Ухвала
від 23.10.2014 по справі 744/1224/14
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.10.2014

Провадження № 1-кс/744/63/2014

Єдиний унікальний № 744/1224/14

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії

23 жовтня 2014 року слідчий суддя Семенівського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в місті Семенівка Чернігівської області письмове клопотання старшого слідчого СВ Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_3

у кримінальному провадженні за номером Єдиного реєстру досудових розслідувань 12014270230000209, у якому жодній особі не повідомлялося про підозру, щодо незаконного привласнення коштів, необхідних для забезпечення водопостачання мешканцям вулиці Кайдашівка міста Семенівка Чернігівської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України,

про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області для забезпечення досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за зверненням мешканців вулиць Першотравнева та Кайдашівка міста Семенівка Чернігівської області щодо привласнення грошових коштів під час здійснення робіт із розвитку мереж водогону, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України, звернувся до Семенівського районного суду Чернігівської області з поданням про надання дозволу Державній фінансовій інспекції України в Чернігівській області на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Семенівської міської ради Чернігівської області. Подання умотивував тим, що органом досудового розслідування з`ясовано, що 08 вересня 2014 року до чергової частини Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області надійшов рапорт оперуповноваженого СКР Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області про те, що під час проведення перевірки за заявою мешканців вулиці Першотравнева та вулиці Кайдашівка міста Семенівка Чернігівської області, внесеному до ЖЄО Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області за № 491 від 05 вересня 2014 року, встановлено, що посадові особи Семенівської міської ради Чернігівської області під час здійснення робіт, пов`язаних з забезпеченням водопостачання мешканців міста Семенівка Чернігівської області, привласнили гроші у сумі 40000 гривень. 08 вересня 2014 року щодо даного повідомлення органом досудового розслідування Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014270230000209 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Під час проведення досудового розслідування виявлено, що у 2013 році на рахунок Семенівської міської ради Чернігівської області надійшло 50000 гривень з метою забезпечення водопостачання населення вулиці Кайдашівка міста Семенівка Чернігівської області стосовно будівництва об`єкта «Розвиток мереж водогону в місті Семенівка Чернігівської області». Втім, згідно з матеріалами кримінального провадження зазначенні кошти в сумі 50000 гривень 00 копійок для забезпечення водопостачання населення вулиці Кайдашівка міста Семенівка Чернігівської області не використані.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали кримінального провадження та клопотання, убачає за необхідне подання задовольнити за наступних обставин.

У кримінальному провадженні для виконання вимог ст. 91 Кримінального процесуального кодексу України із приводу необхідності встановлення обставин, що підлягають доказуванню, органом досудового розслідування має бути доведеним належними і допустимими доказами вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, що без проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Семенівської міської ради Чернігівської області у даному випадку не є можливим.

За змістом ст. 2 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» головними завданнями органу державного фінансового контролю є: здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах та взяттям зобов`язань, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у міністерствах та інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов`язкового державного соціального страхування, бюджетних установах і суб`єктах господарювання державного сектору економіки, а також на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували у періоді, який перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів, державних фондів та фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування або використовують (використовували у періоді, який перевіряється) державне чи комунальне майно (далі підконтрольні установи), за дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих бюджетів, дотриманням законодавства про державні закупівлі, діяльністю суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені законодавством до підконтрольних установ, за рішенням суду, винесеним на підставі подання прокурора або слідчого для забезпечення розслідування кримінальної справи.

Згідно з п. 2 ч. 14 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» посадові особи органу державного фінансового контролю вправі приступити до проведення ревізії за наявності підстав для їх проведення, визначених цим та іншими законами України, та за умови надання посадовим особам підконтрольних установ, інших суб`єктів господарської діяльності під розписку копії рішення суду про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії, в якому зазначаються підстави проведення такої ревізії, дата її початку та дата закінчення, а у разі проведення ревізії щодо суб`єктів господарської діяльності, не віднесених цим Законом до підконтрольних установ, також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 2 Кримінального процесуального кодексу України, ст. 2, п. 2 ч. 14 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Семенівського РВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії задовольнити повністю.

Дати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Семенівської міської ради Чернігівської області, проведення якої доручити Державній фінансовій інспекції України в Чернігівській області, тривалістю 15 робочих днів із визначенням дати її початку 28 жовтня 2014 року та дати закінчення 18 листопада 2014 року.

На вирішення інспекторам Державної фінансової інспекції України в Чернігівській області поставити наступні питання:

Чи надходили кошти в сумі 50000 гривень 00 копійок до Семенівської міської ради Чернігівської області з державного бюджету згідно розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації від 17 вересня 2013 року № 387?

Яке цільове спрямування зазначених коштів в сумі 50000 гривень 00 копійок визначено головним розпорядником (Чернігівською обласною державною адміністрацію) ?

Якщо зазначені кошти надходили на рахунки Семенівської міської ради Чернігівської області згідно розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації від 17 вересня 2013 року № 387, то на які заходи вони були фактично використані?

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і не може бути оскаржена.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу45971971
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії

Судовий реєстр по справі —744/1224/14

Ухвала від 23.10.2014

Кримінальне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні