Вирок
від 24.01.2013 по справі 437/5944/12
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 437/5944/12

Провадження № 1/191/36/13

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2013 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Кухаря Д.О.

при секретарі - Яніній О.В.

за участю прокурора - Михальова І.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальну справу за обвинуваченням:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 Російської федерації, проживаючого по вул. Свердлова, б. 40, с. Красне Синельниківського району Дніпропетровської області, працюючого заступником керуючого ТОВ «Бісоб», неодруженого, ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянина України, руського, раніше не судимого

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 364-1, ч.1 ст. 239 КК України, згідно постанови про зміну обвинувачення від 21.01.2013 року,-

В С Т А Н О В И В:

З 30.01.2012 року по сьогоднішній день ОСОБА_1, згідно наказу № 2к від 30.01.2012 року, є заступником керуючого товариства з обмеженою відповідальністю «Бісоб»(код ЄДРПОУ 33196723) розташованого за адресою: Дніпропетровська область Синельниківський район с. Червоне вул. Свердлова, б. 1 «а»в своїй діяльності керуючись статутом цього підприємства в остаточній редакції, затвердженого зборами учасників ТОВ «Бісоб»від 01.01.2008 року, згідно якого в його компетенцію входить керівництво виробничо-господарською діяльністю ферми, прийом кадрів і проведення з ними виховної роботи, забезпечення виконання законодавства з охорони навколишнього природного середовища, в тому числі утилізації відходів виробництва, передбаченого чинним законодавством України, виконуючи, таким чином, в ТОВ «Бісоб»організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки, в зв'язку з чим будучи службовою особою юридичної особи приватного права, вчинив злочини у сфері службової діяльності при наступних обставинах.

ОСОБА_2, в період з 30.01.2012 року по теперішній час, будучи службовою особою юридичної особи приватного права, уповноваженою на ведення господарства у відповідності до вимог норм чинного законодавства, діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, в порушення ст. 38 Закону України «Про відходи»при здійсненні діяльності у ТОВ «Бісоб»з вирощування свиней, не забезпечивши ТОВ «Бісоб»отримання лімітів на створення та розміщення відходів на 2012 рік, не отримавши дозвіл на розміщення відходів на 2012 рік в Управлінні охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області, давав вказівки підлеглим працівникам ТОВ «Бісоб»про утилізацію відходів життєдіяльності свиней, шкідливих для життя, здоров'я людей та навколишнього середовища, з трьох наявних свинарників на прилеглій до них території площею 0,2504 га, яка є пасовищами Зайцівської сільської ради Синельниківської райдержадміністрації Дніпропетровської області, забруднивши тим самим зазначені землі і заподіявши істотної шкоди захищаються законом державним інтересам.

Крім того, у вказаний період часу, ОСОБА_1 зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в порушення зазначених спеціальних правил, давав вказівку підлеглим працівникам ТОВ «Бісоб»про утилізацію трупів тварин і відходів тваринного походження, шкідливих для життя, здоров'я людей та навколишнього середовища на земельній ділянці загальною площею 0,0372 га, що прилягає до місцем розташування свинарників ТОВ «Бісоб».

Таким чином, в результаті злочинних дій ОСОБА_1 були забруднені землі Зайцівської сільської ради Синельниківської райдержадміністрації Дніпропетровської області, створена небезпека для життя, здоров'я людей і навколишнього середовища, чим підірвано авторитет органів державної влади та заподіяно істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам.

Підсудний ОСОБА_1 свою вину визнав повністю. Суду показав, що він є заступником керуючого товариства з обмеженою відповідальністю «Бісоб». Працюючи на наведеній посаді давав вказівки підлеглим працівникам ТОВ «Бісоб»про утилізацію відходів життєдіяльності свиней, шкідливих для життя, здоров'я людей та навколишнього середовища, з трьох наявних свинарників на прилеглій до них території площею 0,2504 га, яка є пасовищами Зайцівської сільської ради Синельниківської райдержадміністрації Дніпропетровської області.

Суд вважає, що звинувачення, пред'явлене підсудному ОСОБА_1 за ч.1 ст. 239, ч.1 ст. 364-1 КК України, знайшло своє підтвердження під час судового розгляду та підтверджується наступними доказами:

Протоколами огляду від 25.09.2012 року та 31.10.2012 року території, прилеглої до свинарників ТОВ «Бісоб», а також місця забруднення розмірами 15 метрів на 25 метрів, а також земельної ділянки загальної площі 0,0372 га та ями, в якій виявлені 9 трупів свиней та відходи тваринного походження. А.с. 13-17

Протоколами виїмки документів про працевлаштування ОСОБА_1 до ТОВ «Бісоб»та його посадової інструкції. А.с. 133-134

Актом перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства України ТОВ «Бісоб»від 08.10.2012 року. А.с. 152-154

Актом № 35-12-2 державної екологічної інспекції України до Дніпропетровської області перевірки контролю забруднення ґрунтів ТОВ «Бісоб». А.с. 164-165

Актом обстеження ТОВ «Бісоб»головним державним ветінспектором у Синельниківському районі від 25.09.2012 року. А.с. 178

Інформацією головного лікаря міжрайонної санепідемстанції від 09.10.2012 року про результати проведення мікробіологічних досліджень ґрунту в Красне ТОВ «Бісоб». А.с. 1-2

Оцінюючи докази, суд вважає, що дії ОСОБА_1 повинні бути кваліфіковані за ч.1 ст. 239, ч. 1 ст. 364-1 КК України Зазначені умисні дії, виразилися в зловживання повноваженнями, тобто умисним, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, яке заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам чи інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб кваліфікуються за ч. 1 ст. 364-1 КК України;

Та в забрудненні земель відходами, шкідливими для життя, здоров'я людей та навколишнього середовища, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей і навколишнього середовища.

Призначаючи покарання підсудному, суд керується вимогами ст.65 КК України і враховує ступінь тяжкості вчиненого ними діяння, дані про особу підсудного, обставин, що пом'якшують покарання.

Підсудний ОСОБА_1 раніше не судимий, має постійне місце мешкання, характеризується позитивно, на обліку нарколога та психіатра не стоїть. Як пом'якшуючу покарання обставину суд враховує щире каяття, а тому вважає можливим для виправлення ОСОБА_1 призначити йому покарання у виді штрафу, з позбавленням права займати посади пов'язані з виконанням організаційно -розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Керуючись ст.ст.323, 324 КПК України, суд,-

З А С У Д И В:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 239, ч.1 ст. 364-1 КК України та призначити йому покарання:

за ч.1 ст.239 КК України -призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень 00 копійок.

за ч.1 ст.364-1 КК України -призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 8500 (вісім тисяч п'ятсот) гривень 00 копійок, з позбавленням права займати посади пов'язані з виконанням організаційно -розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік.

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 8500 (вісім тисяч п'ятсот) гривень 00 копійок, з позбавленням права займати посади пов'язані з виконанням організаційно -розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік.

Запобіжний захід засудженому до набрання вироком суду законної сили залишити підписку про невиїзд.

Учасники процесу вправі принести апеляцію в 15 денний термін з моменту проголошення вироку, а засуджений в той же строк з моменту вручення йому копії вироку в Дніпропетровський апеляційний суд через Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Суддя: ОСОБА_3

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.01.2013
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45908925
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —437/5944/12

Вирок від 24.01.2013

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кухар Д. О.

Постанова від 25.03.2014

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кухар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні