Ухвала
від 24.06.2015 по справі 757/22044/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22044/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 червня 2015 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

24 червня 2015 року до провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором у кримінальному провадженні старшим прокурором Третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в будівлі універмагу розташованому за адресою: м. Вінниця, площа Гагаріна, 2, яка на праві власності належить ЗАТ «Вінницький універмаг» (код ЄДРПОУ 01557213) за місцем здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Укрмостдорбуд» (код ЄДРПОУ 32513360) з метою відшукання та вилучення речей, предметів і документів, знарядь кримінального правопорушення, майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме: оригінали фінансово-господарських, бухгалтерських документів по взаємовідносинам ТОВ «Укрмостдорбуд» з ТОВ «Вік Груп-Інвест» та ТОВ «Мостобудівельний загін № 73» з якими укладалися договори та перераховувалися державні кошти для поставки металевих шпунтів, договори на поставку товарів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікаціями, технічної документації, акти прийому-передач, звірки розрахунків, накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, відомостей про рух коштів в рамках зазначених договорів, всіх платіжних документів на підставі яких перераховувалися кошти за вказаний товар, всю наявну технічну документацію на товар, всіх інших документів на підставі яких постачався вказаний товар (кошторис, листування, відомості про кількість та вартість товару, тощо), бухгалтерські документи (оборотно-сальдові відомості, програма 1С, інше), установчі документи, бланки, штампи та печатки підприємств, які мають ознаки фіктивності, комп`ютерна техніка інші електронні носії інформації на яких міститься зазначена інформація (документи), готівкові кошти та інші предмети і цінності здобуті злочинним шляхом.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 42014050290000020, внесеному до ЄРДР 14.03.2014 за фактами розкрадання коштів в особливо великих розмірах, зловживання владою що спричинило тяжкі наслідки та ухилення від сплати податків у великих розмірах за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до вчинення вказаних кримінальних правопорушень причетне ТОВ «Вік Груп-Інвест» та ТОВ «Укрмостдорбуд».

Встановлено, що ТОВ «Укрмостдорбуд» фактично знаходиться в будівлі універмагу за адресою: м. Вінниця, площа Гагаріна, 2, де може зберігатися фінансово-господарська документація по взаємовідносинам ТОВ «Укрмостдорбуд» з ТОВ «Вік Груп-Інвест» та ТОВ «Мостобудівельний загін № 73» з якими укладалися договори та перераховувалися державні кошти для поставки металевих шпунтів, установчі документи та печатки підприємств, які мають ознаки фіктивності, комп`ютерна техніка тощо.

З метою збирання доказів про вчинення кримінального правопорушення в ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку, оскільки відшукувані речі та документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку із якими подається дане клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а саме відомості, які містяться в них можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об`єкта нерухомого майна відомості будівля універмагу розташована за адресою: м. Вінниця, площа Гагаріна, 2 зареєстрована за ЗАТ «Вінницький універмаг» (код ЄДРПОУ 01557213).

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення імовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку, оскільки відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них знаходяться можуть бути доказами під судового розгляду.

На підставі викладеного і керуючись ст. 234, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України майору міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в будівлі універмагу розташованому за адресою: м. Вінниця, площа Гагаріна, 2, яка на праві власності належить ЗАТ «Вінницький універмаг» (код ЄДРПОУ 01557213) за місцем здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Укрмостдорбуд» (код ЄДРПОУ 32513360) з метою відшукання та вилучення речей, предметів і документів, знарядь кримінального правопорушення, майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме:

- оригінали фінансово-господарських, бухгалтерських документів по взаємовідносинам ТОВ «Укрмостдорбуд» з ТОВ «Вік Груп-Інвест» та ТОВ «Мостобудівельний загін № 73» з якими укладалися договори та перераховувалися державні кошти для поставки металевих шпунтів, договори на поставку товарів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікаціями, технічної документації, акти прийому-передач, звірки розрахунків, накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, відомостей про рух коштів в рамках зазначених договорів, всіх платіжних документів на підставі яких перераховувалися кошти за вказаний товар, всю наявну технічну документацію на товар, всіх інших документів на підставі яких постачався вказаний товар (кошторис, листування, відомості про кількість та вартість товару, тощо), бухгалтерські документи (оборотно-сальдові відомості, програма 1С, інше), установчі документи, бланки, штампи та печатки підприємств, які мають ознаки фіктивності, комп`ютерна техніка інші електронні носії інформації на яких міститься зазначена інформація (документи), готівкові кошти та інші предмети і цінності здобуті злочинним шляхом.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45832641
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/22044/15-к

Ухвала від 24.06.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні