Постанова
від 03.06.2009 по справі 2-а-13383/08/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справ а № 2-а-13383/08/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2009 року м. Оде са

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

головуючого судді - Глуханч ука О.В.

при секретарі - Бєлогуб М.В .

за участю: представника поз ивача - Румлянського А.Ф. (за довіреністю)

представника ві дповідача - не з`явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Комінтернівському районі дотовариства з обмеженою ві дповідальністю «Бліц-1» ЛТД(к омерційна компанія) про прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

09.12.2008 року до Одеського о кружного адміністративного суду надійшов адміністратив ний позов Державної податков ої інспекції у Комінтернівсь кому районі з позовними вимо гами проприпинення юридично ї особи, що не пов' язано з бан крутствомтовариства з обмеж еною відповідальністю «Бліц -1» ЛТД(комерційна компанія).

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги та просив суд за довольнити його в повному об сязі, посилаючись на обстави ни, викладені у позовній заяв і. Крім того, представник пози вача в судовому засіданні за явив усне клопотання про зам іну Комінтернівської ОДПІ ї ї правонаступником - Держав ною податковою інспекцією у Комінтернівському районі.

Відповідач до судового зас ідання не з' явився, його поз иція щодо позову не відома, ос кільки він заперечень на поз овну заяву не подав та повнов ажного представника у судове засідання не направив. Про ча с і місце розгляду справи від повідача було повідомлено на лежним чином. Відповідно до п оложень ч.8 ст. 35 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру. Оскільки п овістка була направлена відп овідачу за адресою вказаною в довідці з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, с уд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідом лення відповідача належним ч ином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судо вого захисту своїх прав та ін тересів.

Отже, суд вважає за можливе розглянути справу без участі представника відповідача ві дповідно до положень ст. 128 КАС України.

Суд, дослідивши матеріали с прави та надані докази, вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

09.02.2008 року Комінтернівською р айдержадміністрацією була з ареєстрована юридична особа - товариство з обмеженою ві дповідальністю «Бліц-1» ЛТД (к омерційна компанія), що підтв ерджується свідоцтвом про де ржавну реєстрацію (перереєст рацію) суб' єкта підприємниц ької діяльності-юридичної ос оби (а.с.3).

Згідно довідки про взяття н а облік платника податків № 292 /7/29-013 від 12.11.2008 року товариство з о бмеженою відповідальністю « Бліц-1» ЛТД(комерційна компан ія) взято на облік в Комінтерн івській ОДПІ з 19.02.1998 року за № 563 (а .с.5).

Пунктами 1, 2 частини 1 статті 9 Закону України „Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборі в (обов'язкових платежів) зобо в'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність пр о фінансово-господарську дія льність і забезпечувати її з берігання у терміни, встанов лені законом; подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов'я зкових платежів).

Позов ДПІ у Комінтернівськ ому районі заявлено в порядк у ст. 11 Закону України „Про дер жавну податкову службу Украї ни”, пункт 17 якої передбачає, щ о органи державної податково ї служби мають право звертат ися в передбачених законом в ипадках до судових органів і з заявою про скасування держ авної реєстрації суб”єкта пі дприємницької діяльності.

Згідно акту про неподання п одаткової звітності № 2008/15/25417965 в ід 06.11.2008 року юридична особа - товариство з обмеженою відпо відальністю «Бліц-1» ЛТД(коме рційна компанія) не надає под аткової звітності до ДПІ у Ко мінтернівському районі прот ягом одного року (а.с.6).

Як вбачається із довідки № 1 0729/10/24 від 12.11.2008р., у товариства з об меженою відповідальністю «Б ліц-1» ЛТД(комерційна компані я) не має заборгованості до бю джету (а.с.8).

Відповідно до положень ч.2 с т.38 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" від 15.05.2003р. №755-ІV, одними з під став для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону є підставою дл я прийняття судового рішення про припинення юридичної ос оби.

Враховуючи вищевикладе не, з урахуванням наданих док азів та встановлених у судов ому засіданні фактів, суд вва жає, що ДПІ у Комінтернівсько му районі довела суду ті обст авини, на які посилалася в обґ рунтування позовних вимог, в они відповідають чинному зак онодавству, та підлягають за доволенню.

В судовому засіданні пре дставник позивача повідомив суд про те, що наказом Державн ої податкової адміністрації в Одеській області № 7 від 08.01.2009 р оку, утворено ДПІ у Комінтерн івському районі в результаті припинення шляхом поділу юр идичної особи Комінтернівсь кої ОДПІ та просить суд замін ити Комінтернівську ОДПІ йог о правонаступником ДПІ у Ком інтернівському районі.

З огляду на вищезазначене, н алежним позивачем у справі є Державна податкова інспекці я у Комінтернівському районі .

Згідно вимог ч.1 ст. 52 КАСУ, суд першої інстанці ї, встановивши, що з адмініст ративним позовом звернулася не та особа, якій належить пра во вимоги, або не

до тієї особи, яка повинна відповіда ти за адміністративним

позовом, може за згодою позив ача допустити заміну первинн ого

позивача або відпов ідача належним позивачем або відповідачем, якщо

це не потягне за собою зміни підсу дності адміністративної спр ави.o:p>/o:p>

Відповідно до ч. 1 ст. 38 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців " суд, який постановив рішення про припинення юридичної ос оби, що не пов' язано з банкру тством юридичної особи, у ден ь набрання таким рішенням за конної сили направляє його к опію державному реєстратору за місцем знаходженням юрид ичної особи для внесення до Є диного державного реєстру за пису про судове рішення.

Керуючись ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003р. №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 52, 70, 71, 79, 86, 128, 158 - 163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової і нспекції у Комінтернівськом у районі до товариства з обме женою відповідальністю «Блі ц-1» ЛТД(комерційна компанія) п ро припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом - задовольнити.

Припинити юридичну о собу - товариство з обмежен ою відповідальністю «Бліц-1» ЛТД(комерційна компанія) (Оде ська область, Комінтернівськ ий район, с.Каїри, вул. Лісова, б уд. 29, код ЄДРПОУ 25417965).

Копію постанови напр авити державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судову постанову про припинення юридичної особи - товариства з обмеженою ві дповідальністю «Бліц-1» ЛТД(к омерційна компанія).

Зобов' язати держав ного реєстратора виконавчог о комітету Комінтернівської районної ради створити лікв ідаційну комісію для здійсне ння заходів щодо припинення юридичної особи у зв' язку з її ліквідацією.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному пор ядку шляхом подачі в Одеськи й окружний адміністративний суд заяви про апеляційне оск арження постанови протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі відпові дно до ст. 160 КАС України - з дн я складення в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається до Одеськ ого окружного адміністратив ного суду, та одночасно її коп ія до Одеського апеляційного адміністративного суду, про тягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження.

Повний текст п останови виготовлено та підп исано суддею 08 червня 2009р.

Суддя О.В.Глуханчук

Справа № 2-а-13383/08/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна ча стини)

03 червня 2009 року м. Одеса

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

головуючого судді - Глуханч ука О.В.

при секретарі - Бєлогуб М.В .

за участю: представника поз ивача - Румлянського А.Ф. (за довіреністю)

представника ві дповідача - не з`явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Де ржавної податкової інспекці ї у Комінтернівському районі дотовариства з обмеженою ві дповідальністю «Бліц-1» ЛТД(к омерційна компанія) про прип инення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутством, -

Керуючись ч.2 ст.38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців» від 15.05.2 003р. №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 52, 70, 71, 79, 86, 128, 158 - 163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової і нспекції у Комінтернівськом у районі до товариства з обме женою відповідальністю «Блі ц-1» ЛТД(комерційна компанія) п ро припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом - задовольнити.

Припинити юридичну о собу - товариство з обмежен ою відповідальністю «Бліц-1» ЛТД(комерційна компанія) (Оде ська область, Комінтернівськ ий район, с.Каїри, вул. Лісова, б уд. 29, код ЄДРПОУ 25417965).

Копію постанови напр авити державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судову постанову про припинення юридичної особи - товариства з обмеженою ві дповідальністю «Бліц-1» ЛТД (к омерційна компанія).

Зобов' язати держав ного реєстратора виконавчог о комітету Комінтернівської районної ради створити лікв ідаційну комісію для здійсне ння заходів щодо припинення юридичної особи у зв' язку з її ліквідацією.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному пор ядку шляхом подачі в Одеськи й окружний адміністративний суд заяви про апеляційне оск арження постанови протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі відпові дно до ст. 160 КАС України - з дн я складення в повному обсязі . Апеляційна скарга на постан ову суду подається до Одеськ ого окружного адміністратив ного суду, та одночасно її коп ія до Одеського апеляційного адміністративного суду, про тягом двадцяти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження.

Повний текст постано ви сторони можуть отримати 08ч ервня 2009 року.

Суддя О.В.Глуханчук

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.06.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу4585716
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-13383/08/1570

Постанова від 03.06.2009

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні