Ухвала
від 04.06.2015 по справі 804/12325/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" червня 2015 р. справа 804/12325/14

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії: головуючий суддя Суховаров А.В. (доповідач)

судді Головко О.В. Ясенова Т.І.

при секретарі Троянові А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпропетровську апеляційну скаргу Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.10.2014 у справі за адміністративним позовом Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції до Міської громадської організації Земляцтво козаків Росії в Україні Корніловська козацька сотня у складі КЛКВ про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

Західно-Донбаська об'єднана державна податкова інспекція звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Міської громадської організації Земляцтво козаків Росії в Україні Корніловська козацька сотня у складі КЛКВ, в якому просила припинити юридичну особу.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.10.2014, прийнятою в скороченому провадженні, в задоволенні позову відмолено.

В апеляційній скарзі податкова інспекція просить постанову суду скасувати та позовні вимоги задовольнити. Зазначає, що відповідач не звітує більше року.

Перевіривши законність і обґрунтованість постанови суду, заслухавши представника відповідача, котрий з'явився в судове засідання, дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважає що апеляційна скарга не підлягає задоволенню.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб підприємців , підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Під час судового розгляду відповідачем надані податкові звіти про використання коштів неприбутковими установами й організаціями, податкові розрахунки комунального податку, податкові декларацію з податку на доходи фізичних осіб, на яких містяться відмітки податкового органу про прийняття даних декларацій в період з 2008 року по 2015 рік.

Отже, звернення Західно-Донбаської ОДПІ до суду є передчасним та вимоги не підлягають задоволенню.

З урахуванням вищевикладеного колегія суддів доходить висновку, що суд першої інстанції при вирішення спору по суті дійшов правильного висновку.

Керуючись статтями 198, 205, 206 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції залишити без задоволення, а постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.10.2014 - без змін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: А.В. Суховаров

Суддя: О.В. Головко

Суддя: Т.І. Ясенова

Дата ухвалення рішення04.06.2015
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45906498
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/12325/14

Ухвала від 04.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Ухвала від 19.12.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Постанова від 10.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 14.08.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні