Ухвала
від 10.06.2015 по справі 757/20016/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20016/15-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши в закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про дозвіл на обшук, -

В С Т А Н О В И В :

10.06.2015 слідчий ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, погодженим заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про дозвіл на обшук.

За змістом та матеріалами клопотання, Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013110090000193, відомості про кримінальне правопорушення щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів України ОСОБА_5 , та іншими посадовими особами Міністерства доходів і зборів України за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 364?, ч. 3 ст. 368?, ч. 3 ст.209, ч. 5 ст. 191 КК України.

Установлено, що Голова Державної податкової служби України ОСОБА_5 за участю посадових осіб Міністерства доходів і зборів України, його структурних та територіальних підрозділів, працівників та службових осіб Київської філії ПАТ «АКБ «КАПIТАЛ», а також інших невстановлених слідством осіб вчинили заволодіння бюджетними коштами шляхом незаконного формування податкового кредиту з використанням підконтрольних фіктивних підприємств та безпідставного відшкодування ТОВ «Мегатерий» (код ЄДРПОУ 37956673), ТОВ «Газіновація» (код ЄДРПОУ 36177635) та ТОВ «Ексімтех» (код ЄДРПОУ 34540993) з державного бюджету коштів на загальну суму понад 3 млрд. грн.

Слідчий вказує, що на даний час досудовим розслідуванням перевіряється оперативна інформація щодо причетності службових осіб ТОВ «Українська логістична компанія ИЛС» до вчинення ймовірного злочину, а тому, виникла необхідність у проведенні обшуку приміщень даного товариства, з метою виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Також установлено, що засновником таких суб`єктів господарської діяльності як «Гепард фінанс», «Орфей інвест», «Прометей фінанс», «Метіда фінанс», «Посейдон інвест», «Прометей інвест», «Геракл фінанс», «Девкаліон фінанс», «Зевс фінанс», «Ярило інвест», які задіяні у злочинній схемі, являється ОСОБА_6 . Так, під час проведення 16.04.2014 санкціонованого обшуку у офісі ОСОБА_6 - нежитловому приміщенні будинку АДРЕСА_1 встановлено, що у вказаному приміщенні знаходиться робоче місце працівника ТОВ «Українська логістична компанія ИЛС».

Заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується клопотання, вважаю наявними підстави для задоволення клопотання.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зі змісту та матеріалів клопотання, метою зазначеного обшуку є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Наряду з цим, вважаю виправданим обмеження прав власника майна чи іншого володіння на його недоторканість в межах даного кримінального провадження.

Оцінюючи вищевказані обставини та матеріали клопотання в їх сукупності, вважаю наявними у поданих матеріалах достатні підстави для проведення обшуку.

Разом з тим, вимога клопотання про вилучення «інших речей та документів» не містить родових ознак речей та документів, а тому задоволенню не підлягає.

Таким чином, клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СГ Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 - задовольнити частково.

Надати дозвіл на обшук за адресою реєстрації ТОВ «Українська логістична компанія ИЛС»: АДРЕСА_2 з метою відшукання комп`ютерної техніки, за допомогою якої надсилалась електронна звітність до органів ДФС України, цифрових та інших носіїв інформації, фінансово-господарської документації суб`єктів господарської діяльності, задіяних у злочинній схемі, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

В задоволенні решти вимог клопотання - відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 - в матеріали судового провадження №757/20016/15-к

Примірник 2 слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 .

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45831953
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —757/20016/15-к

Ухвала від 10.06.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні