Постанова
від 30.06.2015 по справі 816/1969/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 червня 2015 року м. ПолтаваСправа № 816/1969/15

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Удовіченка С.О., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Полтавській області до Громадської організації "Кременчуцька міська федерація прикладного карате та рукопашного бою" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

03 червня 2015 року Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Полтавській області звернулась до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Громадської організації "Кременчуцька міська федерація прикладного карате та рукопашного бою" про припинення юридичної особи.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що відповідачем податкова звітність до Кременчуцької ОДПІ не подавалась з 2013 року, тобто більше одного року , що є підставою для звернення податкової інспекції до суду з позовом про припинення юридичної особи, відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі направлялась відповідачу на адресу згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Поштове направлення повернуто на адресу суду з відміткою "за даною адресою організація не зареєстрована ".

Відповідно до частини одинадцятої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Враховуючи те, що відповідач повідомлений належним чином, а також те, що останнім у строк, встановлений частиною 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, ані заперечень, ані заяви про визнання позову до суду не було подано, суд дійшов висновку, що спір підлягає вирішенню на підставі наявних у матеріалах справи доказів, оскільки вони повно та всебічно висвітлюють обставини спірних правовідносин.

Суд вважає за можливе розглянути справу в порядку скороченого провадження відповідно до частини 4 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступні факти та відповідні до них правовідносини.

Громадська організація "Кременчуцька міська федерація прикладного карате та рукопашного бою" (код ЄДРПОУ 26436344) зареєстрована як юридична особа у встановленому законом порядку 19.03.2004 та перебуває на податковому обліку в Кременчуцькій ОДПІ з 21.04.2004 року за №7094.

Відповідач заборгованості по платежах і зборах перед бюджетом не має, що підтверджується довідкою Кременчуцької ОДПІ станом на 10.06.2015.

Стаття 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачає, що неподання юридичною особою протягом року до органів доходів і зборів декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення про припинення такої юридичної особи.

Відповідно до пункту 20.1.37 статті 20 Податкового Кодексу України, контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно довідки Кременчуцької ОДПІ, відповідач не звітується з 2013 року, тобто більше року не подає до органів доходів і зборів декларацій, документів фінансової звітності, що є підставою для постановлення судового рішення про скасування державної реєстрації юридичної особи.

З огляду на вищезазначене, суд дійшов висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

У відповідності до ч. 1 ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги задовольнити.

Припинити юридичну особу - Громадську організацію "Кременчуцька міська федерація прикладного карате та рукопашного бою" (код ЄДРПОУ 26436344) .

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем державної реєстрації відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Громадської організації "Кременчуцька міська федерація прикладного карате та рукопашного бою".

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції.

          Суддя                                                                                С.О. Удовіченко

Дата ухвалення рішення30.06.2015
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45900037
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1969/15

Постанова від 30.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 04.06.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні