Постанова
від 16.06.2009 по справі 2-а-13149/08/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Спр ава № 2-а-13149/08/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16червня 2009 року м. Одеса

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

головуючого судді - Глуха нчука О.В.

при секретарі - Бєлогуб М.В .

за участю: представника по зивача - Білянського Д.І. (за довіреністю)

представника ві дповідача - не з`явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Приморському районі м.Оде си до товариства з обмеженою відповідальністю «Едіал-стр ой» про припинення юридичної особи, що не пов`язано з банкр утством, -

ВСТАНОВИВ:

08.12.2008 року до Одеського ок ружного адміністративного с уду надійшов адміністративн ий позов Державної податково ї інспекції у Приморському р айоні м.Одеси з позовними вим огами проприпинення юридичн ої особитовариства з обмежен ою відповідальністю «Едіал-с трой», що не пов' язано з банк рутством.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги та просив суд за довольнити його в повному об сязі, посилаючись на обстави ни, викладені у позовній заяв і.

Відповідач до судового зас ідання не з' явився, його поз иція щодо позову не відома, ос кільки він заперечень на поз овну заяву не подав та повнов ажного представника у судове засідання не направив. Про ча с і місце розгляду справи від повідача було повідомлено на лежним чином. Відповідно до п оложень ч.8 ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру. Оскільки п овістки були направлені відп овідачу за адресою вказаною в довідці з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців т а свідоцтві про державну реє страцію, суд вважає, що вжив вс і залежні від нього заходи дл я повідомлення відповідача н алежним чином про час і місце розгляду судової справи з йо го участю та реалізації ним п рава судового захисту своїх прав та інтересів.

Крім того, в газеті «Чорно морські новини» № 60-61 (20957-20958) від 06.0 6.2009р. опубліковано оголошення про виклик товариства з обме женою відповідальністю «Еді ал-строй»як відповідача в су дове засідання 16.06.2009р.

Отже, суд вважає за можлив е розглянути справу без учас ті представника відповідача відповідно до положень ст. 128 К АС України.

Суд, дослідивши матеріали с прави та надані докази, вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

23.11.2007 року виконкомом Одесько ї міської ради була зареєстр ована юридична особа - това риство з обмеженою відповіда льністю «Едіал-строй», про що зроблено запис №15561020000029948.

Згідно довідки № 222222 від 24.11.2008 р. відповідач знаходиться на обліку в ДПІ у Приморському р айоні з 26.11.2007 року за № 43252 (а.с.8).

Пунктами 1, 2 частини 1 статт і 9 Закону України „Про систем у оподаткування" передбачено , що платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зобо в'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність пр о фінансово-господарську дія льність і забезпечувати її з берігання у терміни, встанов лені законом; подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов'я зкових платежів).

Позов ДПІ у Приморському ра йоні заявлено в порядку ст. 11 З акону України „Про державну податкову службу України”, п ункт 17 якої передбачає, що орг ани державної податкової слу жби мають право звертатися в передбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою про скасування державної реєстрації суб”єкта підприє мницької діяльності.

Згідно акту від 25.11.2008 року за № 576-1501-17 складеного головним держ податковим ревізор-інспекто ром Рижковською М.О. та головн им держподатковим ревізор-ін спектором Суворовою О.М. юрид ична особа - товариство з об меженою відповідальністю «Е діал-строй» не надає податко вої звітності до ДПІ у Примор ському районі з 26.11.2007 року (а.с.5).

Як вбачається із довідки № 6 3194/10/24-027 від 03.12.2008р., товариство з обм еженою відповідальністю «Ед іал-строй» не має заборгован ості до бюджету (а.с.6).

Відповідно до положень ч.2 с т.38 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" від 15.05.2003р. №755-ІV, одними з під став для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону є підставою дл я прийняття судового рішення про припинення юридичної ос оби.

Враховуючи вищевикладене , з урахуванням наданих доказ ів та встановлених у судовом у засіданні фактів, суд вважа є, що ДПІ у Приморському район і м.Одеси довела суду ті обста вини, на які посилалася в обґр унтування позовних вимог, во ни відповідають чинному зако нодавству, та підлягають зад оволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" с уд, який постановив рішення п ро припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцем знаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Керуючись ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003р. №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 70, 71, 79, 86, 128, 158 - 163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової і нспекції у Приморському райо ні м.Одеси до товариства з обм еженою відповідальністю «Ед іал-строй» про припинення юр идичної особи, що не пов`язано з банкрутством - задовольн ити.

Припинити юридичну о собу - товариство з обмежен ою відповідальністю «Едіал-с трой» (65014, м.Одеса, вул. Базарна, буд. 4, код ЄДРПОУ 35566090).

Копію постанови напр авити державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судову постанову про припинення юридичної особи - товариства з обмеженою ві дповідальністю «Едіал-строй ».

Зобов' язати державн ого реєстратора виконавчого комітету Одеської міської р ади створити ліквідаційну ко місію для здійснення заходів щодо припинення юридичної о соби у зв' язку з її ліквідац ією.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному пор ядку шляхом подачі в Одеськи й окружний адміністративний суд заяви про апеляційне оск арження постанови протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі відпові дно до ст. 160 КАС України - з дн я складення в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається до Одеськ ого окружного адміністратив ного суду, та одночасно її коп ія до Одеського апеляційного адміністративного суду, про тягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження.

Суддя О .В.Глуханчук

Дата ухвалення рішення16.06.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4585705
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-13149/08/1570

Постанова від 16.06.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні