Ухвала
від 11.11.2013 по справі 425/4076/13-ц
РУБІЖАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.11.2013 року Провадження №2/425/1036/13

Справа №425/4076/13-ц

місто Рубіжне Луганської області

Суддя Рубіжанського міського суду Луганської області Коваленко Д.С., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 до Рубіжанської міської ради Луганської області про визнання права власності на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Рубіжанського міського суду Луганської області з позовною заявою до Рубіжанської міської ради Луганської області про визнання за ним, ОСОБА_1 право власності на приміщення механізованої автомийки, що розташовані за адресою: місто Рубіжне, вулиця Заводська, 34, загальною площею 553 кв.м. у вигляді об'єктів незавершеного будівництва літ. А, а, а-1, басейну, погребу та інших споруд.

Відповідно до положень частини першої статті 120 Цивільного процесуального кодексу України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб.

Позивачем до позовної заяви не додано усіх документів, які вказані у ній, як такі, що додаються до неї, та не додано копій усіх цих документів для відповідача. Зокрема, до позовної заяви не додано у двох екземплярах копій: технічного паспорту, ідентифікаційного коду, довідки з виконавчого комітету, акту продажу житлової будівлі з публічних торгів, кредитного договору.

Відповідно до положень пункту четвертого частини другої статті 119 Цивільного процесуального кодексу України позовна заява повинна містити ціну позову щодо вимог майнового характеру. Враховуючи положення статті 80 цього ж кодексу, а також предмет позовних вимог ОСОБА_1, ціна його позову повинна визначатись виходячи із дійсної вартості кожного нерухомого майна, на яке він просить визнати право власності. Відповідно до роз`яснень Пленуму Верховного Суду України, що надані ним в абзаці другому пункту 12 Постанови №20 від 22 грудня 1995 року "Про судову практику у справах за позовами про захист права власності" під дійсною вартістю розуміється грошова сума, за яку майно може бути продано в даному населеному пункті чи місцевості. Для її визначення при необхідності призначається експертиза.

Позивач до позовної заяви додав висновок суб'єкта оціночної діяльності - товариства з обмеженою відповідальністю «ОРІЯ-ЕКСПЕРТ» (ідентифікаційний код 37218279), відповідно до якого станом на 24 жовтня 2013 року ринкова вартість комплексу автосервісу складає 242 132 (двісті сорок дві тисячі сто тридцять дві) гривні, що свідчить про дійсну вартість усіх об'єктів, право власності на які просить визнати позивач. Тому, саме вказана сума є дійсною вартістю та ціною позовних вимог позивача. Проте, заявлена позивачем ціна позову у розмірі 6718 (шість тисяч сімсот вісімнадцять) гривень, з якої позивач сплатив суму судового збору, не відповідає справжній ціні позову, а тому сума судового збору не є сплаченою у належному розмірі.

Наведене вище, слід визнати недоліками позовної заяви ОСОБА_1, а саму позовну заяву слід визнати такою, що подана без додержання вимог,

викладених у пункті четвертому частини другої статті 119 та частині першій статті 120 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до положень статті 121 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, позовну заяву ОСОБА_1, слід залишити без руху, та встановити строк у п'ять днів з дня отримання позивачем ухвали, протягом якого він має право усунути недоліки своєї позовної заяви. Способом усунення недоліку є подання до Рубіжанського міського суду Луганської області у двох екземплярах копій: технічного паспорту, ідентифікаційного коду, довідки з виконавчого комітету, акту продажу житлової будівлі з публічних торгів, кредитного договору, а також документу у двох примірниках, який буде підтверджувати сплату судового збору виходячи з ціни позову у розмірі 242 132 (двісті сорок дві тисячі сто тридцять дві) гривні.

Керуючись статтями 1-11,57-65,118-121 Цивільного процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Рубіжанської міської ради Луганської області про визнання за ним, ОСОБА_1 право власності на приміщення механізованої автомийки, що розташовані за адресою: місто Рубіжне, вулиця Заводська,34, загальною площею 553 кв.м. у вигляді об'єктів незавершеного будівництва літ.А,а,а-1, басейну, погребу та інших споруд, - залишити без руху.

Встановити позивачу строк у п'ять днів з дня отримання позивачем ухвали протягом якого він має право усунути недоліки своєї позовної заяви шляхом подання до Рубіжанського міського суду Луганської області у двох екземплярах копій: технічного паспорту, ідентифікаційного коду, довідки з виконавчого комітету, акту продажу житлової будівлі з публічних торгів, кредитного договору, а також документу у двох примірниках, який буде підтверджувати сплату судового збору виходячи з ціни позову у розмірі 242 132 (двісті сорок дві тисячі сто тридцять дві) гривні.

Роз'яснити позивачу, що якщо у встановлений йому строк, він не усуне зазначені в ухвалі недоліки, його позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу. При цьому, повернення позовної заяви не буде перешкоджати повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

Суддя Д.С. Коваленко

СудРубіжанський міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення11.11.2013
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45947400
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —425/4076/13-ц

Ухвала від 11.11.2013

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 10.01.2014

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 09.12.2013

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні