16 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» 2 паспорти лічильників холодної води та 2 паспорти лічильників гарячої води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_16 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Поряд з цим, ОСОБА_7 19.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ЛК-15Х ЛК-15Г), які надав ОСОБА_17 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надав останній.

15.10.2014 року ОСОБА_7 у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АЛЗА.407223.002ПС), які надала ОСОБА_18 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_18 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Серед іншого, ОСОБА_7 15.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ЕТК-U ІП.19.02.00.000.ПС), які надав ОСОБА_19 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_19 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В подальшому ОСОБА_7 15.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий КВМ-U ІП.19.02.03.000.ПС), які надав ОСОБА_20 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_20 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Крім того, ОСОБА_7 20.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002ПС), які надав ОСОБА_21 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_21 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 16.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий КВМ-U ІП.19.02.03.000.ПС), які надала ОСОБА_22 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_22 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 01.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002ПС), якв надала ОСОБА_23 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» 2 паспорти лічильників гарячої води та 2 паспорти лічильників холодної, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_23 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В свою чергу, ОСОБА_7 15.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002ПС), які надала ОСОБА_24 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_24 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Поряд з цим, ОСОБА_7 13.10.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий КВМ-U ІП.19.02.03.000.ПС), які надала ОСОБА_25 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 4» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_25 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

09.09.2014 року ОСОБА_7 у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002 ПС), які надав ОСОБА_26 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної, які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_26 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Серед іншого, ОСОБА_7 19.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив керівництво з експлуатації лічильників (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ), які надала ОСОБА_27 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» керівництво з експлуатації лічильника гарячої води та керівництво з експлуатації лічильників холодної води, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_27 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В подальшому, ОСОБА_7 07.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий Minomess-UA АЛЗА.407223.001 ПС), які надала ОСОБА_28 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної, які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_28 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 400 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Крім того, ОСОБА_7 24.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (серії ААВ № 006233), які надав ОСОБА_29 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води серії ААВ № 006233 та паспорт лічильника води серії НОМЕР_3 , які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_29 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 16.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий Minomess-UA АЛЗА.407223.001 ПС), які надав ОСОБА_30 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної, які надав останній.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_30 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В свою чергу, ОСОБА_7 09.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води, які надала ОСОБА_31 з метою повірки лічильників холодної та гарячої води для їх подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробивши паспорт лічильника холодної води (серії ААБ № 001496) та паспорт лічильника гарячої води серії НОМЕР_4 , які надала остання.

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_31 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Поряд з цим, ОСОБА_7 18.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив керівництво з експлуатації (731.615.000 КЕ крильчасті Е-Т 1,5 U), які надав ОСОБА_32 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив керівництво з експлуатації холодної води 731.615.000 КЕ крильчасті Е-Т 1,5 U та керівництво з експлуатації лічильника гарячої води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ), який надав ОСОБА_33 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_34 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

26.08.2014 року ОСОБА_7 у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води крильчастий ETK-U (ІП.19.02.00.000.ПС), які надала ОСОБА_35 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води крильчастий ETK-U (ІП.19.02.00.000.ПС), які надала ОСОБА_36 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_37 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Серед іншого, ОСОБА_7 23.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води, які надала ОСОБА_38 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника гарячої води крильчастий КВ-1,5 (ПБВИ.407223.002.ПС) та паспорт лічильника холодної води крильчастий АПАВ.407223.002ПС, які надала ОСОБА_39 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_38 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В подальшому, ОСОБА_7 26.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив технічні паспорти приборів (№ 0343446906), який надав ОСОБА_40 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив 2 технічні паспорти приборів гарячої води № 0343446906 та 2 технічні паспорти прибору холодної води № 0342903206, які надав ОСОБА_41 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_42 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Крім того, ОСОБА_7 26.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив технічні паспорти приборів (№ 0198078906), які надав ОСОБА_43 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив технічний паспорт прибору гарячої води № 0198078906 та технічний паспорт прибору холодної води (№ 0198650406), які надав ОСОБА_44 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_45 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 19.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастого КВ-1,5 ПБВИ. НОМЕР_5 ), які надала ОСОБА_46 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, таперебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала ОСОБА_47 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_48 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В свою чергу, ОСОБА_7 18.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастого ETR-UA АЛЗА.407223.002 ПС), які надав ОСОБА_49 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив 2 паспорти лічильника холодної води та 2 паспорти лічильника гарячої води, які надав ОСОБА_50 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_51 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Поряд з цим, ОСОБА_7 18.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти Minomess - лічильники холодної та гарячої води (№ У 546-05), який надала ОСОБА_52 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорти Minomess - лічильників холодної та гарячої води (№ У 546-05), який надала ОСОБА_53 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_54 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

29.09.2014 року ОСОБА_7 у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий 20810646.00.00-01), які надала ОСОБА_55 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника холодної води (крильчастий 20810646.00.00-01) та паспорт лічильника гарячої води (крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002 ПС), які надала ОСОБА_56 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_55 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Серед іншого, ОСОБА_7 15.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС), які надав ОСОБА_57 .Огли з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника гарячої води та паспорт лічильника холодної води, які надав ОСОБА_58 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_59 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В подальшому, ОСОБА_7 21.08.2014 рок у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС), які надала ОСОБА_60 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала ОСОБА_61 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_60 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Крім того, ОСОБА_7 10.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС), які надав ОСОБА_62 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надав ОСОБА_63 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_64 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 200 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Також, ОСОБА_7 10.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС), які надала ОСОБА_65 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» підробив паспорт лічильника гарячої води, та паспорт лічильника холодної води, які надала ОСОБА_66 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_67 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

В свою чергу, ОСОБА_7 01.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників холодної та гарячої води, які надав ОСОБА_68 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної ВИАД 2.833.002 ПС та паспорт лічильника гарячої води крильчастий (Minomess-UA АЛЗА.407223.001 ПС), які надав ОСОБА_69 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_70 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Поряд з цим, ОСОБА_7 11.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ГМЮИ.407262.004.ПС), які надав ОСОБА_71 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надав ОСОБА_72 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_73 , який був ним введений в оману, грошові кошти в сумі 150 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

26.09.2014 року ОСОБА_7 у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив керівництва з експлуатації лічильника води (крильчастого МБФИ.407262.000 КЕ), які надала ОСОБА_74 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» 2 керівництва з експлуатації лічильника холодної води та 2 керівництва з експлуатації лічильника гарячої води , яі надала ОСОБА_75 ..

Після цього, в цей же день у денний час доби, ОСОБА_7 , за незаконне надання послуг з повірки лічильників холодної та гарячої води, отримав від ОСОБА_74 , яка була ним введена в оману, грошові кошти в сумі 300 грн., повторно заволодівши таким чином вказаними грошовими коштами.

Серед іншого, ОСОБА_7 18.09.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорт Minomess - лічильник холодної та гарячої води (№ У 546-05), який надав ОСОБА_76 з метою повірки лічильників води для подальшого використання та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт Minomess - лічильник холодної води (№ У 546-05) та паспорт Minomess - лічильник гарячої води (№ У 546-05), які надав ОСОБА_77 ..

В подальшому, ОСОБА_7 07.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий ІП.19.02.00.000 ПС), які надав ОСОБА_78 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надав ОСОБА_79 ..

Крім того, ОСОБА_7 20.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив паспорти лічильників води (крильчастий Minomess-UA АЛЗА.407223.001 ПС), які надала ОСОБА_80 з метою повірки лічильника води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ , вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» паспорт лічильника холодної води та паспорт лічильника гарячої води, які надала ОСОБА_81 ..

Також, ОСОБА_7 17.08.2014 року у денний час доби, діючи з корисливих спонукань, шляхом введення в оману, повторно підробив керівництво з експлуатації лічильників холодної та гарячої води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ) напис кульковою ручкою «вул. Березняківська 34-Б кв. 33», яке надав ОСОБА_82 з метою повірки лічильників води для подальшого використання, та перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, повторно завіривши раніше підшуканим завідомо підробленим повірочним тавром з відтиском «ПТ 1Я4 3» керівництво з експлуатації лічильників гарячої води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ) та керівництво з експлуатації лічильників холодної води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ), які надав ОСОБА_83 ..

При цьому, з докладних описів проведених експертом досліджень та зроблених за їх результатами обгрунтованих висновків, що містяться у:

висновку експерта № 540/тдд від 25.11.2014 року слідує, що відбитки печатки «ПТ 1Я4 4», надані інженером з метрології другої категорії відділу № 24 ДП «Укрметртестстандарт» ОСОБА_84 , проставлено не печаткою «ПТ 1Я4 3», вилученою у ОСОБА_7 ;

висновку експерта № 605/тдд від 28.11.2014 року убачається, що відбитки печатки «ПТ 1Я4 3»: в керівництві з експлуатації лічильника води (крильчастий СВК-1,5 МИКН.407223.001КЕ) напис олівцем « АДРЕСА_2 », в паспорті лічильників холодної та гарячої води (крильчасті Unimag TU4) напис олівцем « АДРЕСА_3 », в паспорті лічильників води (крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002 ПС) напис олівцем « АДРЕСА_4 », в керівництві з експлуатації лічильників холодної та гарячої води (крильчасті E-T 1,5 U) напис олівцем « АДРЕСА_5 », в паспорті лічильника води (GROS одноструйний крильчатий ETR-UA АЛЗА. 407223.002 ПС) напис олівцем « АДРЕСА_6 », в гарантійному свідоцтві на лічильник води (DNN (E-T) QN 1,0; DNN (E-T) QN 1,5 0198853406) напис олівцем « АДРЕСА_7 », в керівництві з експлуатації лічильників холодної та гарячої води (крильчасті Е-Т 1,5 U) напис кульковою ручкою «Западня-49», в паспорті лічильників холодної та гарячої води (METRON однострунні крильчасті JS) напис кульковою ручкою «вул. Алма-Атинская д. 70 кв. 76», проставлені наданою для дослідження печаткою «ПТ 1Я4 3», яка була вилучена у ОСОБА_7 ;

відповідно до висновку експерта № 46 від 11.01.2015 року відбитки печатки «ПТ 1Я4 3»: в паспорті лічильників холодної та гарячої води («Minol international Gmbh Co. KG» Германия № У 546-05) напис кульковою ручкою «ХВС 00000015», в паспорті лічильників холодної та гарячої води («Minol international Gmbh Co. KG» Германия № У 546-05) напис кульковою ручкою «ХВС 00000028», в паспорті лічильників холодної та гарячої води («Minol international Gmbh Co. KG» Германия № У 546-05) напис кульковою ручкою «ГВС 00000052», в паспорті лічильників холодної та гарячої води («Minol international Gmbh Co. KG» Германия № У 546-02) напис олівцем « АДРЕСА_8 », в паспорті лічильників холодної та гарячої води (Zenner крильчатий ETK-AM ETW-AM) напис олівцем « АДРЕСА_9 », в паспорті лічильників холодної та гарячої води (крильчастий ЛК-15Х ЛК-15Г) напис олівцем « АДРЕСА_10 », проставлені наданою для дослідження печаткою «ПТ 1Я4 3», яка була вилучена у ОСОБА_7 ;

висновку експерта № 610 від 14.04.2015 року випливає, що відтиски круглої печатки «ПТ 1Я4 4» в паспорті лічильника води (крильчастий ETR-UA АЛЗА.407223.002ПС) напис олівцем « АДРЕСА_11 », в паспорті лічильника холодної та гарячої води (крильчастий ЕТК-U ІП.19.02.00.000.ПС) напис кульковою ручкою « АДРЕСА_12 », в паспорті лічильника холодної та гарячої води (крильчастий КВМ-U ІП.19.02.03.000.ПС) напис кульковою ручкою « АДРЕСА_13 », в паспорті лічильника води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002ПС) напис кульковою ручкою «вул. Курнатовського 17-Б кв. 113», в паспорті лічильника холодної та гарячої води (крильчастий КВМ-U ІП.19.02.03.000.ПС) напис кульковою ручкою «вул. Запорожця 3 кв. 12», в паспорті лічильника води (крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002ПС) напис кульковою ручкою «вул. Празька 21/2 кв. 80», в паспорті лічильника води (крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002ПС) напис кульковою ручкою «бул. Перова 48 кв. 158», в паспорті лічильника холодної та гарячої води (крильчастий КВМ-U ІП.19.02.03.000.ПС) напис кульковою ручкою «вул. А. Атинська 95 кв. 8», нанесені не печаткою ДП «Укрметртестстандарт» «ПТ 1Я4 4» експериментальні відтиски якої надані на дослідження;

згідно висновку експерта № 611 від 17.04.2015 року, відбитки печатки «ПТ 1Я4 3»: в паспорті лічильника води крильчастий КВ-1,5 ПБВИ.407223.002 ПС напис кульковою ручкою «вул. А. Атинська, 99/2 кв. 2», в керівництві з експлуатації лічильників холодної та гарячої води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ) напис кульковою ручкою «вул. Запорожця 4 кв. 66», в керівництві з експлуатації лічильників холодної та гарячої води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ) напис кульковою ручкою «вул. Запорожця 4 кв. 66», в паспорті лічильника води серії ААВ № 006233 напис кульковою ручкою «Харківське шосе 5/1 кв. 18», в паспорті лічильника води (крильчастий Minomess-UA АЛЗА.407223.001 ПС) напис кульковою ручкою «вул. Будівельників 8-А кв. 62», в паспорті лічильника води серії ААБ № 001496 напис кульковою ручкою «вул. Алма-Атинська 66 кв. 10», в керівництві з експлуатації 731.615.000 КЕ крильчасті Е-Т 1,5 U напис кульковою ручкою «пр-т Алішера Навої 82 кв. 27», в паспорті лічильника води крильчастий ETK-U (ІП.19.02.00.000.ПС) напис кульковою ручкою «вул. Курнатовського 11-А кв. 77», в паспорті лічильника води крильчастий КВ-1,5 (ПБВИ.407223.002.ПС) напис кульковою ручкою « АДРЕСА_14 », в технічному паспорті прибору № 0343446906 напис кульковою ручкою «б-р Перова 22 кв. 80», в технічному паспорті прибору № 0198078906 напис кульковою ручкою «пр-т А.Навої 57 кв. 33», в паспорті лічильника води крильчастого КВ-1,5 ПБВИ. НОМЕР_5 напис кульковою ручкою « АДРЕСА_15 », в паспорті лічильника води крильчастого ETR-UA АЛЗА. НОМЕР_5 напис кульковою ручкою «вул. Х.Шосе 2-Б кв. 24», в паспорті Minomess - лічильник холодної та гарячої води № У 546-05 напис кульковою ручкою «вул. Алма-Атинська 109-А кв. 127», в паспорті лічильника води крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС напис кульковою ручкою « АДРЕСА_16 », в паспорті лічильника води крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС напис кульковою ручкою « АДРЕСА_17 », в паспорті лічильника води крильчастий ETR-UA АПАВ.407223.002 ПС напис кульковою ручкою « АДРЕСА_18 », в паспорті лічильника води крильчастий ETR-UA АЛЗА.407223.002 ПС напис кульковою ручкою «вул. А. Атинська, 64-А кв. 17», в паспорті лічильника холодної та гарячої води ВИАД 2.833.002 ПС напис кульковою ручкою «вул. Березняківська 16-А кв. 110», в паспорті лічильника води крильчастий ГМЮИ.407262.004.ПС напис кульковою ручкою «вул. А. Атинська, 39-В кв. 55», в керівництві з експлуатації лічильника води крильчастого МБФИ.407262.000 КЕ напис кульковою ручкою «вул. С. Лазо 5-Б кв. 88», в паспорті Minomess - лічильник холодної та гарячої води № У 546-05 напис кульковою ручкою «вул. Алма-Атинська 66 кв. 84», в паспорті лічильника води (крильчастий ІП.19.02.00.000 ПС) напис кульковою ручкою «бул. Верховної Ради 22 кв. 2», в паспорті лічильника води (крильчастий Minomess-UA АЛЗА.407223.001 ПС) напис кульковою ручкою «вул. Х.Шосе 2-Б кв. 7», в керівництві з експлуатації лічильників холодної та гарячої води (крильчастий МБФИ.407262.000 КЕ) напис кульковою ручкою «вул. Березняківська 34-Б кв. 33» проставлені наданою для дослідження печаткою «ПТ 1Я4 3», яка була вилучена у ОСОБА_7 .

В свою чергу, ОСОБА_7 , який згідно наказу № 1 від 01.06.2009 та виписки з протоколу № 3/5 Загальних зборів засновників ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» від 01.06.2013 року призначений на посаду директора ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» (ЄДРПОУ 33884354), будучи службовою особою, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи.

Зокрема, будучи директором ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» ОСОБА_7 , відповідно до статуту ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» наділений повноваженнями: згідно з пунктом 6.2 розділу 6 «Управління товариством»: органами управління товариства є загальні збори його учасників і виконавчий орган; згідно з пунктом 8.2 розділу 8 «Виконавчий орган товариства»: виконавчим органом товариства є директор; згідно з пунктом 8.3 розділу 8 «Виконавчий орган товариства»: директор товариства без доручення діє від імені товариства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує адміністрацію товариства і вирішує інші питання діяльності товариства.

Згідно статті 62 Закон України «Про господарські товариства»: у товаристві з обмеженою відповідальністю створюється виконавчий орган: колегіальний або одноособовий. Дирекцію очолює директор. Членами виконавчого органу можуть бути також і особи, які не є учасниками товариства; дирекція вирішує усі питання діяльності товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції загальних зборів учасників. Загальні збори учасників товариства можуть винести рішення про передачу частини повноважень, що належать їм, до компетенції дирекції; генеральний директор має право без довіреності виконувати дії від імені товариства. Інші члени дирекції також можуть бути наділені цим правом.

Тобто, враховуючи вищевикладені положення Закону України «Про господарські товариства» та статуту товариства, ОСОБА_7 наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на підприємстві ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» та саме він несе відповідальність, передбачену законодавством України, будучи директором підприємства.

Так, 08.09.2014року, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 08.09.2014 року, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості.

Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_11 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 200607005602 242,412 куб.м.; ГВ-№ 200607010809 136,068 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_11 .

Згідно висновку експерта № 3/тдд від 20.01.2015 підпис, який розташований в правому верхньому куті акта на опломбування лічильників води від 08.09.2014, виконаний ОСОБА_7 .

Крім того, 09.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 09.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_85 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 06/1178401 107,354 куб.м.; ХВ-№ 06/1178391 463,531 куб.м.; ГВ-№ 06/1124814 296,241 куб.м.; ГВ-№ 06/1124815 154,273 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_14 .

Крім того, 16.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 16.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_12 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 07091182 427,500 куб.м.; ГВ-№ 07091421 113,123 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_12 .

Крім того, 17.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 17.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_82 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 7141802 299,223 куб.м.; ГВ-№ 7181268 235,233 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_86 .

Крім того, 17.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 17.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_87 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 20090301475 165,013 куб.м.; ГВ-№ 20090312373 100,098 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_88 ..

Крім того, 17.10.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 17.10.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_89 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 3196671 808,968 куб.м.; ГВ-№ 3194094 788,708 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_90 .

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що 15.10.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 15.10.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_91 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 02743655 1057,378 куб.м.; ГВ-№ 02739566 826,541 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_92 ..

Крім того, 15.10.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 15.10.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_20 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 240996-06 317,875 куб.м.; ГВ-№ 250338-06 107,537 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_20 .

Крім того, 20.10.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 20.10.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_21 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 200702004345 147,398 куб.м.; ГВ-№ 200701033138 42,673 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_21 .

Крім того, 16.10.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 16.10.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_93 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 224065-06 660,104 куб.м.; ГВ-№ 137881-06 572,508 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_94 .

Крім того, 15.10.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому. завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 15.10.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_24 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 20100201511 160,415 куб.м.; ГВ-№ 20090922039 135,641 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_24 .

Крім того, 09.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 09.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_26 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 360853 846,303 куб.м.; ГВ-№ 178455 302,220 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_26 .

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що 18.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 18.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_52 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 07/1303297 209,730 куб.м.; ГВ-№ 07/1235210 108,636 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_53 ..

Крім того, 19.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 19.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_46 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 439282 332,381 куб.м.; ГВ-№ 424952 511,578 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_95 .

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що 26.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 26.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_43 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 0198650406 193,738 куб.м.; ГВ-№ 0198078906 300,203 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_96 .

Крім того, 23.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 23.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_38 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 20090902375 591,316 куб.м.; ГВ-№ 120855 226,805 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_39 .

Крім того, 18.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 18.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_97 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ-№ 09240217 475,350 куб.м.; ГВ-№ 6360616 213,204 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_98 .

Крім того, 07.08.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 07.08.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_99 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 4259176 993,107 куб.м.; ГВ-№ 4765514 614,409 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_100 .

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що 19.09.2014, у денний час доби, перебуваючи в офісі ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», що розташований за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, діючи умисно та усвідомлюючи протиправність своїх дій, ОСОБА_7 склав та в подальшому, завіривши своїм підписом, видав акт на опломбування лічильників води (пломбіровка безкоштовно) від 19.09.2014, внісши до його змісту завідомо неправдиві відомості. Відповідно до вказаного акту, який був складений представником ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд» - керівником ОСОБА_7 та представником «Замовника» - ОСОБА_20 , в квартирі «Замовника» опломбовані лічильники ХВП і ГВП після держповірки та показники лічильників на момент опломбування слідуючи: ХВ- № 9087850 316,680 куб.м.; ГВ-№ 9058695 150,262 куб.м.

В подальшому ОСОБА_7 підписав вказаний акт на опломбування лічильників води, тим самим склав завідомо неправдивий офіційний документ, шляхом внесення неправдивих відомостей та видав ОСОБА_27 .

При цьому, з докладних описів проведених експертом досліджень та зроблених за їх результатами обгрунтованих висновків, що містяться у висновку № 233/тдд від 22.04.2015 року убачається, що підписи, які розташовані в правому верхньому куті актів на опломбування лічильників води від 19.09.2014 року (замовник ОСОБА_27 ), від 07.08.2014 року (замовник ОСОБА_99 ), від 18.09.2014 року (замовник ОСОБА_97 ), від 23.09.2014 року (замовник ОСОБА_38 ), від 26.09.2014 року (замовник ОСОБА_43 ), від 19.09.2014 року (замовник ОСОБА_46 ), від 18.09.2014 року (замовник ОСОБА_52 ), від 09.09.2014 року (замовник ОСОБА_26 ), від 15.10.2014 року (замовник ОСОБА_101 ), від 16.10.2014 року (замовник ОСОБА_93 ), від 20.10.2014 року (замовник ОСОБА_21 ), від 15.10.2014 року (замовник ОСОБА_20 ), від 15.10.2014 року (замовник ОСОБА_91 ), від 15.10.2014 року (замовник ОСОБА_91 ), від 17.09.2014 року (замовник ОСОБА_87 ), від 17.09.2014 року (замовник ОСОБА_82 ), виконані ОСОБА_7 ; з висновку експерта № 3/тдд від 20.01.2015 року випливає, що підписи, які розташовані в правому верхньому куті актів на опломбування лічильників води від 16.09.2014 року, від 09.09.2014 року та від 08.09.2014 року, виконані ОСОБА_7 .

Будучи допитаним в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_7 свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України, визнав повністю, дав покази, підтвердив обставини скоєння кримінальних правопорушень, викладених в установочній частині вироку, щиро розкаявся у вчиненому.

Також обвинувачений з власного боку негативно оцінив свої протиправні дії, пообіцяв у подальшому не порушувати закон за жодних умов, адже за період, який пройшов з дня вчинення злочину, він повністю переоцінив своє життя, життєві цінності, зрозумів, що нічого важливішого для себе у цьому житті не має, ніж своє самовиховання та утримання своєї родини.

Крім повного визнання своєї вини у вчиненні кримінальних правопорушень, ОСОБА_7 просив суд визнати недоцільним дослідження доказів, так як повністю погоджуються з досудовим розслідуванням справи/провадження.

Покази обвинуваченого ОСОБА_7 під час досудового слідства і в судовому засіданні послідовні і логічні, а тому не викликають сумнівів суду у правильності розуміння ним змісту обставин кримінальних правопорушень, добровільності та істинності його позицій.

За таких обставин, суд переконавшись, що учасники процесу, вірно розуміють зміст обставин провадження, відсутності сумнівів в добровільності їх позицій, у відповідності до вимог ч. 3 ст. 349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, обмежившись допитом обвинуваченого, потерпілих в частині, цивільного позову та думки, щодо імовірної та необхідної для обвинуваченого міри покарання, дослідженням, зібраних досудовим слідством матеріалів, що характеризують його особу, тих, що стосуються вирішення питання про долю речових доказів, а також інших доказів, в яких викладені та посвідчені відомості, що мають значення для встановлення фактів і обставин даного кримінального провадження, зокрема висновками експертів з метою вирішення питань передбачених ст. 124 КПК України та інших.

Зокрема, будучи допитаними з дотриманням правил, передбачених частиною другою, третьою, п`ятою-чотирнадцятою статті 352 КПК України, у судовому засіданні та попередженими про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання потерпілі ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , кожен окремо, підтвердили суду обставини скоєння кримінальних правопорушень, викладених в установочній частині вироку, які стосуються кожного з них. В частині призначення покарання обвинуваченому, враховуючий його вік та обставини вчинення злочинів, на позбавленні волі в умовах ізоляції не наполягали, заявлені позовні вимоги викладені в цивільних позовах підтримали у повному осбязі, просили задовольнити.

Враховуючи наведене, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінальних проваджень, однак у межах ч. 3 ст. 349 КПК України, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ, що наявний у провадженні, з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку, приходить до висновку про повну доведеність вини обвинуваченого ОСОБА_7 у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів) передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 366, за обставин, встановлених судом.

Тож, суд кваліфікує дії обвинуваченого ОСОБА_7 : за ч. 1 ст. 358 КК України, оскільки він своїми умисними діями вчинив підроблення іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством і який надає права, з метою використання його як підроблювачем; за ч. 3 ст. 358 КК України, оскільки він своїми умисними діями повторно вчинив підроблення іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством і який надає права, з метою використання його як підроблювачем; за ч. 1 ст. 190 КК України, оскільки він своїми умисними діями вчинив заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство); за ч. 2 ст. 190 КК України, оскільки він своїми умисними діями вчинив повторне заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) та за ч. 1 ст. 366 КК України, адже він вчинив складання та видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Вирішуючи питання про обрання міри покарання обвинуваченому ОСОБА_7 , суд, відповідно до ст. 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень (злочинів), особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують його покарання.

Те, що згідно ст. 50 КК України, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Так, обставинами, що пом`якшують покарання ОСОБА_7 є щире каяття, відшкодування матеріальної шкоди потерпілим ОСОБА_102 , ОСОБА_103 , ОСОБА_104 , ОСОБА_62 , ОСОБА_60 , ОСОБА_55 , ОСОБА_54 , ОСОБА_105 , ОСОБА_40 , ОСОБА_31 , ОСОБА_106 , ОСОБА_29 , ОСОБА_28 , ОСОБА_27 , ОСОБА_26 , ОСОБА_13 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , ОСОБА_16 , ОСОБА_12 , ОСОБА_24 , ОСОБА_21 , ОСОБА_19 , ОСОБА_25 , ОСОБА_107 .

Обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_7 , відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

Також, суд враховує, що обвинувачений ОСОБА_7 на обліку у лікаря-психіатра та лікаря нарколога не перебуває, має постійне місце реєстрації, позитивну характеристику за місцем проживання, невстановленість судом наявності зв`язків з антигромадськими елементами, спосіб життя (директор ТОВ «НВПБО «Укртеплобуд», одружений, раніше судимий, вік, стать, стан здоров`я), що свідчить про те, що оточуюча його обстановка у сім`ї та побуті, виражає допустимі соціальні зв`язки; позицію потерпілих ОСОБА_67 , ОСОБА_103 , ОСОБА_70 , ОСОБА_62 , ОСОБА_60 , ОСОБА_55 , ОСОБА_54 , ОСОБА_51 , ОСОБА_40 , ОСОБА_31 , ОСОБА_108 , ОСОБА_29 , ОСОБА_28 , ОСОБА_27 , ОСОБА_26 , ОСОБА_13 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , ОСОБА_16 , ОСОБА_12 , ОСОБА_24 , ОСОБА_21 , ОСОБА_19 , ОСОБА_25 , ОСОБА_73 , щодо необхідної міри покарання; ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень (злочинів), а саме: їх класифікацію за ст. 12 КК України, особливості й обставини вчинення: форму вини, мотиви і мету, способи, стадії вчинень, характер і ступінь тяжкості наслідків, що настали; поведінку під час та після вчинення злочинних дій, та вважає, за необхідне призначити покарання за статтей 190, 358, 366 КК України у виді штрафу та обмеження волі, з урахуванням даних про особу винного й обставин, що пом`якшують і обтяжують покарання, також кількість злочинів, що входять до сукупності, форму вини й мотиви вчинення кожного з них, тяжкість їх наслідків, вид сукупності (реальна чи ідеальна), шляхом їх часткового складання згідно ч. 1 ст. 70 КК України, та призначити кожне з них, відповідно до ст. 72 та пункту 22 постанови Пленуму Верховного Суду України № 7 від 24 жовтня 2003 року «Про практику призначення судом кримінального покарання», до самостійного виконання, оскільки останні складанню між сообою не підлягають, зі звільненнявід відбування основного покаранняу виді обмеження воліз випробуванням, у відповідності до вимог ст. 75 КК України та покладенням обов`язків з числа ст. 76 КК України.

Про можливість належної соціалізації особи та допустиму репутацію свідчить невстановленість судом наявності зв`язків з антигромадськими елементами, спосіб життя (невстановленість зловживання алкогольними напоями, наркотичними засобами), наявність на утриманні членів родини, які у розумінні Сімейного Кодексу України, являються учасниками сімейних правовідносин з останнім, часткове відшкодування шкоди потерпілим, конкретні обставини, що характеризують поведінку винної особи до вчинення караних діянь, пов`язані з вчиненням правопорушень, після вчинення діянь, індивідуальні властивості особи: стать, вік, стан здоров`я, родинний стан, характер вчинених кримінальних правопорушень та відсутність за їх результатами будь-яких непомірних наслідків для інтересів суспільства, які б безумовно превалювали над принципом поваги до свободи особистості і дали б змогу суду прийти до висновку про необхідність призначення більш суворого покарання та оскільки суд переконаний, що відповідно до вимог ч. 2 ст. 65 КК України, дана міра покарання є достатньою для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів (кримінальних правопорушень).

При вирішенні цивільних позовів ОСОБА_13 , ОСОБА_4 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_21 , ОСОБА_20 , ОСОБА_19 , ОСОБА_18 , ОСОБА_109 , ОСОБА_110 , ОСОБА_111 , ОСОБА_112 , ОСОБА_113 , ОСОБА_114 , ОСОБА_115 , ОСОБА_116 , ОСОБА_117 , ОСОБА_118 , ОСОБА_119 , ОСОБА_120 , ОСОБА_121 , ОСОБА_122 , ОСОБА_123 , ОСОБА_124 , ОСОБА_125 , ОСОБА_126 , ОСОБА_29 , ОСОБА_28 , ОСОБА_27 , ОСОБА_26 до ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочином (кримінальним правопорушення), суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має прав пред`явити цивільний позов до обвинуваченого.

Відповідно до ст. 1166 ЦК України, що кореспондується з нормами ст. 1177 ЦК України, майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Цивільний відповідач та його захисник цивільні позови про відшкодування матеріальної шкоди визнали в частині, яка не є відшкодованою, а моральну шкоду не визнали, враховуючи відсутність правових підстав для її відшкодування.

Також захисник цивільного відповідача зазначив, що за період судового розгляду провадження обвинуваченим було добровільно відшкодовано цивільним позивачам матеріальну шкоду в наступних розмірах: ОСОБА_4 200 грн., ОСОБА_40 300 грн., ОСОБА_102 - 150 грн., ОСОБА_21 150 грн., ОСОБА_31 150 грн., ОСОБА_55 150 грн., ОСОБА_103 300 грн., ОСОБА_26 150 грн., ОСОБА_24 300 грн., ОСОБА_30 200 грн., ОСОБА_29 150 грн., ОСОБА_27 150 грн., ОСОБА_62 200 грн., ОСОБА_5 150 грн., ОСОБА_11 150 грн., ОСОБА_12 150 грн., ОСОБА_28 400 грн., ОСОБА_16 300 грн., ОСОБА_127 150 грн., ОСОБА_25 150 грн., ОСОБА_13 200 грн., ОСОБА_54 150 грн., ОСОБА_49 200 грн., ОСОБА_68 150 грн., ОСОБА_60 200 грн., ОСОБА_19 150 грн.

Статтею 60 ЦПК України передбачено, що кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу.

Так, частиною першою статті 61 ЦПК України визначено, що обставини, визнані сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі, не підлягають доказуванню.

Таким чином, з урахуванням виплачених цивільним відповідачем цивільним позивачам сум задваних збитків, у задоволенні цивільних позовів ОСОБА_67 , ОСОБА_74 , ОСОБА_70 , ОСОБА_62 , ОСОБА_60 , ОСОБА_55 , ОСОБА_54 , ОСОБА_51 , ОСОБА_40 , ОСОБА_31 , ОСОБА_108 , ОСОБА_29 , ОСОБА_28 , ОСОБА_27 , ОСОБА_26 , ОСОБА_13 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , ОСОБА_16 , ОСОБА_12 , ОСОБА_24 , ОСОБА_21 , ОСОБА_19 , ОСОБА_25 , ОСОБА_73 та застосуванні заходів їх забезпечення слід відмовити, у зв`язку з повним відшкодуванням завданої шкоди.

Цивільні позови ОСОБА_59 на суму 300 грн., ОСОБА_48 150 грн., ОСОБА_43 150 грн., ОСОБА_38 200 грн., ОСОБА_37 300 грн., ОСОБА_14 300 грн., ОСОБА_15 150 грн., ОСОБА_22 150 грн., ОСОБА_23 300 грн., ОСОБА_20 150 грн., ОСОБА_18 150 грн., враховуючи їх визання у повному обсязі цивільним відповідачем, слід задовольнити.

Цивільний позов ОСОБА_4 про стягнення 200 грн. матеріальної шкоди задоволенню не підялагає, оскільки 05.06.2015 року цивільним відповідачам добровільно відшкодовано.

Разом з тим, вирішуючи питання про розмір відшкодування моральної шкоди потерпілій ОСОБА_4 , суд враховує, за яких обставин і якими діями вона завдана, яким є ступень вини заподіювача, в якій грошовій сумі потерпіла вказує на пов`язані з нею втрати та з чого при цьому виходить.

В судовому засіданні судом було встановлено, що потерпілій/цивільному позивачу було завдано моральну (немайнову) шкоду, яка полягає у сильних душевних стражданнях, які довелося пережити, а саме: стрес, страх, шок, образу, тривогу, емоційну напругу.

У відповідності з ч. 4 ст. 23 ЦК України, моральна шкода відшкодовується незалежно від майнової шкоди, яка підлягає відшкодуванню, та не пов`язана з розміром цього відшкодування.

За таких обставин суд, враховуючи думку учасників процесув частині наявності моральної (немайнової) шкоди у потерпілої, яка була завдана кримінальним правопорушенням (злочином), визначає розмір такої шкоди з урахуваннямхарактерутаобсягу страждань (фізичних, душевних,психічнихтощо),яких зазнав позивач, характеру немайнових втрат (їх тривалості, можливості відновлення), стануздоров`я потерпілої,тяжкість вимушених змін у життєвих і виробничих стосунках, часу та зусиль, необхідних для відновлення попереднього стану та з урахуванням інших обставин, виходячиіззасадрозумності,виваженостіта справедливості, й вважає за необхіднестягнути зобвинуваченого на користь потерпілої/цивільногопозивача300 гривень.

Щодо вжиття заходів забезпечення цивільного позову, про які клопотали цивільні позивачі у позовних заяв, то у їх застосуванні слід відмовити, враховуючи не доведення останніми підстав та умов застосування регламентованих ст. ст. 151, 152 ЦПК України, ст. 128 КПК України.

За цивільним позовом ОСОБА_32 про відшкодування матеріальної шкоди у сумі 150 грн. провадження підягає закриттю на підставі ст. 128 КПК України та п. 6 ч. 1 ст. 205 ЦК України, у зв`язку з і смертю останнього, що підтверджується свідоцтвом про смерть виданим органом державної реєстрації актів цивільного стану, відділу реєстрації смерті у м. Києві від 23.04.2015 року № 7130.

Запобіжний захід ОСОБА_7 , як захід забезпечення кримінального провадження, у вигляді особистого зобов`язання, враховуючи вимоги ст.ст. 177, 178 КПК України, слід залишити без змін до набрання вироком законної сили.

Накладений арешт на майно ухвалою слідчого судді Дніпровського районного суду м. києва від 06.02.2015 року, у відповідності до ст. 174 КПК України, слід скасувати.

Питання процесуальних витрат у провадженні суд вирішує відповідно до ст. 124 КПК України.

Питання речових доказів у кримінальному проваджені вирішено, згідно положень ст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 368-371, 373-374, 376 КПК України, суд, -

у х в а л и в :

ОСОБА_7 визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів) передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України та призначити покарання:

? за ч. 1 ст. 190 КК України - у виді штрафу на користь держави у розмірі 40 (сорока) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 680 гривень;

? за ч. 2 ст. 190 КК України - у виді штрафу на користь держави у розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 гривень;

? за ч. 1 ст. 358 КК України - у виді штрафу на користь держави у розмірі 50 (п`ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень;

? за ч. 3 ст. 358 КК України - у виді 2 (двох) років обмеження волі;

? за ч. 1 ст. 366 КК України - у виді штрафу на користь держави у розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 гривень, з позбавленням права обіймати посади пов`язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціми строком на 1 (один) рік.

Згідно ч. 1 ст. 70 КК України та положень ст. 72 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань остаточно призначити ОСОБА_7 покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі та штрафу на користь держави у розмірі 250 (двохсот п`ятидесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 4250 гривень, з позбавленням права обіймати посади повязані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціми строком на 1 (один) рік, які виконувати самостійно.

На підставі ст. 75 КК України, звільнити ОСОБА_7 від відбування основного покарання у виді обмеження волі з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Згідно ст. 76 КК України, покласти на ОСОБА_7 обов`язки: повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання та роботи, періодично з"являтись для реєстрації до кримінально-виконавчої інспекції.

Запобіжний захід ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вигляді особистого зобов`язання, за адресою: АДРЕСА_1 , з зобов`язанням прибувати за кожною вимогою до суду, - залишити без змін до набрання вироком законної сили.

Цивільні позови ОСОБА_14 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_115 , ОСОБА_119 , ОСОБА_120 , ОСОБА_122 , ОСОБА_123 , ОСОБА_15 , ОСОБА_20 , ОСОБА_18 до ОСОБА_7 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином (кримінальним правопорушення) - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_14 300 (триста) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_22 150 (сто п`ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_23 300 (триста) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_115 300 (триста) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_119 150 (сто п`ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_120 150 (сто п`ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_122 200 (двісті) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_123 300 (триста) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_15 150 (сто п`ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_20 150 (сто п`ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_18 150 (сто п`ятдесят) гривень.

Цивільний позов ОСОБА_4 до ОСОБА_7 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої злочином (кримінальним правопорушенням) задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_4 300 (триста) гривень моральної шкоди.

В іншій частині у задоволенні цивільного позову відмовити.

У задоволенні цивільних позовів ОСОБА_13 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_16 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_21 , ОСОБА_19 , ОСОБА_110 , ОСОБА_111 , ОСОБА_112 , ОСОБА_113 , ОСОБА_114 , ОСОБА_116 , ОСОБА_117 , ОСОБА_118 , ОСОБА_121 , ОСОБА_125 , ОСОБА_126 , ОСОБА_29 , ОСОБА_28 , ОСОБА_109 , ОСОБА_26 до ОСОБА_7 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином (кримінальним правопорушення), - відмовити.

Провадження у справі за цивільним позовом ОСОБА_124 до ОСОБА_7 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином (кримінальним правопорушення), - закрити.

У задоволенні заяв ОСОБА_13 , ОСОБА_4 , ОСОБА_11 , ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_21 , ОСОБА_20 , ОСОБА_19 , ОСОБА_18 , ОСОБА_109 , ОСОБА_110 , ОСОБА_111 , ОСОБА_112 , ОСОБА_113 , ОСОБА_114 , ОСОБА_115 , ОСОБА_116 , ОСОБА_117 , ОСОБА_118 , ОСОБА_119 , ОСОБА_120 , ОСОБА_121 , ОСОБА_122 , ОСОБА_123 , ОСОБА_124 , ОСОБА_125 , ОСОБА_126 , ОСОБА_29 , ОСОБА_28 , ОСОБА_27 , ОСОБА_26 про застосування заходів забезпечення цивільних позовів - відмовити.

Арешт накладений ухвалою слідчого судді Дніпровського районного суду м. Києва від 06.02.2015 року, на майно, а саме: телефон-факс чорного кольору марки Panasonic KX-FC966 разом з двома телефонними трубками; принтер-ксерокс марки Brother DCP-70700WR; монітор чорного кольору марки Philips; монітор чорного кольору марки Asus разом з клавіатурою та комп`ютерною мишкою марки Togitech; принтер чорного кольору марки Laser Jet M1132 MFP; телефон сірого кольору Panasоnic; ксерокс НР марки Laser Jet Pro CM 1415 fnw cdor MFP; колонки коричневого кольору марки Kondos; 29 ключів; грамоту; візитки; деталі для печаток; два диски; фотоапарат чорного кольору марки Nikon Coolpix, два стелажі на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 40 шт.; кулер; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 10 шт.; кондиціонер марки Honda; два дерев`яні столи світло коричневого кольору; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 15 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 90 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 50 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 40 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 50 шт.; стіл дерев`яний світло коричневого кольору; крісло чорного кольору та крісло коричневого кольору; шафа дерев`яна світло коричневого кольору з приладдям; кондиціонер білого кольору марки Honda; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 250 шт.; картонні коробки з приладдям в кількості 40 шт.; стелаж на якому знаходяться дрібні деталі для ремонту водопровідних систем; чорні металеві ящики з дрібними деталями в кількості 7 шт.; картонні ящики з деталями в кількості 14 шт.; чорні металеві ящики з деталями в кількості 3 шт.; картонні ящики з деталями в кількості 2 шт., яке належить ТОВ НВПБО Укртеплобуд, - скасувати.

Стягнути з ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,на користь держави процесуальні витрати на залучення експерта для проведення експертиз у сумі 4266 гривень 18 копійок (368,94 грн. за проведення технічної експертизи; 614,90 грн. за проведення технічної експертизи; 393,12 грн. за проведення технічної експертизи; 491,92 грн. за проведення почеркознавчої експертизи; 491,92 грн. за проведення технічної експертизи; 491,04 грн. за проведення технічної експертизи; 491,04 грн. за проведення технічної експертизи; 923,30 грн. за проведення технічної експертизи).

Речові докази: печатку з відтиском «ПТ 1Я4 3» - залишити в матеріалах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014100040013495 від 7 жовтня 2014 року; грошові кошти у сумі 3124 гривень - повернути ОСОБА_7 ; решту речових доказів у рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014100040013495 від 7 жовтня 2014 року (паспорти лічильників води, керівництва з експлуатації лічильників води, технічні паспорти приборів), які визнанні такими на підставі постанови слідчого СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м.Києва ОСОБА_128 від 20.04.2015 року, - повернути їх власникам вказаним у цьому процесуальному рішенні слідчого.

Вирок може бути оскаржено протягом 30 днів з дня проголошення до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва.

Копію судового рішення негайно після його проголошення вручити обвинуваченим, прокурору, іншим учасникам судового провадження та не пізніше наступного дня після ухвалення надіслати учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

С у д д я : ОСОБА_1

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45830872
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/9177/15-к

Вирок від 23.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 27.05.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 08.05.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні