Постанова
від 08.12.2009 по справі 2а-6419/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2009 року , о 09-40 годині,                               Справа № 2а-6419/09/0870

Запорізький окружний адміністративний суд

у складі: головуючого - судді Матяш О.В.,

при секретарі           Шкоді О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя

адміністративну справу за позовом Бердянської ОДПІ Запорізької області

до дочірнього підприємства «Макс» Бердянського інституту підприємництва, м. Бердянськ,

про припинення державної реєстрації юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до суду із вказаним позовом та обґрунтовує свої вимоги тим, що, згідно їх даних, відповідач з моменту реєстрації не надає у встановленому законом порядку звітність до органів державної податкової служби.

Представник позивача просить суд позов задовольнити, припинити реєстрацію відповідача та розглянути справу без його участі.

Відповідач у судове засідання не з'явився з неповажної причини, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, заперечень проти позову суду не надав, про причини неявки суд не повідомив. Тому подальше відкладення розгляду справи суд вбачає недоцільним.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав:

судом встановлено, що ДП «Макс» БІП було зареєстровано Бердянським міськвиконкомом 22.05.1995 як суб'єкт підприємницької діяльності-юридична особа.

Згідно довідки про неподання звітності, ДП «Макс» БІП не подає податкової звітності до Бердянської ОДПІ з моменту державної реєстрації, що свідчить про те, що підприємство не займається і не збирається займатися ніякою діяльністю.

Судом встановлено, що, згідно довідки ОДПІ, відповідач не має заборгованості по податковим платежам перед бюджетом.

Відповідно до ст.4 Закону України «Про систему оподаткування» № 1251-ХІІ від 25.06.1991 (із змінами та доповненнями), платниками податків та зборів є юридичні та фізичні особи, на яких, згідно законодавства України, покладено обов'язок по їх сплаті.

Згідно п.2 ч.1 ст.9 вище зазначеного Закону, платники податків і зборів зобов'язані подавати до державних податкових органів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Згідно п.6 ст.59 ГК України, суб'єкт господарювання ліквідується у разі припинення його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» №755-IV від 15.05.2003, однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» від 04.12.1990 №509-ХІІ, органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із позовною заявою про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

З наведених вище підстав суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.17,158-163,167 КАС України, ст.11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», ст.ст.33,38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов задовольнити.

Припинити реєстрацію дочірнього підприємства "Макс" Бердянського інституту підприємництва, м. Бердянськ, код ЄДРПОУ 22163665, юридична адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Дюміна,106).

Постанова може бути оскаржена у Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд через Запорізький окружний адміністративний суд у десятиденний строк з дня складення постанови у повному обсязі шляхом подання заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, що її подає, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо її не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

          Постанова виготовлена у повному обсязі 11.12.2009.

Суддя О.В. Матяш

Дата ухвалення рішення08.12.2009
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45899206
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6419/09/0870

Постанова від 08.12.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні