Постанова
від 15.04.2009 по справі 2-а-13272/08/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2- а-13272/08/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15квітня 2009 року м. Одеса

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

головуючого судді - Глуха нчука О.В.

при секретарі - Бєлогуб М.В .

за участю: представника по зивача - Тануркова Р.Г. (за довіреністю)

представника ві дповідача - не з`явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Де ржавної податкової інспекці ї у м.Іллічівську до дочірньо го підприємства «Ді.Сі.Ес.Ай У країна ЛЛС» компанії «Діджіт ал Контрол Систем Інтернейши онал ЛТД» про припинення юри дичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

10.12.2008 року до Одеського ок ружного адміністративного с уду надійшов адміністративн ий позов Державної податко вої інспекції у м.Іллічівськ у з позовними вимогами проп рипинення юридичної особидо чірнього підприємства «Ді.Сі .Ес.Ай Україна ЛЛС» компанії « Діджітал Контрол Систем Інте рнейшионал ЛТД».

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги та просив суд за довольнити його в повному об сязі, посилаючись на обстави ни, викладені у позовній заяв і.

Відповідач до судового зас ідання не з' явився, його поз иція щодо позову не відома, ос кільки він заперечень на поз овну заяву не подав та повнов ажного представника у судове засідання не направив. В судо вому засіданні 26.02.2009 року предс тавнику позивача Дабіжі В.І. п ід розписку було надано ориг інал повістки для вручення ї ї відповідачу, але повістку а дресату вручено не було, оскі льки за юридичною адресою ві н не знаходиться, що службови м листом та повісткою про вик лик до суду.

З огляду на вищезазначене, с уд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідом лення відповідача належним ч ином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судо вого захисту своїх прав та ін тересів.

Отже, суд вважає за мо жливе розглянути справу без участі представника відпові дача відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, вваж ає, що позов підлягає задовол енню з наступних підстав.

25.04.2002 року Виконавчим комітет ом Іллічівської міської ради була зареєстрована юридична особа - дочірнє підприємст во «Ді.Сі.Ес.Ай Україна ЛЛС» ко мпанії «Діджітал Контрол Сис тем Інтернейшионал ЛТД», про що зроблено запис № 04057043Ю0010579 та п ідтверджується свідоцтвом п ро державну реєстрацію (а.с.4).

Згідно довідки про взяття н а облік платника податків до чірнє підприємство «Ді.Сі.Ес .Ай Україна ЛЛС» компанії «Ді джітал Контрол Систем Інтерн ейшионал ЛТД» взято на облік в ДПІ у м.Іллічівську з 23.05.2002 рок у за № 202156 (а.с.5).

Пунктами 1, 2 частини 1 статті 9 Закону України „Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зобо в'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність пр о фінансово-господарську дія льність і забезпечувати її з берігання у терміни, встанов лені законом; подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов'я зкових платежів).

Позов ДПІ у м.Іллічівську за явлено в порядку ст. 11 Закону У країни „Про державну податко ву службу України”, пункт 17 як ої передбачає, що органи держ авної податкової служби мают ь право звертатися в передба чених законом випадках до су дових органів із заявою про с касування державної реєстра ції суб”єкта підприємницько ї діяльності.

Відповідно до п.8.6 Порядку об ліку платників податків, збо рів (обов' язкових платежів) , затвердженого Наказом ДПА У країни № 80 від 19.02.1998р., начальнико м ДПІ у м.Іллічівську прийнят о розпорядження № 76-р від 18.11.2008р. про звернення до суду про при пинення юридичної особи дочі рнього підприємства «Ді.Сі.Е с.Ай Україна ЛЛС» компанії «Д іджітал Контрол Систем Інтер нейшионал ЛТД» (а.с. 36).

Згідно акту з питання непод ання декларацій, та інших док ументів і відомостей, пов' я заних з обчисленням і сплато ю податків і зборів більше ро ку від 18.11.2008 року за № 4058/15-01 складен ого начальником відділу адмі ністрування Савченко М.Є. та г оловним державним податкови м інспектором Грисюк Н.А. юрид ична особа - дочірнє підпри ємство «Ді.Сі.Ес.Ай Україна ЛЛ С» компанії «Діджітал Контро л Систем Інтернейшионал ЛТД» не надає податкової звітнос ті до ДПІ у м.Іллічівську з 09.08.200 7 року (а.с.3).

Як вбачається із довідки № 2 1277/10/24-0009 від 05.11.2008р., дочірнє підприє мство «Ді.Сі.Ес.Ай Україна ЛЛС » компанії «Діджітал Контрол Систем Інтернейшионал ЛТД» не має заборгованості до бюд жету (а.с.7).

Відповідно до положень ч.2 с т.38 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" від 15.05.2003р. №755-ІV, одними з під став для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону є підставою дл я прийняття судового рішення про припинення юридичної ос оби.

Враховуючи вищевикладене , з урахуванням наданих доказ ів та встановлених у судовом у засіданні фактів, суд вважа є, що ДПІ у м.Іллічівську довел а суду ті обставини, на які пос илалася в обґрунтування позо вних вимог, вони відповідают ь чинному законодавству, та п ідлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" с уд, який постановив рішення п ро припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи, у день н абрання таким рішенням закон ної сили направляє його копі ю державному реєстратору за місцем знаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення.

Керуючись ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003р. №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 70, 71, 79, 86, 128, 158 - 163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової і нспекції у м.Іллічівську до д очірнього підприємства «Ді.С і.Ес.Ай Україна ЛЛС» компанії «Діджітал Контрол Систем Ін тернейшионал ЛТД» про припин ення юридичної особи - задо вольнити.

Припинити юридичну о собу - дочірнє підприємство «Ді.Сі.Ес.Ай Україна ЛЛС» комп анії «Діджітал Контрол Систе м Інтернейшионал ЛТД» (Одесь ка область, м.Іллічівськ, ДП «С РВІСРЗ», код ЄДРПОУ 31886281).

Копію постанови напр авити державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судову постанову про припинення юридичної особи - дочірнього підприємства « Ді.Сі.Ес.Ай Україна ЛЛС» компа нії «Діджітал Контрол Систем Інтернейшионал ЛТД».

Зобов' язатидержавн огореєстраторавиконавчого комітетуІллічівської міськ оїрадистворитиліквідаційн укомісіюдляздійсненнязахо дівщодоприпиненняюридично їособиузв' язкузїїліквіда цією.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному пор ядку шляхом подачі в Одеськи й окружний адміністративний суд заяви про апеляційне оск арження постанови протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі відпові дно до ст. 160 КАС України - з дн я складення в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається до Одеськ ого окружного адміністратив ного суду, та одночасно її коп ія до Одеського апеляційного адміністративного суду, про тягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження.

Суддя О.В.Глуханчук

Дата ухвалення рішення15.04.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4585711
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-13272/08/1570

Постанова від 15.04.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні